Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2018
Τα μικρά μαγαζάκια με μουσικούλα και νόστιμα πιάτα στο τραπέζι είναι οι χώροι διασκέδασης, που πάντα θα αγαπούμε και θα προτιμούμε για έξοδο με κολλητούς . Έχουν, βρε παιδί μου, εκείνο τον... μάγκικο χαρακτήρα και μια μαγεία, που σε χαλαρώνουν στο φουλ!

Τσιπουράκι Μεζεδάκι
Γραφική ταβερνούλα με εσωτερικό μπαλκόνι και ατμόσφαιρα άλλης εποχής, που σερβίρει εύγευστο φαγητό παρέα με ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική (Πέμπτη-Κυριακή).
Απόλαυσε: Το μεσημέρι σερβίρει μερίδες ελληνικής κουζίνας και το βράδυ ελληνικό μεζέ (€16). Δοκίμασε οπωσδήποτε τον μπεκρή μεζέ από μακαρόνια, τρία κρεατικά και σάλτσα ντομάτας, ψαρονέφρι στην πλάκα με πουρέ από καρότο και σάλτσα κρασιού.
Πιες: Κυπριακό κρασί (λευκό, ροζέ ή κόκκινο) σε καραφάκι (€6, 1/2 λίτρο).
(99754417) Οθέλλου 1, περιοχή Πύλης Αμμοχώστου. Τρ-Παρ 20.00-01.00, Σ 12.30-16.00, 20.00-01.00 & Κ 13.00-18.00.

Η καρδιά του Μάγκα
Χαρακτηριστικό, λαϊκό οινομαγειρείο καφενείο, με κινηματογραφικό σκηνικό και ζωντανή μουσική από το σχήμα Λαϊκή Τετρακτύς με ρεμπέτικα και λαϊκά (Τετάρτη, Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι) και το καινούριο σχήμα ΛευκΩδία, με λαϊκά και ρεμπέτικα (κάθε Τρίτη).
Απόλαυσε: Κυπριακό μεζέ με 20 περίπου πιάτα (€18) και ουζομεζέ (€18), όπως και διάφορες άλλες επιλογές. Σπεσιαλιτέ του αποτελεί το βοδινό στιφάδο (€7) και τα σαλιγκάρια με κρεμμύδια (€6). Σερβίρει και μαγειρευτά της ημέρας.
Πιες: Κρασί χύμα Νεμέας, αγιωργίτικη ποικιλία (€6, 1/2 καραφάκι).
(99824238, 97892848) Τρικώμου 7, Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου, Παλλουριώτισσα. Τρ-Σ 18.30-01.00 & Κ 13.30-20.00.
Η Προθέρμανση
Λαϊκό, cosy καφεωδείο, στο οποίο θα απολαύσεις τσιμπηδοκαμώματα και θα πιεις το κρασάκι σου ακούγοντας μουσικοσκορπίσματα από πενταμελές σχήμα.
Απόλαυσε: Μικρά τσιμπήματα κυπριακής και ελληνικής κουζίνας. Σου προτείνουμε το platter (€15), αλλά και τη σειρά με τα διάφορα τσιμπήματα (€18). Από το platter ξεχωρίζει το χωριάτικο λουκάνικο και από τα τσιμπήματα τα σουτζουκάκια.
Πιες: Τσίπουρα και ρετσίνα (€15/τεταρτάκι).
(99626109) Αγίου Γεωργίου 5, Στρόβολος. Παρ-Σ 21.00-23.00 (κουζίνα).

Κουτούκι Χάλαντρα
Γραφικό κουτούκι με νησιώτικη αισθητική, καλό φαγητό και νοσταλγική, ζωντανή μουσική κιθάρας από 70s-80s, μουσική νέου κύματος και ρεμπέτικα (Παρασκευή και Σάββατο).
Απόλαυσε: Κυπριακούς μεζέδες και διάφορα εποχικά πιάτα (€15), με πρωταγωνιστές το κοτόπουλο σουβλάκι και τα διάφορα σχάρας.
Πιες: Βαρελίσιο κόκκινο κρασί από τον Αγρό (€8/λίτρο).
(99698948) Γρηγόρη Αυξεντίου 144, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Πεμ 19.00-23.00 & Παρ-Σ 8.00-01.00.

