Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2017
Ο νέος οργανισμός διάθεσης βιολογικών προϊόντων «Βιόκυκλος» άρχισε τον κύκλο εργασιών του, με κατάστημα βιολογικών προϊόντων στο κέντρο της Πάφου (Ευαγόρα Παλληκαρίδη 51, Πάφο) που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.
Ο «Βιόκυκλος», όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων, ιδρύθηκε με βασικό στόχο την προώθηση των αγνών βιολογικών προϊόντων στον τόπο μας και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Ανάκυκλος Περιβαλλοντική» με βιοκαλλιεργητές και παραγωγούς, οι οποίοι εγγυώνται την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προσφερόμενων προϊόντων.
Ο ψηλός επαγγελματισμός των ανθρώπων του, η συνειδητή οικολογική τους ευαισθησία, η προσεκτική επιλογή και διαχείριση των προϊόντων του και ο διαρκής έλεγχος ποιότητας από τα αρμόδια σώματα, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την πορεία του πρωτοποριακού αυτού οργανισμού, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.
Ο κ. Φαίδωνος είπε πως η εποχή μας έχει το προνόμιο να πρωτοπορεί στην τεχνολογική πρόοδο. Ταυτόχρονα όμως έχει δημιουργήσει και το θλιβερό φαινόμενο της αλόγιστης επέμβασης στη μητέρα φύση, με εμφανείς τις επιπτώσεις στον πλανήτη γη και στη ζωή των κατοίκων του, σημείωσε.
Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως όλοι σήμερα αναγνωρίζουν τους κίνδυνους που εγκυμονούν για την υγεία των καταναλωτών τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα που τόσο ευρέως συναντάμε τα τελευταία χρόνια στα ράφια των υπεραγορών, καθώς και τα κονσερβοποιημένα ή τεχνητά συντηρημένα αγαθά που καταναλώνουμε καθημερινά.
Είναι για αυτό το λόγο, συνέχισε, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για προσεγμένη και υγιεινή διατροφή, επιλέγοντας τρόφιμα και αγαθά που παράγονται με το παραδοσιακό φυσικό και ασφαλή τρόπο.
Ο Δώρος Μιχαήλ, ένας από τους Διευθυντές του Βιόκυκλου, ανέφερε πως στόχος είναι να προωθήσει τη βιολογική καλλιέργεια και την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων από μεγαλύτερη μερίδα του κυπριακού λαού γιατί είναι πιο νόστιμα, πιο υγιεινά και πολύ πιο θρεπτικά.
Σχετικά

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση

Μία Τετάρτη γεμάτη μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
5 ετικέτες για να γνωρίσεις την ποικιλία και τις δυνατότητέ της

Nobu Matsuhisa: Η Κύπρος θα φιλοξενήσει για δύο μέρες τον μεγαλύτερο star chef του κόσμου
Για μία αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.

Το πολυαναμενόμενο εστιατόριο με την υπογραφή Αθηναγόρα Κωστάκου και The Clumsies στην Κύπρο
Το βραβευμένο αθηναϊκό μπαρ και ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ‘ORIS Fire Kitchen & Bar’

Εσύ δοκίμασες κούπες με γέμιση οφτό, κυπριακό λουκάνικο-χαλλούμι, σοκολάτα ή πιστάτσιο;
Αν όχι ήρθε η στιγμή να το πράξεις και να βιώσεις μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία και να φας την κούπα αλλιώς