Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2018
Πέντε νέες κυπριακές ταβέρνες έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους δίνοντάς μας έτσι καινούργιες επιλογές για φαγητό εντός και εκτός πόλης.
Κέντρο Τεχνών & Τέρψις 'Αργοφαγείον'
Θα το βρεις σε ένα παλιό διώροφο σπίτι, το οποίο μεταμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο χώρο εστίασης με εσωτερική αυλή!
Ο μεζές: Το μαγαζί υποδέχεται τη νέα σεζόν με ανανεωμένο μενού, στο οποίο θα βρεις μεζέδες δύο ταχυτήτων: τον μικρό (€15, με 16 είδη) και τον μεγάλο (€22, με 21 είδη). Στα δε πιάτα θα δοκιμάσεις από ορεκτικά για κάθε γούστο μέχρι κολοκυθοκεφτέδες με χαλλούμι, μαριναρισμένο κοτόπουλο, εποχικά χόρτα με αβγό, χοιρινό στη λαδόκολλα κ.λπ.
Τip: Λόγω του μικρού χώρου, καλό θα ήταν να κάνεις κράτηση.
(95120010) Πλατεία Πέρα Ορεινής, επ. Λευκωσίας. Πεμ-Σ 19.00-23.00 & Κ 12.00-15.00 (Δ-Τετ μόνο κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης).
Μεζεκλίκκες
Παρεΐστικο στέκι με εξωτερική αυλή, που αυτοαποκαλείται μεζεδοπωλείο και φαγοποτείον και θα σε μυήσει στον δικό του κόσμο του νόστιμου και μερακλίδικου μεζέ.
Ο μεζές: Παράγγειλε την Κλικκοπιατέλα (€14 το άτομο) με αλοιφές, ορεκτικά, κρεατικά και γλυκό, που θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω. Εναλλακτικά επίλεξε κάτι από τις μερίδες σχάρας (όπως τα παϊδάκια χοιρινά με €9.80), ή τα πιατάκια της κλίκκας, όπως οι κολοκυθοκεφτέδες (€6) και το αρνίσιο συκώτι (€6.50).
(22001320) Ελευθέριου Βενιζέλου 25Α, Λακατάμια, Λευκωσία. Δ-Σ 19.30-23.00.
Η Καρδιά του Μάγκα
Ένα οινομαγειρείο-καφενείο, με ατμόσφαιρα αθηναϊκή, που αγαπά την αυθεντική λαϊκή μουσική, τον καλό μεζέ και τα μαγειρευτά φαγητά.
Ο μεζές: Σερβίρει κυπριακό μεζέ με 22 πιατάκια (€18), ουζομεζέ (€12) για τους πιο μερακλήδες αλλά και πιάτο ημέρας.
Tip: Το χειμερινό μουσικό πρόγραμμα της Καρδιάς του Μάγκα, από Τετ-Κ, θα σε διασκεδάσει με τη Λαϊκή Τετρακτύς, το λαϊκό συγκρότημα 'Η Καρδιά του Μάγκα' και τη ΛευκΩδεία.
(99824238, 97892848) Τρικώμου 7, Παλουριώτισσα, Λευκωσία.
ΕΘΑ όπως παλιά
Το πρώην Ε.Θ.Α. Έγκωμης άλλαξε ιδιοκτησία, ανανέωσε τον χώρο του κι έκανε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες προσθήκες στο μενού του.
Ο μεζές: Εδώ θα απολαύσεις νόστιμο κυπριακό μεζέ (€16) με καλοψημένα κρέατα, σουβλάκι, σεφταλιά, κρύα και ζεστά ορεκτικά, αλλά και μαγειρευτά. Μπορείς ωστόσο να πας και με την Ποικιλία Κρεατικών (€9), που εξίσου συμφέρει και χορταίνει, με χοιρινό και κοτόπουλο σουβλάκι, σεφταλιά, πανσέτα και λουκάνικο.
Tip: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο σερβίρει και κρητικό αντικρυστό σε δύο είδη κρέατος (αρνί, €14 και χοιρινό, €12) με πατάτες τηγανητές και σαλάτα, παρέα με ζωντανή μουσική.
(22590233) Γρηγόρη Αυξεντίου 52, Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-24.00.
Το Γουριώτικο
Νέα άφιξη στο Γούρρι, που σερβίρει κυρίως κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα με όμορφες πινελιές και νέες ιδέες του chef Μιχάλη Λουκά.
Ο μεζές: Εδώ θα φας μεζέ με 13 ζεστά και 5 κρύα με €16, σε ένα δροσερό και φιλικό χώρο εστίασης, με προσιτές τιμές και ποιότητα.
(22633789 & 99664919) Γρηγόρη Αυξεντίου 40, Γούρρι, επ. Λευκωσίας. Τρ-Παρ 18.00-23.00 (κουζίνα), Σ-Κ 12.00-23.00 (κουζίνα).
Σχετικά

