31 January-6 February 2019
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Roma

H υποψήφια για 10 Όσκαρ ταινία του Alfonso Cuarón στους κινηματογράφους!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2019

5 χρόνια μετά το 'Gravity' το οποίο του χάρισε το πρώτο του Όσκαρ Σκηνοθεσίας, ο Μεξικανός σκηνοθέτης Alfonso Cuarón επιστρέφει με το 'Roma' (υπογράφει και το σενάριο), την πιο προσωπική του δουλειά μέχρι σήμερα. 

Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και ηγείται (μαζί με το 'The Favourite' του Γιώργου Λάνθιμου) της φετινής οσκαρικής κούρσας, διεκδικώντας συνολικά 10 χρυσά αγαλματάκια.  Το 'Roma'         είναι υποψήφιο στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ξενόγλωσσης ταινίας, σεναρίου, φωτογραφίας, μιξάζ, ηχητικού μοντάζ, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, αλλά και α' γυναικείου ρόλου για την Yalitza Aparicio (η δεύτερη Μεξικανή ηθοποιός που διεκδικεί το εν λόγω βραβείου μετά την Salma Hayek για το 'Frida') κ αι β' γυναικείου ρόλου για την Marina de Tavira. 

Το φιλμ ακολουθεί τα ίχνη μιας νεαρής οικιακής βοηθού που δουλεύει για μια μεσοαστική οικογένεια στη γειτονιά Ρόμα της Πόλης του Μεξικού. Σ’ αυτόν τον ύμνο αγάπης για τις γυναίκες που τον μεγάλωσαν, ο Cuarón αντλεί από τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας για φτιάξει ένα ζωντανό, συναισθηματικό πορτρέτο της κοινωνική πυραμίδας στο Μεξικό, με φόντο την ταραχώδη δεκαετία του ’70.   

To 'Roma' είναι μία παραγωγή του Netflix, το οποίο γίνεται η πρώτη υπηρεσία streaming που πετυχαίνει να κερδίσει μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Το 'Roma' αποτελεί παράλληλα και την πρώτη ταινία του Netflix που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες και όπως όλα δείχνουν, το πιθανότερο είναι να 'φυγεί' με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στις 24 Φεβρουαρίου.   

 

Καθ 19.30

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close