Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2019
Άφιξη μεγατόνων αναμένεται να αναστατώσει ευχάριστα τους οινογαστρονόμους της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Το Jolly Joker επί της οδού Στασικράτους ( μέχρι πρότινος Fogo e Brasa) θα μαγνητίσει τους λάτρεις της δημιουργικής, μεσογειακής κουζίνας, οι οποίοι διψούν για ψαγμένες γεύσεις και πιάτα με συντεταγμένες τις εξαίρετες πρώτες ύλες, τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα προέλευσης και τις γαστρονομικές επιλογές για όλους τους διατροφικούς τύπους.
Η κάρτα φέρει την βαριά υπογραφή του κορυφαίου executive chef του εστιατορίου Sense (βραβεύθηκε πρόσφατα με Michelin Plate στον οδηγό Michelin) του ξενοδοχείου Athens Was, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και του ταλαντούχου συνεργάτη του Δημήτρη Δημητριάδη. Στα ηνία της state of the art κουζίνας θα συναντήσουμε το διακεκριμένο ελλαδίτη σεφ Αλέξανδρο Κάρλο, πλαισιωμένο από μια αξιόλογη ομάδα σεφ από Ελλάδα και Κύπρο.
Όπως μάλιστα δήλωσε αποκλειστικά στο Check in Cyprus ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, "και οι τρεις επαγγελματίες που συνεργαζόμαστε στο συγκεκριμένο project -εγώ, ο Δημήτρης Δημητριάδης και ο Αλέξανδρος Κάρλος- πρεσβεύουμε κατά κύριο λόγο την ελληνική κουζίνα. Αυτό που μας ζητήθηκε να κάνουμε από τους ιδιοκτήτες του Jolly Jocker είναι να εμπλουτίσουμε το μενού με αρκετά κυπριακά προϊόντα και ελάχιστα πιο διεθνή. Η ελληνική κουζίνα έχει έναν απίστευτο πλούτο, τον οποίο χαιρόμαστε να αξιοποιούμε, δημιουργώντας πιάτα με βάση την παραδοσιακή γεύση, άρτια μαγειρεμένα αλλά πιο μοντέρνα δοσμένα στην τελική τους παρουσίαση. Κατ' επέκταση θα μπορούσα με λίγα λόγια να χαρακτηρίσω το μενού του Jolly Jocker ως μεσογειακό, με πολύ έντονο το ελληνοκυπριακό στοιχείο, δοσμένο με ένα μοντέρνο τρόπο".
Όσον αφορά στα πιάτα που ανυπομονούμε να απολαύσουμε στην ολοκαίνουργια άφιξη της πόλης "Tα αλμυρά λουκουμαδάκια τυριών με χαλούμι και φέτα, μαρμελάδα τομάτας με βασιλικό και αφρό μαστίχα από τη μία και από την άλλη τα σουτζουκάκια χταποδιού με κρέμα φάβας, σάλτσα τομάτας και chutney κάπαρης. Επίσης θα έλεγα και τα χοιρινά μάγουλα αγκιναράτα με κρέμα λεμονάτης αγκινάρας, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, baby carrots και σάλτσα αρωματισμένη με λεμονόχορτο και το αρνίσιο κιλότο γιουβέτσι τομάτα, φρέσκια ρίγανη, κρέμα λιαστής τομάτας και μάραθος. Και τέλος φυσικά τα εξαιρετικά επιδόρπιά μας". Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ.
Οι πρώτες εικόνες του The Jolly Joker ανεβάζουν τις προσδοκίες μας
Φωτογραφίες: Emma Χαραλάμπους









Σχετικά
Bugatsas: Το νέο all-day food concept που θέλει να κάνει τη μπουγάτσα το επόμενο μεγάλο street-food trend
Το μαγαζί που ήρθε για να δώσει ένα νέο attitude σε ένα γνώριμο comfort food, τη λατρεμένη μπουγάτσα
Το μαειρκό που στρώνει το καθημερινό κυπριακό τραπέζι στα καλύτερά του
Ο Φίλιππος και η Μόνικα μαγειρεύουν όπως στο σπίτι μας
Το Brod έκλεισε έναν κύκλο – Μάθαμε τι ετοιμάζει (γνωστός σεφ) στη λεωφ. Μακαρίου
Τι έρχεται στη θέση του; Ένα νέο all-day με bakery, brunch και μεσογειακό lunch
RESERVA 52 LOUNGE: Μια all-day γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της Λευκωσίας
Iδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας -από τον πρωινό καφέ και το lunch, μέχρι το δείπνο, τα after-work drinks και τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις
O σεφ Σταυρής ετοιμάζει ένα "δυνατό" steak night
Η βραδιά για τους λάτρεις του καλού κρέατος επιστρέφει στο Stavris Kitchen
Τις Κυριακές πάμε για steak, pasta και κρασί στο βουνό
Στο ALMA στην Κυπερούντα, οι Κυριακές αποκτούν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον
Αυτή η πιτσαρία αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο - Και δεν βρίσκεται στην Ιταλία
Δεν βρίσκεται ούτε στη Νάπολη ούτε στη Νέα Υόρκη, αλλά στο Λονδίνο, και αναδείχθηκε η καλύτερη πιτσαρία στον κόσμο
Το Tocayo παρουσιάζει τη νέα σειρά «Experimental Cocktails»
Καινοτομία, Σύγχρονη Μιξολογία και Culinary Ακρίβεια
Σεπτέμβριος στο Λατσί: χαλαρές μέρες, θάλασσα και ηλιοβασιλέματα στο Island Beach Bar
Το ημερολόγιο μπορεί να λέει ότι το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, αλλά στο Λατσί υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες που μοιάζουν ακριβώς με καλοκαίρι
Γνωστό ταβερνάκι στις 25 του μήνα θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Ωστόσο αφήνουν ένα μικρό teaser για τον χειμώνα, προαναγγέλλοντας πως κάτι καινούργιο «μαγειρεύεται»
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έρχεται στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένα νέο all-day spot ετοιμάζεται να δώσει διαφορετικό ρυθμό στις εξόδους μας, μεταφέροντάς μας από το χαλαρό brunch μέχρι τα βραδινά drinks και τα DJ sets