Καπηλειό
Νέο μουσικό ταβερνάκι που κουβαλά τις παλιές καλές συνήθειες του παραδοσιακού στεκιού. Είναι ένα πακέτο καλού φαγητού και διασκέδασης ιδανικό για καλοφαγάδες που ξέρουν να κάνουν κέφι. Ποιοτική ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο με έντεχνο και ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο, τραγούδια της παρέας και ελληνικού κινηματογράφου. Ο χώρος είναι λιτός και ζεστός, γεμάτος παράδοση. Έξω, η αυλή είναι γεμάτη λουλούδια και δέντρα και ειδικά διαμορφωμένη για καπνιστές.
Απόλαυσε: Σερβίρει μεζέ (€17) Παρασκευή και Σάββατο και τις καθημερινές διάφορα πιάτα, όλα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά. Δοκίμασε σουβλάκι, χαλούμι με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι, πατάτες με ελιές οφτές. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (€14) ο μεζές, μερίδα σουβλάκι-σεφταλιά με πατάτες και σαλάτα (€6).
Πιες: Χωριάτικο κρασί λευκό ή κόκκινο σε καραφάκι €6 το μισό λίτρο από την Άλωνα και το Όμοδος.
(97867867) Πλατεία Καλής Ελπίδας, Συνοικισμός Κόκκινες, Στρόβολος, Τετ, Πεμ 20.00-24.00, Παρ, Σ, 20.00-01.00.

Το Κουτούκι του Νικόλα
Μικρό, οικογενειακό και συνοικιακό, μια ζεστή φωλιά για την παρέα και την οικογένεια. Είναι διακοσμημένο λιτά, ώστε να αποπνέει τον αέρα της κουλτούρας του τόπου μας. Διαθέτει ζωντανή μουσική με κιθάρα και δύο φωνές, με έντεχνο και ρεμπέτικο ρεπερτόριο (κάθε Παρασκευή και Σάββατο).
Απόλαυσε: Απόλαυσε τον μεζέ (€15), με εφτά ορεκτικά, εφτά μαγειρευτά και εφτά σχάρας. Σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο του Φώτη (€10/μερίδα).
Πιες: Κρασί χύμα από την Ελλάδα, λευκό, ροζέ και κόκκινο (€6, 1/2 καραφάκι).
(99292034) Αγίου Παύλου 89. Δ-Σ 18.00-01.00.
Σχετικά
Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου Σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη
Την ερχόμενη Κυριακή, 22 Μαρτίου, sτο αγαπημένο του χωριό η εξόδιος ακολουθία
Το Starbucks Protein Drink with Coffee φέρνει μια νέα κατηγορία στην ελληνική αγορά
Όταν ο καφές συναντά την πρωτεΐνη
Αυτά είναι τα μαγαζιά της Λεμεσού που σερβίρουν υπέροχο brunch
Σ’ αυτά τα μαγαζιά η μέρα ξεκινά πολύ.. . νόστιμα
Η νέα πλατφόρμα του FoodConnect: Από τα σκουπίδια στο τραπέζι – Έλα να δεις πώς!
Αν είσαι εστιατόριο, ξενοδοχείο, υπεραγορά, αρτοποιείο ή οργανισμός που προσφέρει τρόφιμα και ενδιαφέρεται για την μείωση της σπατάλης τροφίμων, τότε το Food Connect σας αφορά
15 απάχικες, γνωστές-άγνωστες ψαροταβέρνες σε πόλεις και χωριά για την 25η Μαρτίου
Ανακάλυψε τις καλύτερες ψαροταβέρνες για ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες την ημέρα της εθνικής επετείου
Ο Πρωταράς επιστρέφει σε καλοκαιρινό mood κι ένα ακόμα μαγαζί δίνει το σύνθημα
Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει
Ένα (υπέροχο) Rooftop Cocktail Bar στο χωριό ετοιμάζεται να γίνει το απόλυτο hot spot του φετινού καλοκαιριού
Κάνει opening της σεζόν με ένα μεγάλο πάρτι κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό της Σολέας
Το κυπριακό κρασί που τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό
Χρυσή βράβευση για το «Ήρας Άλμα» του οινοποιείου Pittali
Μαζευόμαστε ξανά για φαγητό στης Χριστίνας και στου Angel
Το «Μάζεμα» επιστρέφει… για δύο ανοιξιάτικες βραδιές σε νέο pop-up χώρο στο χωριό
To Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο κέντρο (για δύο steak nights)
Και ετοιμάζεται για δύο βραδιές με νόστιμα στέικ
To (ίσως) πιο διάσημο brunchάδικο του νησιού, κλείνει (προσωρινά)
Μικρό διάλειμμα για το Edem’s Yard
Μία από τις πιο παλιές ταβέρνες του νησιού, επέστρεψε
Αυθεντικές κυπριακές συνταγές, μαγειρεμένες με αγάπη και φρέσκα τοπικά υλικά