Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2017
Η ιστορική πλατεία της Σαριπόλου στη Λεμεσό το τελευταίο διάστημα μπαίνει σε μία νέα φάση με καινούρια μαγαζιά, που δημιουργούν έναν άλλο χαρακτήρα. Μικρά μαγαζάκια, ουζερί και καφενεία ξεπήδησαν το τελευταίο διάστημα δημιουργώντας στη Σαριπόλου μία ατμόσφαιρα, που μας μεταφέρει νοερά στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.
Το μεζεδοπωλείο Τρεις κι Εξήντα ακολουθεί αυτά τα χαρακτηριστικά μίας και το ίδιο κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργούν ακόμα τρία μαγαζιά στην Καλαμαριά, την Τούμπα και στο Κέντρο. Η νέα άφιξη της Σαριπόλου στεγάζεται στο πρώην In Theory και διαθέτει μικρά πιατάκια, μεζεδάκια, κρεατικά, θαλασσινά, κρασάκι, μπίρα και ουζάκι.

Ανοίγοντας το μενού ξυπνούν μνήμες από κάθε σου ταξίδι στην Ελλάδα. Το μάτι πέφτει αμέσως στα τυριά και στη φέτα τυροβολάκι Λέσβου (€3.90), ενώ από τα ζεστά ορεκτικά σίγουρα θα παραγγείλεις κολοκυθοκεφτέδες (€4.50) και τον μεζέ Καραμανλή (€5.50), που περιλαμβάνει φύλλο κρούστας με τυριά, πιπεριά Φλωρίνης, ζαμπόν, μπέικον και παστουρμά.
Δεν μπορείς να πεις όχι στη φάβα Σαντορίνης (€2.80), που θα ταιριάξει τέλεια δίπλα στο τηγανητό καλαμάρι (€8.30) και τις ψητές γαρίδες (€9.90). Αν αγαπάς το ψάρι, σου προτείνω τηγανητό γάβρο (€7.00) και κάτι πιο δημιουργικό, τις μπακαλιαρομπουκιές, που είναι τηγανητές σε κουρκούτι με σκορδαλιά στο πλάι (€8.00).
Είναι ένα μεζεδοπωλείο, που φημίζεται για τα κρεατικά του και τι καλύτερο από τα σουτζουκάκια (€6.90) με τραγανές πιτούλες, σως γιαουρτιού και φρέσκια ντομάτα, το ελληνικό λουκάνικο (€6.90) και τα κλασικά, γύρο χοιρινό και σουβλάκι κοτόπουλο. Το κυπριακό Τρεις κι Εξήντα έβαλε και μερικές πινελιές από την κυπριακή κουζίνα προσφέροντας χαλούμι, σεφταλιά, κυπριακή πίτα, αλλά και αβγά με λούντζα.
Σχετικά
20 επιλογές για χαλαρό μεσημέρι με καλό φαγητό και όμορφη ατμόσφαιρα στη Λευκωσία
Από παραδοσιακές γεύσεις μέχρι σύγχρονη κουζίνα, η πρωτεύουσα σε καλεί να απολαύσεις το πιο νόστιμο τραπέζι της εβδομάδας
Οινοποιείο Τσιάκκας: Οι άνθρωποι πίσω από τα κυπριακά κρασιά
Μιλήσαμε με τους ανθρώπους του και μάθαμε τη διαδικασία παραγωγής των εκλεκτών κυπριακών κρασιών του
Η πόλη βρίσκει (από σήμερα) το Noima της!
Πρώτες εικόνες από τη νέα (νόστιμη) άφιξη της πόλης
Χειμωνιάτικες απολαύσεις δίπλα στο τζάκι σε 15 εστιατόρια και ταβέρνες της Κύπρου
Επιλεγμένες ταβέρνες με τζάκι για απολαυστικές χειμωνιάτικες εξόδους
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Γνωστό food truck απέκτησε (μόλις) το πρώτο του εστιατόριο στη Λεμεσό
Η Λεμεσός απολαμβάνει ξανά τα ποιοτικά burger του The Coach Eats
Φάγαμε στο εστιατόριο Dopios του Χριστόφορου Πέσκια στην Αθήνα
Στο εστιατόριο του Κύπριου σεφ η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από καθαρές γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φιλοξενία
Taste Atlas 2026: Αυτά είναι τα τοπ γλυκά στον κόσμο -Τα 6 ελληνικά που βρίσκονται στη λίστα
Το 2026 ξεκίνησε με το Taste Atlas να παρουσιάζει τις πρώτες γαστρονομικές του προτάσεις για τη νέα χρονιά, αποκαλύπτοντας τη λίστα με τα κορυφαία γλυκά του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσει κανείς
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου
7 μέρη εντός και εκτός πόλης, για (last minute) τραπέζι τα Φώτα
Την ημέρα των Φώτων πάμε για καλό φαγητό μαζί με την παρέα!