21 March 2018
Eating News , Εστιατόρια

Ο πρώτος Κύπριος σεφ με αστέρι Michelin μαγειρεύει για μας

Την τιμητική της θα έχει και φέτος τον Μάρτιο η γαλλική γαστρονομία ανά το παγκόσμιο στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης "Goût de France"

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2018

Και φέτος για άλλη μία χρονιά η εκδήλωση Goût de / Good France θα συγκεντρώσει περισσότερους από 2000 σεφ σε 5 ηπείρους για τον εορτασμό της γαλλικής γαστρονομίας. Και φέτος σεφ ανά τον κόσμο θα βάλουν τα δυνατά τους, ώστε να φτιάξουν το τέλειο γαλλικό μενού, υπηρετώντας διάφορα γαστρονομικά στυλ, από την υψηλή γαστρονομία έως τα ποιοτικά μπιστρό.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2000 οι σεφ των 5 ηπείρων θα προσφέρουν 2000 διαφορετικά μενού για να γιορτάσουν τη γαστρονομία της Γαλλίας.

Υψηλής ποιότητας γαλλικό φαγητό και στην Κύπρο
Ο θεσμός Gout de France/Good France, λοιπόν, που προσκαλεί τους ουρανίσκους μας σε ένα ταξίδι στη γαλλική γαστρονομική τέχνη, φέτος θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο Vivaldi by Mavrommatis του πολυβραβευμένου  ξενοδοχείου Four Seasons στη Λεμεσό, το οποίο θα προσφέρει ένα 6-course γαστρονομικό δείπνο. Το μενού θα επιμεληθεί ο γνωστός Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος μόλις πρόσφατα βραβεύτηκε με την ύψιστη γαστρονομική αναγνώριση, δηλαδή ένα αστέρι Michelin.

To Menu για το Gout de France
Marinated salmon with dill
Cream with caviar d'aquitaine, village toast bread
******
Soup with truffles
******
Lobster casolette with spring vegetαbles
******
Beaujolais Sorbet
******
Chicken from the Bresse, cream sauce with truffles
******
French cheeses
******
Selection of fine desserts
******
Coffee
Price: €80 per person

Μάθε ακόμα ότι...
Ο θεσμός αποτίει φόρο τιμής στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας, αναδεικνύοντας την ικανότητά της να καινοτομεί και το αξιακό σύστημα πάνω στο οποίο εδράζεται ως ευρύτερη φιλοσοφία: Την ανταλλαγή, την ευχαρίστηση και τον σεβασμό στη γαστρονομία και τον πλανήτη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Gout de France «είναι ο εορτασμός της ζωτικότητας της γαλλικής γαστρονομίας, μια γέφυρα που συνδέει τους σεφ σε όλον τον κόσμο, μια εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα διαλόγου μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών σε κοινή γλώσσα, τη γλώσσα της μαγειρικής».

Πηγή έμπνευσης για τις σύγχρονες εκδηλώσεις αποτελούν τα «Δείπνα του Επικούρου», που διοργάνωσε ο ξακουστός Γάλλος αρχιμάγειρας και θεμελιωτής της γαλλικής κουζίνας Auguste Escoffier το 1912, ο οποίος, σε μια εποχή με περιορισμένες προσβάσεις στη συγκοινωνία και την επικοινωνία, κατάφερε να οργανώσει δείπνα με το ίδιο μενού, την ίδια ημέρα, σε πολλές πόλεις του κόσμου, με χιλιάδες συνδαιτυμόνες. Στη σύγχρονη εκδοχή του, οι σεφ θα πρέπει να ετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση γαλλικής γαστρονομίας, που να περιέχει ένα απεριτίφ, ένα ορεκτικό, ένα ή δύο κύρια πιάτα, μια επιλογή από τυριά, ένα επιδόρπιο και γαλλικά κρασιά.

Ώρα: Cocktail: 19.00, Dinner: 20.00. Πληρ. 25858000.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close