Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2019
Μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη έκανε πολύ πρόσφατα την εμφάνισή της σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στην οδό Γλάδστωνος. Πρόκειται για το Nomad Bread & Coffee ένα μικρό γουστόζικο μαγαζάκι που φέρνει ένα άλλο αέρα στον τομέα του καφέ στο κέντρο της πόλης και ξεχωρίζει για τα artisan προϊόντα του, τον πολύ καλό καφέ του, την ποικιλία από τσάγια, τα μοναδικά ψωμιά του και φυσικά τα πολύ εκλεπτυσμένα γλυκά του που φέρουν την υπογραφή του γνωστού pastry chef Μιχάλη Καλοπέσα.

Εδώ θα απολαύσεις specialty coffee, τον γνωστό ‘The Underdog project’ που έρχεται από την Ελλάδα. Στο Nomad θα γευτείς μοναδικά και πολύ ποιοτικά ψωμιά που ζυμώνονται καθημερινά από το πρωί στο εργαστήρι του μαγαζιού.
Όλα τα ψωμιά φτιάχνονται με προζύμι, χωρίς μαγιά με διάφορες τεχνικές οι οποίες αναδεικνύουν τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία από πεντανόστιμα ψωμιά όπως τα Sesame bread, brioche, ciabatta, καπνιστό ρώσικο ψωμί, σικάλεως με κόλιανδρο, ολικής αλέσεως, ψωμί με ενεργό άνθρακα μαύρου χρώματος με σπόρους chia, οργανικά ψωμιά και πολλά άλλα.

Ο γνωστός pastry chef της Λευκωσίας Μιχάλης Καλοπέσας φέρνει μοναδικά και εκλεπτυσμένα γλυκά στη βιτρίνα του μαγαζιού με υπέροχες γεύσεις όπως το caramelo φουντουκιού και λευκή σοκολάτα, το sύννεφο βανίλιας με παντεσπάνι από τραγανή βάση μπισκότου και σοκολάτα γκανάζ και τραγανό καρπό κακάο. Δοκίμασε μία μοντέρνα παραλλαγή του ρωσικού παραδοσιακού γλυκού Medovik με λεμόνι.


Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα παριζιάνικα premium τσάγια Kusmi tea, τις διάφορα αρτολιχουδιές, τα μπισκότα, τα quiche, τις ελιωτές, χαλλουμοτές, ταχινοπιττές και αλλές λιχουδιές που θα βρεις στα ράφια του νέου μαγαζιού της Λεμεσού.

Σχετικά
Δοκιμάσαμε τα ανανεωμένα πιάτα του βραβευμένου Ταβερνείου Το Ιστορικόν
Ένα στέκι που μας κάνει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά
Vetrina: Ένα διαχρονικό ταξίδι στο μεσογειακό πνεύμα της γαστρονομίας
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection Hotel, ιδιοκτησία της MHV, ανακοινώνει και επίσημα την άφιξη του ολοκαίνουριου, dine, wine & deli Vetrina
O Chef της Χρονιάς 2025 μάς στρώνει (εκλεπτυσμένο) σαρακοστιανό τραπέζι με θέα τη θάλασσα
Καθαρά Δευτέρα στο NEREA by AMARA: Ένα δημιουργικό σαρακοστιανό γεύμα με θέα τη θάλασσα
Η Kawacom’s παρουσιάζει το 28ο κατάστημά της στο Στρόβολο και το πρώτο sitting concept της αλυσίδας
Το νέο Kawacom’s στεγάζεται στο Karyatides Building, στην οδό Αθηνών 176
Οριστικά κλειστό δημοφιλές και ιστορικό παραλιακό στέκι του νησιού
Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας ολοκληρώνει το κύκλο του
22 νόστιμες διευθύνσεις για απολαυστική ταχινόπιτα την Καθαρά Δευτέρα και τις νηστείες
Εδώ θα βρεις τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο Nomad Bread & Coffee που άνοιξε σήμερα τις πόρτες του
Η Λεμεσός μόλις απέκτησε ένα ακόμα Nomad Bread Coffee, το τέταρτο στην πόλη
10+1 εστιατόρια με πλούσιο μπουφέ, για Καθαρά Δευτέρα στο βουνό
Mε πλούσιους μπουφέδες που περιλαμβάνουν νηστήσιμα ορεκτικά, λαχταριστά μαγειρευτά και εκλεκτά θαλασσινά σχάρας
7 artisan bakeries του νησιού για τις λαγάνες της Καθαράς Δευτέρας
Οι πιο μυρωδάτες, προζυμένιες και δημιουργικές λαγάνες που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος
Πού θα φας καλά στη Λευκωσία την Καθαρά Δευτέρα
Σ' αυτή την αυλή, η Σαρακοστή ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο!
16 ταβέρνες στη Λεμεσό για το τριήμερο του καρναβαλιού
Μεζέδες που δεν τελειώνουν, ζωντανή μουσική και παρεΐστικη διάθεση, οι πιο γευστικές στάσεις πριν και μετά τις παρελάσεις
Τις Τρίτες του Μάρτη η Λευκωσία απολαμβάνει steak σε μία γνωστή ταβέρνα
Κάθε Τρίτη στα Λατσιά καθιερώνεται ως Steak Night