Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2017
Η κοσμοσυρροή στις ντυμένες με πράσινο βεράντες του επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, δεν είναι κάτι που κρύβεται. Οφθαλμοφανές και το κατάμεστο του ψηλοτάβανου και με εναλλασσόμενο, μυστικιστικό φωτισμό, χώρου που σφύζει από ζωή τόσο τις καθημερινές, μα πρωτίστως τα Παρασκευοσάββατα.

Πιστοποιώ του λόγου το αληθές ένα βράδυ Τετάρτης, με έμενα και το έτερόν μου ήμισυ να βολευόμαστε σε ένα αρκετά άνετο για δύο άτομα, τραπέζι, φάτσα με το εντυπωσιακό μπαρ, που παινεύεται για την όμορφα στοιχισμένη γκάμα από έγχρωμες φιάλες, αλλά και τους ουκ ολίγους κρεμαστούς γλόμπους που το αχνοφωτίζουν αισθησιακά. Ο ευγενέστατος metr του χώρου Αλέξανδρος, δεν αργεί διόλου να μας προσφέρει λίγες φετούλες ψωμί για ξεκίνημα, μα και τους καταλόγους φαγητών και ποτών, οι οποίοι αποδείχτηκαν εύκολοι στην πλοήγηση, ευανάγνωστοι και λειτουργικοί.

Εμφανέστατη η μεσογειακή, επηρεασμένη όμως και από διεθνή στοιχεία, ταυτότητα της κάρτας εδεσμάτων, η οποία σε προϊδεάζει με πιασάρικα ορεκτικά για όλα τα γούστα, σαλάτες με άποψη, μια πρόταση σε ζυμαρικά και ένα ριζότο, αλλά και κυρίως προτάσεις με έμφαση στο ψάρι και το κρέας. Η άκρως θετική γευστική εικόνα που αποτύπωσα κατά την προηγούμενή μου επίσκεψη, επιλέγοντας το tuna tataki, με ώθησε και πάλι να ψηφίσω Ιαπωνία μεριά και να απολαύσω ξανά τα όμορφα βαλμένα στο πιάτο, έντονα πιπεράτα, σουσαμένια φιλέτα τόνου, υγραμένα με σάλτσα τεριγιάκι, πλάι σε σαλάτα γκόμα γουακάμε.

Αντάξιος της ορεκτικής μας επιλογής στάθηκε και ο εξ Ελλάδος ροζέ Αμέθυστος του Κώστα Λαζαρίδη, που πέτυχε να επιφέρει την απόλυτη οινογαστρονομική ισορροπία, όταν συνάντησε στο στόμα τον ιδανικά ψημένο στη σχάρα σολομό, που περικυκλώθηκε με mini πατάτες και λαχανικά. Αρκετά καλή η εξυπηρέτηση των πέραν των 120 θαμώνων από τα 9 και πλέον γκαρσόνια που έλαμπαν διά της ζωηρής τους παρουσίας στο χώρο, αλλά και αρκετά καλές οι μουσικές επιλογές που δυναμίτιζαν με την υψηλή έντασή τους από νωρίς το βράδυ, την όλη ανεβασμένη ατμόσφαιρα.

Το καλυμμένο με σκουρόχρωμη, ημίρευστη σάλτσα κόκκινου κρασιού (θα μπορούσε να έμπαινε και στο πλάι η σος), αγγλικό βοδινό φιλέτο, εντυπωσίασε και τους δυο μας για το rare to medium ψήσιμο του, αλλά και με την καλή ποιότητα κρέατος που επιλέχθηκε από τους chefs και ιθύνοντες του Barrafino. H γλυκοαλχημιστής της παρέας δεν αντιστάθηκε τέλος στη μικρή, λεπτή μπάρα από καραμελωμένη με toffee μπανάνα και βανίλια bavarois, η οποία άφησε στο στόμα μια ευχάριστη και με ήπια γλυκάδα, επίγευση στο στόμα.

Σχετικά
6+1 εστιατόρια που δεν περίμενες να βρεις σε χωριό
Κρυμμένα γαστρονομικά διαμάντια στην κυπριακή ύπαιθρο
Ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια του νησιού, για να γιορτάσεις τον έρωτα!
Ένα εστιατόριο-προορισμός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ρομαντικά του νησιού, ιδανικό για στιγμές αφιερωμένες στον έρωτα
Το Columbia Beach Resort γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με έμφαση στη γαστρονομία
Mια ολοκληρωμένη πρόταση για ζευγάρια που αναζητούν ποιότητα, διακριτική πολυτέλεια και ουσιαστικό χρόνο μαζί
Οινοποιείο Τσιάκκας: "Το μέλλον του κυπριακού κρασιού δεν θα είναι λαμπρό, είναι ήδη λαμπρό"
Από τους αμπελώνες μέχρι το ποτήρι, μια οικογενειακή ιστορία που σήμερα εκφράζεται με ακρίβεια, ποιότητα και διεθνή προσανατολισμό.
Mint to be: Το μακαρονάδικο που αγαπάει όλη η πόλη
Στο Mint to be εδώ και 6 χρόνια μαγειρεύουν μπροστά στα μάτια σου πεντανόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά, με εξαιρετική ποιότητα και προσιτές τιμές.
Pasta Hub: Η νέα comfort-food εμπειρία της Λευκωσίας
Το ghost kitchen που μετατρέπει την πάστα σε καθημερινή απόλαυση με χαρακτήρα και ποιότητα
12 ταβέρνες με τζάκι για τις πιο ζεστές χειμωνιάτικες εξόδους στην Κύπρο
Εκεί όπου η φωτιά στο τζάκι συναντά το καλό φαγητό, το κρασί και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία
Νέες καθημερινές στιγμές απόλαυσης στο Kawacom’s στη Μοσφιλώτη/Σιά Λευκωσίας
Πιστό στη φιλοσοφία του brand, το 27ο Kawacom’s προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ που ξεπερνά την απλή εξυπηρέτηση
Το viral «ιαπωνικό τσιζκέικ» με μόλις 2 υλικά -Οι πιο νόστιμες εκδοχές του γλυκού που είναι trending στο ΤikTok
Το hashtag #japanesecheesecake ξεπέρασε τις 20.000 δημοσιεύσεις, ενώ οι χρήστες αντικαθιστούν τα μπισκότα με Oreos, Biscoff, κράκερ, μπισκότα γάλακτος, ακόμη και «εθνο-σνάκ» εκδοχές
Plan V: Το healthy bakery με τις 17 εκδοχές της πίτας της Σάτζιης και όχι μόνο
Η healthy φιλοσοφία αποκτά κυπριακό χαρακτήρα μέσα από vegan και vegetarian επιλογές με σύγχρονη ταυτότητα
Ξέρουμε πού θα φας πεντανόστιμα σουβλάκια και μεζέδες στη Λεμεσό
Το σουβλάκι στα καλύτερά του, σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον
Ποια ελληνικά πιάτα βρίσκονται στη λίστα με τα «100 χειρότερα του κόσμου» του TasteAtlas
H σελίδα επισημαίνει ότι οι κατατάξεις δεν αποτελούν «τελικό συμπέρασμα» για την ποιότητα των φαγητών