Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2018
Μία πολύ ευχάριστη -ταξιδιωτική- είδηση, την προηγούμενη εβδομάδα, μας ώθησε στο να κάνουμε σχέδια για ταξίδι.
Πρόκειται για τον νέο προορισμό της νέας αεροπορικής εταιρείας της Κύπρου, την Cobalt, η οποία ετοιμάζεται σιγά σιγά να συμπεριλάβει στο πτητικό της πρόγραμμα τη μακρινή Κίνα. Η εταιρεία δεν έχει όμως ακόμη ανακοινώσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των πτήσεων της αλλά το πρώτο βήμα από μέρους της έχει γίνει με καταχώρηση στον Τύπο.
Ωστόσο, η Cobalt που εντάχθηκε επίσημα στον διεθνή οργανισμό ΙΑΤΑ, σε πρώτο στάδιο, έχει στο πλάνο της πτήσεις προς την Αίγυπτο.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή της στην Καθημερινή ο CEO, Andrew Madar, η Cobalt:
«Μόλις έχουμε ξεκινήσει πτήσεις στο Άμπου Ντάμπι και παράλληλα αναζητούμε νέους προορισμούς. Δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μελετούμε το ενδεχόμενο σύνδεσης με την Κίνα μέσω πτήσεων με ανταπόκριση. Γενικότερα σε ό,τι αφορά τις πτήσεις μεγαλύτερης εμβέλειας η στόχευση μας γίνεται για Ασία και κυρίως Κίνα αλλά και Ινδία η οποία συνδέεται και με Νότια Αφρική. Σε δεύτερο στάδιο θα εξετάσουμε τις επιλογές μας και για απευθείας πτήσεις. Σε ό,τι αφορά στους προορισμούς, δίνουμε περισσότερη έμφαση σε Γερμανία, βόρεια Ευρώπη και Ιταλία που αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάτι. Εξετάζουμε επίσης και προσθήκες στη Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα έχουμε μεγάλα πλάνα για το 2019 με νέους προορισμούς, προσθήκες αεροσκαφών μικρής εμβέλειας και εισαγωγή wide-body αεροσκαφών».
Η Κίνα και η Αίγυπτος, πρόσθεσε, είναι στόχοι που αναμένεται ότι θα επιτευχθούν εντός του 2018. Ωστόσο, όσον αφορά την Κίνα, είπε, «οι απευθείας πτήσεις, ωστόσο, θα καθυστερήσουν περισσότερο καθώς για να γίνει αυτό πρέπει να εντάξουμε στον στόλο μας και διαφορετικού τύπου αεροσκάφη. Κάτι που για να γίνει, θα χρειαστεί σίγουρα περίοδος ενός χρόνου».
Σχετικά

Πότε αναμένονται μεμονωμένες βροχές στην Κύπρο - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Aναλυτικά η πρόγνωση

5 απευθείας πτήσεις για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου κάτω από 200€
Δες τις καλύτερες επιλογές για πτήσεις τελευταίας στιγμής

Τα πιο δημοφιλή city breaks στην Ευρώπη σύμφωνα με τις αναζητήσεις στη Google
Η ζήτηση για σύντομες αποδράσεις έχει εκτοξευθεί, καλύπτοντας πλέον πάνω από το 56% του συνόλου των ταξιδιών

Η Wizz Air ανακοίνωσε νέες απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα σε μίαν ενδιαφέρουσα πόλη
Πότε ξεκινούν τα νέα δρομολόγια

Nέα στρατηγική συνεργασία για την Pafilia
Η Pafilia Property Developers ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με την Hamptons International

Το εντυπωσιακό τηλεπαιχνίδι «The Floor» με τον Γιώργο Λιανό κάνει πρεμιέρα στο Σίγμα
Κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο ΣΙΓΜΑ

Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στους Παξούς για την τέταρτη σεζόν του «Maestro»
Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα γυρίσματα για τη νέα πολυαναμενόμενη σεζόν


Μία πόλη της Ελλάδας στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δημιουργώντας ένα σκηνικό γεμάτο αυθεντικές γεύσεις και αρώματα

10 βασικές τάσεις για τα ταξίδια του 2026
Σύμφωνα με τη 10η έκδοση των Travel Predictions της Booking.com

Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον πιο πράσινο «μυστικό» προορισμό της Ελλάδας για το 2026
Γραφικά χωριά με δαιδαλώδη σοκάκια, υπέροχες περιπατητικές διαδρομές, ονειρικά τοπία και παραλίες

Αίγυπτος: Λύθηκε μυστήριο 4.500 ετών για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες
Η υδραυλική μηχανική ενδέχεται πράγματι να υπήρξε η κινητήρια δύναμη