Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2018
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνουν ότι δέχονται αιτήσεις συμμετοχής για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2019». Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται φέτος για 17η φορά, διαθέτει για όγδοη συνεχή χρονιά ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα υπό τον τίτλο “Glocal Images”, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν κυπριακές και διεθνείς ταινίες μυθοπλασίας. Θα υπάρχει Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών, εφόσον αυτές πληρούν τα κριτήρια όπως αυτά περιγράφονται στους όρους και κανονισμούς του Φεστιβάλ.
Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα “Glocal Images”
Η διοργάνωση του Φεστιβάλ δεν έχει μόνο ως στόχο να διευρύνει τους ορίζοντές του εντός των γεωγραφικών συνόρων του, αλλά και να προσελκύσει τη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία και το διεθνές κοινό, καθιστώντας το, με τον τρόπο αυτό, κομβικό σημείο συνάντησης των τριών ηπείρων που περιβάλλουν το νησί. Το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα “Glocal Images” φιλοξενεί ταινίες που αναδεικνύουν τους χρωματισμούς μιας τοπικής κουλτούρας και που προσεγγίζουν με καινοτόμο τρόπο θέματα τα οποία ενδιαφέρουν την παγκόσμια γνώμη.
Η βράβευση των ταινιών που θα υποβληθούν στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φετινού φεστιβάλ, θα ανατεθεί σε διεθνή Κριτική Επιτροπή τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. Οι κατηγορίες βραβείων θα είναι οι εξής:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Glocal Images, συνοδευόμενο από το ποσό των € 6,000
Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Glocal Images, συνοδευόμενο από το ποσό των €3,000
Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Glocal Images, συνοδευόμενο από το ποσό των €1,000
Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών
Η Καλλιτεχνική Επιτροπή αποφάσισε, εκτός από το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, να εισαγάγει και Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών. Η συμμετοχή Κυπριακών ταινιών στο Φεστιβάλ υπόκειται στους όρους και κανονισμούς του Φεστιβάλ και οι κυπριακές ταινίες θα πρέπει να πληρούν τα ανάλογα κριτήρια έτσι ώστε να είναι επιλέξιμες για το διαγωνιστικό τμήμα κυπριακών ταινιών.
Η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:
Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας: Το βραβείο αυτό συνοδεύεται από το ποσό των €4,000 (ευρώ).
Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας: Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 500 Ευρώ, μια χορηγία του Δήμου Λεμεσού.
Η επιλογή των ταινιών που διαγωνίζονται γίνεται από την τριμελή καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ, τους Δρα. Κώστα Κωνσταντινίδη (Ακαδημαϊκό), Τώνια Μισιαλή (Σκηνοθέτη/Παραγωγό) και Μάριο Στυλιανού (Σκηνοθέτη/Παραγωγό). Το φετινό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου 2019, θα πραγματοποιηθεί σε Λεμεσό και Λευκωσία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018.
Για λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και κανονισμούς και την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com.
Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε τηλεφωνικώς στο 25 34 39 07 και ηλεκτρονικά στο info@cyprusfilmdays.com
Σχετικά

«Κωνστάντια»: Οι προβολές ταινιών στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»
Τα γυρίσματα διήρκεσαν έξι μήνες σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Πάμε για θερινό σινεμά σε ένα ειδυλλιακό χωριό της Μαραθάσας
Μία μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους για ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Ο Μπίλι Ζέιν ενσαρκώνει τον Μάρλον Μπράντο στη νέα ταινία «Waltzing with Brando»
Ο Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) «ζει ξανά» στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά μέσα από την ερμηνεία του Μπίλι Ζέιν (Billy Zane).

«Τα Πάθη του Χριστού»: Το 2027 και σε δύο μέρη το σίκουελ της ταινίας του Μελ Γκίμπσον
Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα Μεγάλη Παρασκευή και η δεύτερη στην εορτή της Αναλήψεως.

Στην Αγία Νάπα θα στηθεί για άλλη μία χρονιά σινεμά κάτω από τα αστέρια
Μάθε τις 5 ταινίες που θα δούμε δίπλα στη θάλασσα

Αυτές είναι οι 4 ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναρπαστικά blockbusters μέχρι ταινίες με βαθιά συναισθηματικά μηνύματα, αυτή την εβδομάδα, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν δράση, γέλιο και συγκίνηση

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης
Ο Κόπολα, 86 ετών, είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει επέμβαση στην καρδιά


Drive in Cinema: Κλασικά αυτοκίνητα, θερινό σινεμά και καλοκαιρινή διάθεση στην πρωτεύουσα
Φέρε την παγωνιέρα σου και απόλαυσε την ταινία μέσα από την άνεση του αυτοκινήτου σου

Το Jurassic World Rebirth ξεπέρασε τα 750 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office – Στα ύψη και το «F1»
Το «F1» είναι πλέον η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Μπραντ Πιτ, αλλά και στην ιστορία της Apple.

Αύγουστος στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια»
Οι ταινίες που θα δούμε αυτή τη βδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025