Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2018
Στo πλαίσιo των παγκόσμιων εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου δημιουργού Ingmar Bergman (1918 – 2018) το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, το Κυπριακό Κέντρο Σύγχρονου Κινηματογράφου, το Συνεμά Ξάνθης 3 και ο κινηματογράφος Πάνθεον, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Κύπρο, διοργανώνουν ένα αφιέρωμα προβολών των σημαντικότερων ταινιών του.
Ο Ingmar Bergman είναι ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες κινηματογράφου και θεάτρου του 20ου αιώνα. Οι ταινίες του εξακολουθούν να είναι συναφείς και η μοναδική αισθητική ποιότητα του έργου του συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό σε όλο τον κόσμο.
Το 2018 είναι ένα έτος ορόσημο, διότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του (Ουψάλα, 14 Ιουλίου 1918). Οι προβολές αυτές αποτελούν έναν εορτασμό της ζωής και του έργου αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη. Τις ταινίες θα προλογίζουν σκηνοθέτες και θεωρητικοί του κινηματογράφου.

Θα προβληθούν συνολικά επτά ταινίες του Σουηδού σκηνοθέτη και ένα ντοκιμαντέρ για τον ίδιο τον Bergman. Οι προβολές θα γίνουν στη Λευκωσία, στον κινηματογράφο Πάνθεον και στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών. Ώρα έναρξης 8μμ.

Θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες:
Persona (1966) - 16 Μαΐου, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Η Έβδομη Σφραγίδα (1957) - 23 Μαΐου, Κινηματογράφος Πάνθεον
Άγριες Φράουλες (1957) - 30 Μαΐου, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Φάνι και Αλέξανδρος (1982) - 6 Ιουνίου, Κινηματογράφος Πάνθεον
Bergman Island (ντοκιμαντέρ, 2004, σκην. Marie Nyreröd) & Φθινοπωρινή Σονάτα (1978) - 13 Ιουνίου, Κινηματογράφος Πάνθεον
Saraband (2003) - 4 Ιουλίου, Κινηματογράφος Πάνθεον
Καλοκαίρι με τη Μόνικα (1953) - 9 Ιουλίου Κινηματογράφος Πάνθεον
Οι προβολές είναι στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινηματογραφικές Τετάρτες» του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών και γίνονται σε συνεργασία με το Συνεμά Ξάνθης 3 και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22256782
Σχετικά
«Faces of Death»: Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες τρόμου της χρονιάς
Ο Ντάνιελ Γκολντχάμπερ («Cam», «How to Blow Up a Pipeline») επιστρέφει με την τρίτη ταινία του, ένα φιλμ τρόμου που υπόσχεται να προκαλέσει γερές ανατριχίλες και να μην κάνει εκπτώσεις στο gore
Αυτοί θα είναι οι παρουσιαστές των Όσκαρ 2026
Τα φετινά Όσκαρ θα πραγματοποιηθούν στο Λος Άντζελες την Κυριακή 15 Μαρτίου
Κινηματογραφικές πρεμιέρες: Οι 5 νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες
Ο Bradley Cooper αναλαμβάνει και πάλι χρέη σκηνοθέτη και το αθλητικό δράμα του του Γιώργου Γεωργόπουλου έρχεται με θετικές εντυπώσεις από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!
«Έφυγε» ο γνωστός ηθοποιός Έρικ Ντέιν σε ηλικία 53 ετών
Η νόσος που έπασχε ο πλαστικός χειρουργός Μαρκ Σλόαν του«Grey’s Anatomy»
Μάιλι Σάιρους: Επιστρέφει ως Hannah Montana μετά από 20 χρόνια
«Αυτό το ''Hannahversary'' είναι ο δικός μου τρόπος να γιορτάσω και να ευχαριστήσω τους θαυμαστές που στάθηκαν στο πλευρό μου για 20 χρόνια», δήλωσε η βραβευμένη με Grammy ποπ σταρ.
Πίτερ Γκριν: Ο ηθοποιός του «Pulp Fiction» πέθανε σε ατύχημα με όπλο
Ο ηθοποιός είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν στα μέσα Δεκεμβρίου
Οι 6 νέες ταινίες της εβδομάδας
Δράμα, τρόμος, animation και ιστορικές περιπέτειες έρχονται στις αίθουσες από 19 Φεβρουαρίου
Πέθανε ο Robert Duvall: Αλ Πατσίνο, Κόπολα, Ντε Νίρο αποχαιρετούν τον θρυλικό «κονσιλιέρε» του Νονού
Συγκινητικά τα μηνύματα και από άλλους συναδελφούς του, ηθοποιούς - «Ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος για να μιλήσεις και να γελάσεις μαζί του»
Χαβιέ Μπαρδέμ και Κέιτ Χάντσον στη ρομαντική κομεντί «Hello & Paris»
«Μια υπέροχη ιστορία αγάπης, από εκείνες που γεμίζουν την καρδιά και μαγεύουν τις αισθήσεις» στο ύφος του «Άγρυπνος στο Σιάτλ» και του «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι».
Τις Δευτέρες του Μάρτη βλέπουμε γαλλικές ταινίες στη Λεμεσό
Μήνας Γαλλοφωνίας στη Λεμεσό
Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες
4 ακόμη νέες ταινίες προστίθενται στις επιλογές μας από την Πέμπτη - Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers, κάντε πρόγραμμα!