Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019
Ο χειμώνας είναι εδώ, κι αν έχουμε έστω έναν λόγο να χαιρόμαστε, αυτός είναι τα τζάκια που ανάβουν στα στέκια του νησιού και κυρίως στα βουνά!
Άλλωστε, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το αναμμένο τζάκι στη δημιουργία ατμόσφαιρας.
Γι' αυτό κι εμείς προτείνουμε να πάρεις την παρέα, να ανηφορίσεις για τα ορεινά και να αράξετε για κρασάκι δίπλα στο τζάκι, σε τέσσερα πανέμορφα wine bars στα βουνά.
Οίνου Στράτα Wine Bar
Σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, σε γραφικό δρομάκι στο χωριό Βουνί, ενώνεται το σύγχρονο και το κλασικό αρμονικά κάνοντας την έξοδο για κρασί επιτακτική. Η κάβα του διαθέτει 55 ετικέτες κρασιών, κυρίως από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, αλλά και κρασιά του νέου κόσμου. Αν θες, επίλεξε και κρασί by the glass (€6-€8). Το κρασί σου θα το συνοδεύσεις με ένα platter τυριών, αλλαντικών ή φρούτων (€28/4 άτομα) ή θα πάρεις το compo platter (€38).
Food Tip: Σου προτείνουμε να συνδυάσεις ένα λευκό Ξυνιστέρι με μία σαλάτα από κινόα (€12) ή ένα ροζέ αφρώδη οίνο με το salmon sandwich (€12).
(25944244) Οδός Ελλάδος 5, Βουνί, επ. Λεμεσού. Δ-Κ 18.00-02.00 (μόνο με κρατήσεις).
Αgrovino Wine Bar
Με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα και το ξύλο, η Λόφου φιλοξενεί αυτό το εξαιρετικό wine bar, το οποίο συνδυάζει την παράδοση με την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Διαθέτει 100 διαφορετικές ετικέτες κρασιών, αποκλειστικά και μόνο από την Κύπρο, ενώ θα βρεις και επιλογές by the glass (€4-€6.50), που θα συνοδεύσεις με πιατέλα με κυπριακά τυριά, αλλαντικά, σπιτικές μαρμελάδες και φρούτα (€12/2 άτομα). Από τα κυρίως, δοκίμασε το beef burger με φρέσκες πατάτες (€7.50), το οποίο θα συνοδεύσεις με ένα Μαραθεύτικο, ή την πίτσα με mozzarella και pesto (€10), η οποία ταιριάζει με ένα κυπριακό Ξυνιστέρι.
Food Tip: Για όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη θα στηθεί έξω από τον χώρο του ένα Christmas market, όπου θα σερβίρονται ζεστό κρασί, σούπες και άλλα προϊόντα που θα φτιάξουν κάτοικοι του χωριού. Το Christmas Market θα λειτουργεί και στις 25, 26, 30, 31 Δεκ και 1η Ιαν.
(25470002) Οδός Σταυρού, Λόφου, επ. Λεμεσού. Παρ-Δ 12.00-23.00 & Τρ-Πεμ 12.00-22.00.
1725 Cafe Bar
Με rustic διακόσμηση, ένας όμορφος ζεστός χώρος στην καρδιά της πλατείας Τροόδους (δίπλα στο Troodos Hotel), προσφέρει από νωρίς το πρωί ζεστά ροφήματα, συνεχίζει με μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών συνδυασμένων με υπέροχα τσιμπήματα σε ένα μαγευτικό τοπίο. Με τη σόμπα να ανάβει και να ζεσταίνει τον χώρο, στο wine bar θα απολαύσεις μοναδική θέα προς την πευκόφυτη πλαγιά, από τις μεγάλες μπαλκονόπορτες του.
(25 420000) Δίπλα στο Troodos Hotel, Τρόοδος.
ΚαφεΟίνος
Ένας πολύ ζεστός χώρος που συνδυάζει ιδανικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο, όπου ξεχωρίζει το στρογγυλό τζάκι στη μέση. Αυτό είναι ο "ΚαφεΟίνος" που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια στο χωριό Καλοπαναγιώτης. Εδώ την ημέρα μπορείς να πιείς τον καφέ σου, ή να επιλέξεις ένα από τα ξεχωριστά ροφήματα που προσφέρει το πετρόκτιστο μαγαζάκι. Ανάμεσα στα ροφήματα που θα βρεις εκεί είναι η λεμονάδα, καφέδες κ.λπ..Το βράδυ ο «ΚαφεΟίνος» σερβίρει κρασί, το οποίο μπορείς να το συνδυάσεις με την πιατέλα του, αλλά και με ζωντανή μουσική.
(99 789331) Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.
Σχετικά

Ένα καλοκαιρινό πάρτι δίπλα στην πισίνα στο Mediterranean Beach Hotel
Απολαυστικό μπάρμπεκιου για ανέμελες καλοκαιρινές βραδιές δίπλα στη πισίνα

Από Michelin σε deli: Αυτά είναι τα 10 νέα εστιατόρια που αλλάζουν τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού
Η Λεμεσός αποκτά γαστρονομικό premium resort, το Αrarat - The Signature Collection

Ενας κορυφαίος sommelier σε ένα σπουδαίο εστιατόριο (για μία βραδιά)!
Το AMARA υποδέχεται τον κορυφαίο sommelier Virgilio di Gennaro για μια βραδιά γευσιγνωσίας


Πασίγνωστο εστιατόριο της Μαρίνας Λεμεσού κατέβασε ρολά
Ένα από τα πιο αγαπημένα all‑day μεσογειακά στέκια του νησιού κλείνει οριστικά τις πόρτες του, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής για τη μαρίνα

ARARAT – The Signature Collection: Ένα όραμα γαστρονομίας και ευεξίας γεννιέται στο νησί μας
Πήραμε μια πρώτη γεύση από αυτό που υπόσχεται να γίνει ένα νέο ορόσημο στη Λεμεσό

Έρχεται η μεγάλη επιστροφή του πιο εμβληματικού spot της Κύπρου – Και φέρνει τα πάνω-κάτω!
Aνακοίνωσε την ημερομηνία

Taste Atlas: Κυπριακό τυρί-και όχι το χαλλούμι-ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα 100 καλύτερα κατσικίσια τυριά, τα 24 είναι ελληνικά

Η Εβδομάδα Παγωτού στο Colors Café του Four Seasons... είναι εδώ!
24 γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο, δύο ιδιαίτερες παγωτοδημιουργίες, signature ice cream margarita cocktails και το Ultimate Gelato Experience, μέχρι 29 Ιουνίου

Ο Σωτήρης Νεοφυτίδης είναι ο πρώτος Master Sommelier της Κύπρου
Ο άνθρωπος που γνωρίζει το κρασί καλά, αλλά ξέρει και από food pairing, καφέ, τσάι, πούρα, αποστάγματα, νερό και ό,τι άλλο φανταστείς!

Πενταντόστιμο street food στον Πρωταρά σε ένα από τα πρώτα μαγαζιά σε πωλήσεις γύρου στην Κύπρο
Ένα νόστιμο γαστρονομικό σημείο στον χάρτη του φετινού καλοκαιριού ιδιαίτερα φημισμένο για τον σπουδαίο γύρο που φτιάχνει

5+1 εικόνες από το πρώτο Gellissimo Biscoto, που άνοιξε στη Λευκωσία
Η viral λάβα φιστικιού, το γλυκό που τρεντάρει στο Tik Tok, έφτασε στην Κύπρο και έστησε στην ουρά της ολόκληρη (σχεδόν) τη Λευκωσία