Το Bacan bar (που μόλις άνοιξε) θα γίνει το νέο σημείο συνάντησης
Ανακάλυψε την καινούργια άφιξη του νησιού που θα αλλάξει τα βράδια μας στην Αγία Νάπα

Κλείνει μετά από δυόμισι χρόνια ένα αγαπημένο στέκι της Λευκωσίας
Γευστικός σταθμός στην καρδιά της πρωτεύουσας ολοκληρώνει το ταξίδι του

30+1 εστιατόρια για τη σούβλα του Δεκαπενταύγουστου
Πάμε στο βουνό για νόστιμη σούβλα και μπίρα τσακρίν

Αυτό το καλοκαίρι αξίζει -σίγουρα- να κάνεις ένα πέρασμα από την Τίμη
Ιδανικό για μεζεδάκια ή ακόμα και για μία σύντομη στάση, το καφέ-εστιατόριο Londos Perasma είναι ένας προορισμός που αξίζει να συμπεριλάβετε στην εκδρομή σας στην Πάφο

Οι 7 νέες αφίξεις που προσγειώθηκαν σε Αγία Νάπα και Πρωταρά
Μαγαζιά που προσφέρουν από καλοκαιρινά ροφήματα και λαχταριστά γλυκά, μέχρι αυθεντική κυπριακή κουζίνα

Πάμε για καφέ στο πιο ψηλά σε υψόμετρο καφέ της Κύπρου
Εκεί που ο ουρανός συναντά τη γεύση

Η νέα, κομψή (παραλιακή) ταβέρνα για να απολαύσεις μεζεδάκια μετά τη βουτιά
Η απίθανη νέα άφιξη του Πρωταρά σερβίρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα

Η pop-up πιτσαρία που ξετρέλανε τη Λευκωσία επιστρέφει (για λίγο) σε ένα διάσημο χωριό
Πάμε για πίτσα, κοκτέιλ και δυνατή μουσική!

To απόλυτο μέρος για να χαλαρώσεις με θέα το ηλιοβασίλεμα
Ο Αύγουστος θέλει ηλιοβασιλέματα από ειδυλλιακά σημεία και κοκτέιλ δίπλα στο κύμα κι αυτό το beach bar διαθέτει ολα αυτά κι ακόμα περισσότερα

Η Ελένη ανέλαβε το εστιατόριο του χωριού της και σε προσκαλεί στο νέο hot spot της Πιτσιλιάς
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Δύμες, ονόματι Casa De Δυμών, θα πας για είδη σχάρας, σάντουιτς, κρέπες, παγωτά και καφέ!

Ανέμελες βουτιές και χαλαρές στιγμές σε ένα παραδεισένιο beach bar του Πρωταρά
Καθαρά νερά, ανεβαστικές ή chill out μουσικές, ξέφρενα πάρτι σε φόντο γαλάζιο και νόστιμο φαγητό σε ένα υπέροχο beach bar του νησιού

14 ταβέρνες που μυρίζουν παράδοση στην ελ. επ. Αμμοχώστου
Από τα γραφικά χωριά μέχρι τα παραλιακά , ανακαλύψτε ταβέρνες που σερβίρουν την παράδοση στο πιάτο