Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2019
Είναι ο ιδανικός τόπος, για να ξεφύγεις από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό σε ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον.
Το Στενορύμι βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς Αγλαντζιάς, στην Πλατεία Κυριάκου Καραολή, περιτριγυρισμένο από πετρόκτιστα σοκάκια, σε μια γειτονιά, που φαίνεται να άντεξε στο πέρασμα του χρόνου. Είναι η προσπάθεια δύο αδελφών να δώσουν ζωή σε ένα ιστορικό για την περιοχή κτίριο, το οποίο συμβολίζει μια αλλιώτικη εποχή, πιο απλή και πιο όμορφη.

Στο Στενορύμι, όχι μόνο θα φας καλά, αλλά θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου! Κάθε Παρασκευή φιλοξενεί ζωντανή, λαϊκή μουσική, ενώ κάθε Σάββατο η ταβέρνα παίρνει τη μορφή παλιού ρεμπετάδικου και ανεβάζει το κέφι της παρέας. Η τοποθεσία του, η υπέροχη και άνετη εσωτερική αυλή του, καθώς και τα καλομαγειρεμένα φαγητά του υπόσχονται -σε όποιον το επισκεφτεί- μια μοναδική εμπειρία εστίασης.
Η λιτή του διακόσμηση, το κυρίαρχο λευκό χρώμα και η φιλική διάθεση μεταδίδουν στους θαμώνες αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία: ότι η ευτυχία δεν χρειάζεται πολλά, καλή καρδιά, μεζεδάκι, κρασάκι και παρέα όπως παλιά.

Σπεσιαλιτέ
Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι τα κρασάτα χοιρινά παϊδάκια, τα οποία ετοιμάζονται με μια μοναδική συνταγή, που οι ιδιοκτήτες έμαθαν από τον παππού τους. Οπωσδήποτε θα πρέπει να δοκιμάσεις και τον παραδοσιακό χαλβά της κατσαρόλας, που τον φτιάχνουν σε διάφορες παραλλαγές δίνοντας στο παραδοσιακό αυτό γλυκό μια πιο σύγχρονη εκδοχή.

Σίγουρα θα ξαναπάς
Στο Στενορύμι, όχι μόνο θα φας καλά, αλλά θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου! Κάθε Παρασκευή φιλοξενεί ζωντανή, λαϊκή μουσική, ενώ κάθε Σάββατο η ταβέρνα παίρνει τη μορφή παλιού ρεμπετάδικου με πολύ κέφι και διασκέδαση.
INFO
Τηλ.: 22876543
Οδός: Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-23.00.
Facebook: Το Στενορύμι
Σχετικά
Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου Σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη
Την ερχόμενη Κυριακή, 22 Μαρτίου, sτο αγαπημένο του χωριό η εξόδιος ακολουθία
Το Starbucks Protein Drink with Coffee φέρνει μια νέα κατηγορία στην ελληνική αγορά
Όταν ο καφές συναντά την πρωτεΐνη
Αυτά είναι τα μαγαζιά της Λεμεσού που σερβίρουν υπέροχο brunch
Σ’ αυτά τα μαγαζιά η μέρα ξεκινά πολύ.. . νόστιμα
Η νέα πλατφόρμα του FoodConnect: Από τα σκουπίδια στο τραπέζι – Έλα να δεις πώς!
Αν είσαι εστιατόριο, ξενοδοχείο, υπεραγορά, αρτοποιείο ή οργανισμός που προσφέρει τρόφιμα και ενδιαφέρεται για την μείωση της σπατάλης τροφίμων, τότε το Food Connect σας αφορά
15 απάχικες, γνωστές-άγνωστες ψαροταβέρνες σε πόλεις και χωριά για την 25η Μαρτίου
Ανακάλυψε τις καλύτερες ψαροταβέρνες για ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες την ημέρα της εθνικής επετείου
Ο Πρωταράς επιστρέφει σε καλοκαιρινό mood κι ένα ακόμα μαγαζί δίνει το σύνθημα
Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει
Ένα (υπέροχο) Rooftop Cocktail Bar στο χωριό ετοιμάζεται να γίνει το απόλυτο hot spot του φετινού καλοκαιριού
Κάνει opening της σεζόν με ένα μεγάλο πάρτι κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό της Σολέας
Το κυπριακό κρασί που τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό
Χρυσή βράβευση για το «Ήρας Άλμα» του οινοποιείου Pittali
Μαζευόμαστε ξανά για φαγητό στης Χριστίνας και στου Angel
Το «Μάζεμα» επιστρέφει… για δύο ανοιξιάτικες βραδιές σε νέο pop-up χώρο στο χωριό
To Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο κέντρο (για δύο steak nights)
Και ετοιμάζεται για δύο βραδιές με νόστιμα στέικ
To (ίσως) πιο διάσημο brunchάδικο του νησιού, κλείνει (προσωρινά)
Μικρό διάλειμμα για το Edem’s Yard
Μία από τις πιο παλιές ταβέρνες του νησιού, επέστρεψε
Αυθεντικές κυπριακές συνταγές, μαγειρεμένες με αγάπη και φρέσκα τοπικά υλικά