Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017
Ένα καινούργιο μαγαζάκι έκανε πριν από μερικές ημέρες την εμφάνισή του στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Γεωργίου στην Παλλουριώτισσα. Πρόκειται για ένα ταβερνάκι που θυμίζει αθηναϊκά κουτούκια, με νόστιμο φαγητό, ουζάκι και ελληνική μουσική.

Η νέα ενδιαφέρουσα άφιξη του Δεκέμβρη πήρε το όνομά της από ένα παλιό, κλασικό ρεμπέτικο ή αρχοντορεμέπτικο τραγούδι του 1948 του Τόλη Χάρμα που ερμηνεύουν, η Σωτηρία Μπέλου και ο Στελλάκης Περπινιάδης "Η καρδιά του μάγκα". Το όνομα του μαγαζιού καθορίζει και τις μουσικές του επιλογές αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνετε. Σε όλους αυτούς που αγαπούν τα κουτούκια, τα μικρά μαγαζιά με την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας και των ήχων του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Το οινομαγειρείο της Παλλουριώτισσας σερβίρει καθημερινά τα βράδια πλούσιο κυπριακό μεζέ με 18 ευρώ το άτομο ο οποίος αποτελείται από 22 πιατάκια ενώ καθημερινά η κουζίνα του μαγαζιού φτιάχνει το πιάτο ημέρας το οποίο περιλαμβάνεται στον μεζέ. Παράλληλα με τον μεζέ προσφέρεται ουζομεζές με 12 ευρώ το άτομο που περιλάμβάνει μικρό αριθμό από πιατάκια με σαλάτα, ελιές, σαρδέλα και άλλα είδη που συνδυάζεται το ούζο.
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή βράδυ στο πάλκο του μαγαζιού ανεβαίνει το γνωστό μας συγκρότημα Λαϊκή Τετράκτυς με τα ρεμπέτικά του αλλά και τις Κυριακές τα μεσημέρια. Ένας ατμοσφαιρικός, πολύ ιδιαίτερος χώρος ιδανικός για μικρές παρέες που αγαπούν τον κυπρικό μεζέ, το ούζο και τα ρεμπέτικα.
Info: Η καρδιά του μάγκα, (99824238), Τρικώμου Παλλουριώτισσα, Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου, Λευκωσία. Δ-Σ 18.30-01.00 & Κ 13.30-22.30.
Σχετικά
Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου Σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη
Την ερχόμενη Κυριακή, 22 Μαρτίου, sτο αγαπημένο του χωριό η εξόδιος ακολουθία
Το Starbucks Protein Drink with Coffee φέρνει μια νέα κατηγορία στην ελληνική αγορά
Όταν ο καφές συναντά την πρωτεΐνη
Αυτά είναι τα μαγαζιά της Λεμεσού που σερβίρουν υπέροχο brunch
Σ’ αυτά τα μαγαζιά η μέρα ξεκινά πολύ.. . νόστιμα
Η νέα πλατφόρμα του FoodConnect: Από τα σκουπίδια στο τραπέζι – Έλα να δεις πώς!
Αν είσαι εστιατόριο, ξενοδοχείο, υπεραγορά, αρτοποιείο ή οργανισμός που προσφέρει τρόφιμα και ενδιαφέρεται για την μείωση της σπατάλης τροφίμων, τότε το Food Connect σας αφορά
15 απάχικες, γνωστές-άγνωστες ψαροταβέρνες σε πόλεις και χωριά για την 25η Μαρτίου
Ανακάλυψε τις καλύτερες ψαροταβέρνες για ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες την ημέρα της εθνικής επετείου
Ο Πρωταράς επιστρέφει σε καλοκαιρινό mood κι ένα ακόμα μαγαζί δίνει το σύνθημα
Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει
Ένα (υπέροχο) Rooftop Cocktail Bar στο χωριό ετοιμάζεται να γίνει το απόλυτο hot spot του φετινού καλοκαιριού
Κάνει opening της σεζόν με ένα μεγάλο πάρτι κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό της Σολέας
Το κυπριακό κρασί που τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό
Χρυσή βράβευση για το «Ήρας Άλμα» του οινοποιείου Pittali
Μαζευόμαστε ξανά για φαγητό στης Χριστίνας και στου Angel
Το «Μάζεμα» επιστρέφει… για δύο ανοιξιάτικες βραδιές σε νέο pop-up χώρο στο χωριό
To Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο κέντρο (για δύο steak nights)
Και ετοιμάζεται για δύο βραδιές με νόστιμα στέικ
To (ίσως) πιο διάσημο brunchάδικο του νησιού, κλείνει (προσωρινά)
Μικρό διάλειμμα για το Edem’s Yard
Μία από τις πιο παλιές ταβέρνες του νησιού, επέστρεψε
Αυθεντικές κυπριακές συνταγές, μαγειρεμένες με αγάπη και φρέσκα τοπικά υλικά