Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2020
Το Google Arts & Culture μας προσκαλεί σε μία εικονική ξενάγηση στα 17 πιο εμβληματικά σκηνικά όλων των εποχών!
Στο artsandculture.google.com με τη βοήθεια του Street View μπορούμε να περιπλανηθούμε στα σημεία που γυρίστηκαν οι πιο διάσημες σκηνές των αγαπημένων μας ταινιών και να κάνουμε το δικό μας κινηματογραφικό ταξίδι!
Στάση πρώτη η γέφυρα Μπιρ Χακίμ από το «Inception», που βρίσκεται στο Παρίσι πάνω από τον Σηκουάνα και συνδέει το 15ο και το 16ο διαμέρισμα. Μπορεί να μην αναγνωρίσετε εκ πρώτης χωρίς τους πολλούς καθρέφτες, εδώ όμως ο Leonardo DiCaprio έμαθε στην Ellen Page πώς να κατασκευάζει όνειρα.
Ακολουθεί το δημαρχείο του Ντάλας που χρησιμοποιήθηκε με αλλαγές για τις ανάγκες του «Ρόμποκοπ». Συνέχεια έχει το Bletchley Park όπου γυρίστηκε το «Παιχνίδι της Μίμησης». Εδώ μάλιστα ήταν και το πραγματικό μέρος όπου ο Άλαν Τούρινγκ στη βιογραφία του οποίου είναι βασισμένη η ταινία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατάφερε να σπάσει τον Κωδικό Enigma της Ναζιστικής Γερμανίας.
Επόμενος σταθμός η εντυπωσιακή εκκλησία στο γραφικό Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπου έγινε ο γάμος της Μαρίας (και του Κάπτεν φον Τραπ) στη «Μελωδία της Ευτυχίας». Στην ταινία βέβαια λέγεται ότι είναι η εκκλησία του Αγίου Μάρκου, αλλά όπως και να έχει το μέρος ηνία φανταστικό.
Κάντε επίσης μια στάση στο «Cafe des deux Moulins» στην Μονμάρτη, το καφέ δηλαδή όπου δούλευε η πολυαγαπημένη μας Αμελί από την ομώνυμη ταινία. Πήρε το όνομα του από το Moulin Rouge και το Moulin de la Galette, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μετά από την προβολή της ταινίας άρχισε να θεωρείται αξιοθέατο, συγκεντρώνοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Δείτε την παμπ πάνω από την οποία βρίσκεται το σπίτι της Μπρίτζετ από το «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς». Βρίσκεται φυσικά στο Λονδίνο και είναι πολύ κοντά στην αγορά από όπου η χαριτωμένη πρωταγωνίστρια αγόραζε τα υλικά για την μπλε σούπα της. Μετά κατηφορίσετε προς Noting Hill για να δείτε το πανέμορφο βιβλιοπωλείο όπου δούλευε ο Hugh Grant στο «Μια Βραδιά στο Noting Hill». Τώρα λειτουργεί ως πρακτορείο ειδήσεων, όμως δεν έχει αλλάξει το όνομα του. Αν «περπατήσετε» λίγο παρακάτω θα δείτε και την διάσημη «μπλε πόρτα» του σπιτιού του Hugh!
Από εκεί θα κάνουμε με ένα μεγάλο άλμα για να βρεθούμε στην Πέτρα της Ιορδανίας, όπου γυρίστηκε ο «Ιντιάνα Τζόουνς και Η Τελευταία Σταυροφορία» και συνεχίζουμε εξωτικά με μια περιήγηση στις Θήβες της Αιγύπτου που θα θυμάστε από τον Τζέιμς Μποντ και συγκεκριμένα την «Κατάσκοπο που με αγάπησε».
Αλλάζουμε ήπειρο και πάμε στην Αμερική για να χαζέψουμε το Πλανητάριο από την ταινία «La La Land» (όπου πήγαν ραντεβού η Emma Watson και ο Ryan Gosling). Στην πραγματικότητα πρόκειται για το Griffith Observatory που μπορεί να το αναγνωρίζετε και από την ταινία «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» με τον James Dean. Μένουμε για λίγο ακόμα στις ΗΠΑ και περνάμε από τα σκαλιά του μουσείου της Φιλαδέλφεια όπου έκανε γυρίσματα ο «Ρόκυ», αλλά και από το Ιλλινόις για να δούμε πού ξυπνούσε ο Μπιλ Μάρεϊ στην «Μέρα της Μαρμότας». Φυσικά μια σινεφιλική βόλτα δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει κι ένα πέρασμα από το κατάστημα Τiffanys and Co, όπου η Audrey Heupburn χάζευε πανάκριβα κοσμήματα στο θρυλικό «Breakfast at Tiffany’s» .
Από τη λίστα δεν λείπουν και μερικά ξενοδοχεία, που έγιναν σετ. Για παράδειγμα, ο χώρος διαμονής των νικητών στη δεύτερη ταινία των «Hunger Games» είναι το Marriott Marquis Hotel στις ΗΠΑ, ενώ θα δείτε και το Fox Plaza στο Λος Άντζελες που πρωταγωνιστεί στο «Die Hard».
Αντίθετα, το ξενοδοχείο στην ταινία του Wes Anderson «Grand Budapest Hotel» ήταν ένα εγκαταλειμμένο mall αρχιτεκτονικής Art Nouveau στην Γερμανία. Ο σκηνοθέτης και η ομάδα του προσπαθούσαν επί τέσσερις μήνες να το μετατρέψουν σε πλατό. Μάλιστα, το πανέμορφο ροζ εξωτερικό του στην πραγματικότητα ήταν μία χειροποίητη μινιατούρα!
Πήγη: Bovary.gr
Σχετικά
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει στα 90 του με νέα ταινία στη Μαδρίτη
Στα 90 του χρόνια, ο Γούντι Αλεν ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω από την κάμερα με ένα φιλόδοξο νέο πρότζεκτ, γυρισμένο στην Ισπανία και για πρώτη φορά στη Μαδρίτη.
Η ταινία που απειλεί να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ
Οι «Αμαρτωλοί» του Ράιαν Κούγκλερ φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία στα Όσκαρ 2026, διεκδικώντας έως και 15 υποψηφιότητες
O Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες
Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.
3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Παραλίμνι
Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ομάδας SYNOΨIS του Π.Σ. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ έρχεται και φέτος τον Μάρτιο 2026 με ξεχωριστές βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμo
Χρυσές Σφαίρες 2026: Όλοι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Σάρωσαν το «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και «Adolescence»
Τιμητική βράβευση των Έλεν Μίρεν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ από τις Χρυσές Σφαίρες
Σε μια συγκινητική τελετή όπου έδωσε το «παρών» η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δύο ηθοποιοί σύμβολα της εποχής τους, σε σινεμά και τηλεόραση, έλαβαν την αρμόζουσα διάκριση.
Actor Awards: Ρεκόρ για την ταινία «Μια Μάχη μετά την Άλλη» με 7 υποψηφιότητες
Πέντε υποψηφιότητες στη σειρά «The Studio». Η τελετή απονομής των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών SAG-AFTRA θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στις κυπριακές αίθουσες
Oι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους
Το «Avatar: Fire and Ash» ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε 18 ημέρες
Η νέα ταινία του franchise έσπασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο box office
Zootopia 2: H ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Με 1,46 δισεκατομμύρια δολάρια κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε το «Frozen» από το 2019.
Τις Παρασκευές βλέπουμε δωρεάν κυπριακό κινηματογράφο στα Λύμπια
Μια δυνατή κινηματογραφική εμπειρία με κυπριακή υπογραφή