Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019
Ο χειμώνας είναι εδώ, κι αν έχουμε έστω έναν λόγο να χαιρόμαστε, αυτός είναι τα τζάκια που ανάβουν στα στέκια του νησιού και κυρίως στα βουνά!
Άλλωστε, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το αναμμένο τζάκι στη δημιουργία ατμόσφαιρας.
Γι' αυτό κι εμείς προτείνουμε να πάρεις την παρέα, να ανηφορίσεις για τα ορεινά και να αράξετε για κρασάκι δίπλα στο τζάκι, σε τέσσερα πανέμορφα wine bars στα βουνά.
Οίνου Στράτα Wine Bar
Σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, σε γραφικό δρομάκι στο χωριό Βουνί, ενώνεται το σύγχρονο και το κλασικό αρμονικά κάνοντας την έξοδο για κρασί επιτακτική. Η κάβα του διαθέτει 55 ετικέτες κρασιών, κυρίως από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, αλλά και κρασιά του νέου κόσμου. Αν θες, επίλεξε και κρασί by the glass (€6-€8). Το κρασί σου θα το συνοδεύσεις με ένα platter τυριών, αλλαντικών ή φρούτων (€28/4 άτομα) ή θα πάρεις το compo platter (€38).
Food Tip: Σου προτείνουμε να συνδυάσεις ένα λευκό Ξυνιστέρι με μία σαλάτα από κινόα (€12) ή ένα ροζέ αφρώδη οίνο με το salmon sandwich (€12).
(25944244) Οδός Ελλάδος 5, Βουνί, επ. Λεμεσού. Δ-Κ 18.00-02.00 (μόνο με κρατήσεις).
Αgrovino Wine Bar
Με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα και το ξύλο, η Λόφου φιλοξενεί αυτό το εξαιρετικό wine bar, το οποίο συνδυάζει την παράδοση με την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Διαθέτει 100 διαφορετικές ετικέτες κρασιών, αποκλειστικά και μόνο από την Κύπρο, ενώ θα βρεις και επιλογές by the glass (€4-€6.50), που θα συνοδεύσεις με πιατέλα με κυπριακά τυριά, αλλαντικά, σπιτικές μαρμελάδες και φρούτα (€12/2 άτομα). Από τα κυρίως, δοκίμασε το beef burger με φρέσκες πατάτες (€7.50), το οποίο θα συνοδεύσεις με ένα Μαραθεύτικο, ή την πίτσα με mozzarella και pesto (€10), η οποία ταιριάζει με ένα κυπριακό Ξυνιστέρι.
Food Tip: Για όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη θα στηθεί έξω από τον χώρο του ένα Christmas market, όπου θα σερβίρονται ζεστό κρασί, σούπες και άλλα προϊόντα που θα φτιάξουν κάτοικοι του χωριού. Το Christmas Market θα λειτουργεί και στις 25, 26, 30, 31 Δεκ και 1η Ιαν.
(25470002) Οδός Σταυρού, Λόφου, επ. Λεμεσού. Παρ-Δ 12.00-23.00 & Τρ-Πεμ 12.00-22.00.
1725 Cafe Bar
Με rustic διακόσμηση, ένας όμορφος ζεστός χώρος στην καρδιά της πλατείας Τροόδους (δίπλα στο Troodos Hotel), προσφέρει από νωρίς το πρωί ζεστά ροφήματα, συνεχίζει με μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών συνδυασμένων με υπέροχα τσιμπήματα σε ένα μαγευτικό τοπίο. Με τη σόμπα να ανάβει και να ζεσταίνει τον χώρο, στο wine bar θα απολαύσεις μοναδική θέα προς την πευκόφυτη πλαγιά, από τις μεγάλες μπαλκονόπορτες του.
(25 420000) Δίπλα στο Troodos Hotel, Τρόοδος.
ΚαφεΟίνος
Ένας πολύ ζεστός χώρος που συνδυάζει ιδανικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο, όπου ξεχωρίζει το στρογγυλό τζάκι στη μέση. Αυτό είναι ο "ΚαφεΟίνος" που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια στο χωριό Καλοπαναγιώτης. Εδώ την ημέρα μπορείς να πιείς τον καφέ σου, ή να επιλέξεις ένα από τα ξεχωριστά ροφήματα που προσφέρει το πετρόκτιστο μαγαζάκι. Ανάμεσα στα ροφήματα που θα βρεις εκεί είναι η λεμονάδα, καφέδες κ.λπ..Το βράδυ ο «ΚαφεΟίνος» σερβίρει κρασί, το οποίο μπορείς να το συνδυάσεις με την πιατέλα του, αλλά και με ζωντανή μουσική.
(99 789331) Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.
Σχετικά

Ποιες γαστρονομικές τάσεις θα μας απασχολήσουν το 2026;
Από την εμφάνιση των τροφών που προέρχονται από τα εργαστήρια, μέχρι την ανάγκη για τα πιο «λειτουργικά τρόφιμα» και τις συσκευές κουζίνας με AI

Μια ελληνική πόλη - έκπληξη στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δεν είναι ούτε η Αθήνα ούτε η Θεσσαλονίκη

Smash Friday με θέα στον πανέμορφο Καλοπαναγιώτη
Αυτή την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, τα smash burgers ανεβαίνουν ξανά στο βουνό

To AYA COOKS είναι η πιο δημιουργική άφιξη της πόλης!
Το Aya Cooks σερβίρει τη Μεσόγειο αλλιώς προσκαλώντας σε σε μια εμπειρία με φωτιά, μπαχαρικά και δημιουργία

Γαρίδες χωρίς τέλος με δύο δωρεάν επαναγεμίσεις που θα σε ξετρελάνουν σε γνωστό εστιατόριο
Κάθε Τρίτη απολαμβάνουμε το Φεστιβάλ Γαρίδας με το αγαπημένο μας θαλασσινό έδεσμα

O διπλά βραβευμένος με αστέρι Michelin Σεφ Arnaud Bignon, επιστρέφει στην Κύπρο
Sky Stars Culinary Series στο Cap St Georges Hotel & Resort

Tα ροζ γλυκά έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους στα PAUL
Τα PAUL στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με τη Signature Pink Dessert Collection τους

Ιστορικό μπιστρό του Παρισιού που σερβίρει ένα μόνο πιάτο εδώ και πάνω από μισό αιώνα
Ποιο είναι το μοναδικό πιάτο του καταλόγου που έχει γίνει ανάρπαστο - Η ιστορία του ξεκινά το 1959

Γνωστή διεθνής αλυσίδα πίτσας ανοίγει νέο κατάστημα στη Λευκωσία – στην καρδιά της Αγλαντζιάς
Η διεθνής αλυσίδα επεκτείνεται δυναμικά στην Κύπρο με ένα ακόμη σημείο που υπόσχεται φρέσκιες γεύσεις και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Οι 5 Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025
Οι γευσιπλάστες από την Ελλάδα που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards

Best Chef Awards: Αυτός είναι ο καλύτερος σεφ του κόσμου
Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης του Alchemist βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards

Ζήσε τις τελευταίες μέρες δίπλα στη θάλασσα του Serena Bay
Πρόλαβε να απολαύσετε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα λίγο πριν το τέλος