Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2018
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πρωτεύουσας, το βραβευμένο Σούξου Μούξου Μανταλάκια στην Ονασαγόρου έδωσε τη θέση του σε μία νέα άφιξη-πρόταση στην καρδιά της Λευκωσίας. Το νέο επιχειρηματικό βήμα του Ανδρέα Χατζηστεφάνου διαφοροποιείται από το φημισμένο Σούξου Μούξου Μανταλάκια και κάνει στροφή προς το ψάρι ανοίγοντας ένα καινούργιο εστιατόριο με άρωμα θαλασσινό και όνομα αισθησιακό. Το Sexy Fish by Souxou Mouxou φιλοδοξεί να γίνει η casual επιλογή μας για ψάρια και θαλασσινά στο κέντρο της παλιάς πόλης, πράγμα που έχει όλα τα φόντα να το πετύχει.
Ο χώρος σε βάζει άμεσα στο κλίμα, με τα μικρά και μεγάλα κόκκινα-μπλε ψάρια ζωγραφισμένα στους τοίχους του μαγαζιού, χαμηλός φωτισμός, ψηλά τραπέζια και high stools στο εξωτερικό, ξύλινα τραπέζια και καρέκλες στο εσωτερικό. Ο ιδιοκτήτης ονομάζει τον χώρο αυτό 'μαγειρείο θαλασσινών' με την προετοιμασία της ημέρας να ξεκινά από νωρίς το πρωί με ζύμωμα ολόφρεσκου, ψωμιού το οποίο δοκιμάσαμε μαζί με τις σπιτικές αλοιφές του. Το μενού είναι μικρό και περιεκτικό. Αρχίσαμε με τις πεντανόστιμες αλοιφές: λευκό ταραμά (€3) από τους ωραιότερους που δοκιμάσαμε, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (€3) και πιπεριές με φέτα (€3).
Η σαλάτα (€5, €8.50) έφτασε σε γενναιόδωρη μερίδα, με κατακόκκινες ζουμερές ντομάτες με φέτα. Από τα ορεκτικά μας κίνησαν την περιέργεια τα ντολμαδάκια με θαλασσινά (€6) που ήταν ιδιαίτερα και πρωτότυπα ως πιάτο. Δεν θα μπορούσε από το μενού να λείπει το φρέσκο ψάρι. Δοκιμάσαμε ολόφρεσκο λαβράκι, με χόρτα βραστά και πατατοσαλάτα ως πιάτο ημέρας, καλαμάρι σχάρας με σαλάτα (€12), φρέσκολα (είδος ζυμαρικού) με θαλάσσινά (€12) και μουσακά θαλασσινών (€12). Το Sexy Fish προσφέρει μάλιστα την πιατέλα θαλασσινών (€19) για δύο που περιλαμβάνει από γόνο καλαμάρι μέχρι συμιακό γαριδάκι, αθερίνα, φρέσκα ψάρια, πατάτες τηγανητές και ταρτάρ σως. Όλα αυτά τα συνοδεύσαμε με κρασιά από την πολύ καλή κάρτα του μαγαζιού.
Σχετικά

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό

H Λευκωσία (από χθες) πίνει καφέ και κοκτέιλ «στες Κορούες»
Η Αλεξάνδρα και η Άντρεα έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το νέο all-day εναλλακτικό καφενείο-μπαρ της πόλης

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με ένα ολοκαίνουριο concept
Διπλό άνοιγμα στον Καλοπαναγιώτη: Το χωριό γεμίζει ζωή με Μωροκανέλλα & Παλιό Σινεμά

Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε 10 ξεχωριστές αυλές της Λευκωσίας
Καλοκαιράκι στην πρωτεύουσα βγαίνουμε για χαλαρή έξοδο για λαχταριστό σουβλάκι στην πίτα

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις