Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2017
Μία ακόμη γνωστή αλυσίδα καφέ με πάνω από 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο με καταγωγή από την Ιταλία, το Caffe Vergnano 1882 έκανε την εμφάνισή της πρόσφατα στο κέντρο της Λευκωσίας στον χώρο όπου στεγαζόταν παλαιότερα το Aj's. Μόνο που αυτό το franchise καφέ διαφοροποιείται από άλλα που ξέρουμε και σερβίρει παράλληλα με τους καφέδες, τα ροφήματα του και τα σνακ του φαγητό και αλκοολούχα ποτά.

H αλυσίδα καφέ Vergnano είναι μία από τις παλαιότερες στον κόσμο. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1882 από την μικρή πόλη Σιέρι, κοντά στο Τορίνο της Ιταλίας από τον Domenico Vergnano, τον παππού της αλυσίδας. Το νέο cafe-restaurant σερβίρει πολύ καλά χαρμάνια καφέ αλλά και πιάτα από την ιταλική-μεσογειακή κουζίνα με την υπογραφή του Κύπριου σεφ Αλέξη Χαραλάμπους.
Βρεθήκαμε εκεί ένα βράδυ Δευτέρας με μικρή παρέα. Ο χώρος σε εμπνέει να βυθιστείς σου καναπέδες και τις πολυθρόνες του χώρου και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας την ηρεμία που σου προσφέρει. Σημείωσε πως η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική. Οι άνθρωποι του μαγαζιού και οι σερβιτόροι ευγενέστατοι και χαμογελαστοί μας έλυσαν κάθε απορία τόσο για το μενού, το φαγητό, τους καφέδες και την αλυσίδα. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικά, κυρίως πιάτα, σαλάτες και ζυμαρικά ενώ υπάρχουν επιλογές από μπίρες και κλασικά κοκτέιλ.
Επιλέξαμε για αρχή κλασικό και αγαπημένο χαλούμι σχάρας με σάλτσα από σύκα και παραδοσιακή ιταλική ρόκα (€6.00) και σπαράγγια με προσούτο και πεκορίνο σάλτσα (€7.00) που ήταν νοστιμότατα. Αφήσαμε πίσω το φιλέτο κοτόπουλο, τις μπριζόλες και το σολομό επιλέγοντας την ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα (€25.00) που ήταν μεν χορταστική δεν μας ικανοποίησε δε πλήρως γευστικά.
Στο τέλος το μαγαζί μας κέρασε ένα υπέροχο εσπρέσο με ισχυρή επίγευση στο στόμα και εξαίσιο άρωμα. Το Caffe Vergnano 1882 σίγουρα θα μπορούσε να γίνει το νέο μου στέκι για καφεδάκι διότι πολύ το χάρηκα σε αυτό το σημείο της Λευκωσίας και σύντομα θα ξαναπάω.
Σχετικά
Κυπριακό "μπούκκωμα" σε ένα πάρκο μέσα στο δάσος με γεύσεις που μυρίζουν παράδοση
Οι επιλογές θυμίζουν δημιουργική κουζίνα που αγαπά το comfort food, αλλά και την φρέσκια πρώτη ύλη.
Η ιταλική κουζίνα μόλις αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας»
Η ιταλική κουζίνα είναι τόσο καλή που η UNESCO μόλις την αναγνώρισε ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά»
Ζήστε τη δική σας χριστουγεννιάτικη ιστορία στο Colors Café του Four Seasons
Επιστρέφει και το Festive Afternoon Tea, προσκαλώντας μας να εξερευνήσουμε τον κόσμο του εκλεκτού τσαγιού
Αυτό το θεϊκό γλυκό αναδείχθηκε το καλύτερο στον κόσμο
Το Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα και τις πιο αναλυτικές λίστες του με τα καλύτερα γλυκά του κόσμου
Taste Atlas: Η κυπριακή κουζίνα στις 100 καλύτερες, αλλά… τελευταία – Από σούβλα μέχρι… ρέσι στα πιο δημοφιλή πιάτα
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη προκύπτει μετά από αξιολογήσεις του κόσμου
Τι είναι τα Turkish Pasta που έγιναν viral στις ΗΠΑ το 2025
Το πιάτο αυτό συνδυάζει μεσογειακές επιρροές με την άνεση του comfort food
Έφτασε το Kawacom’s #26 – Τώρα και στο Πέρα Χωριό Νήσου
Το Kawacom’s στο Πέρα Χωριό Νήσου, υποδέχεται ήδη το κοινό σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα
Το Stavris Kitchen γιορτάζει δύο χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι γεμάτο γεύση, μουσική και εκπλήξεις
Ο σεφ Σταυρής Γεωργίου προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή κυριακάτικη εμπειρία με burgers, happy hour, δώρα και πολλές… φωτογραφικές στιγμές
Η Kουμανδαρία στον Διεθνή Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Το εθνικό μας ποτό
Η Λευκωσία υποδέχεται (αύριο) τη Margherita Pizza Artigianale
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη νέα άφιξη στην πόλη
Βιώσαμε μια νέα γαστρονομική εμπειρία στο Nobilius by the Stars
Ένα νέο εστιατόριο υψηλής αισθητικής στον ουρανό της Λευκωσίας
Μεζεδάκια στο βουνό πλάι στο τζάκι σε 8 όμορφα ταβερνάκια
Τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες μας φέρνουν να γευματίζουμε με θαλπωρή πλάι στο τζάκι