Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2016
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάφου (PIFF) διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, στις 16 - 18 Ιουνίου 2017 στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Κύπριου καλλιτέχνη Κώστα Οικονόμου (1925 - 2016).
Το PIFF είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει αυθεντικά ανεξάρτητες ταινίες και έχει ως στόχο την έρευνα, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Ενθαρρύνουμε ταινίες με χαμηλό (ή καθόλου) προϋπολογισμό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζουν μια ευκαιρία. Το PIFF είναι μια πλατφόρμα που δίνει φωνή στους σκηνοθέτες, οι οποίοι εργάζονται με πολύ λίγα αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν.
Το PIFF προσκαλεί Κύπριους σκηνοθέτες ή σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών ταινιών μικρού μήκους. Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ θα δωθούν βραβεία κοινoύ σε κάθε κατηγορία. Οι κατηγορίες είναι τέσσερις: Κυπριακές παραγωγές, Διεθνείς παραγωγές, Φοιτητικές παραγωγές και μια Ειδική Κατηγορία η οποία κάθε χρόνο έχει άλλο θέμα. Φέτος η Ειδική Κατηγορία είναι αφιερωμένη στις παραγωγές που αφορούν τις τέχνες, καλλιτέχνες, κ.α.
Κάθε ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από τον Ιανουάριο του 2015 και δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά, μπορεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ.
Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 21 Απριλίου 2017.
Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην κοινότητα, τη συμμετοχικότητα και φυσικά στην καλή παρέα. Στόχος του είναι να ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με σκηνοθέτες από Κύπρο και από όλο τον κόσμο.
Οργανωτές: Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαϊδου
Paphos International Film Festival (PIFF)
www.piffcyprus.com
info@piffcyprus.com
Σχετικά

Το θερινό σινεμά στην όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας, αρχίζει τις προβολές!
Ξεκινά ένα ακόμη καλοκαίρι κινηματογραφικών εμπειριών στον όμορφο θερινό κινηματογράφο της παλιάς πόλης

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη έχει ημερομηνία πρεμιέρας
«Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο».

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Wicked: Μέρος Δεύτερο»
Η συνέχεια της ιστορίας φέρνει ξανά στην οθόνη τις Σίνθια Ερίβο και Αριάνα Γκράντε

Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 60 χρόνια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο
Τη σκηνοθεσία του 50λεπτου ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, υπογράφει η Λιάνα Κωνσταντίνου

Νικ Τζόνας: Θα υποδυθεί τον θρυλικό Πολ Στάνλεϊ στην βιογραφική ταινία των KISS
Ο δημοφιλής τραγουδιστής βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή για τον ρόλο

Το Adolescence μόλις έσπασε το ρεκόρ
Ξεπερνώντας την 4η σεζόν του Stranger Things στο Netflix

Ένα ακόμα υπέροχο θερινό σινεμά ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Καλοκαιρινές Βραδιές Κινηματογράφου με τα “Garden Screenings at Attikon” από το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «Φρανκενστάιν» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Το τρέιλερ έκανε την πρεμιέρα του χτες στο TUDUM του Netflix και έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα στις αίθουσες μέσα στον Νοέμβριο

Νέα εποχή και νέα πρόσωπα στο Harry Potter: Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη της σειράς του HBO
Επιλέχθηκαν μεταξύ 30.000 παιδιών. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Το σίκουελ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada» έρχεται το 2026
Ο διάβολος (ακόμα) φοράει Prada και επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη!

Και φέτος (στη Λεμεσό) θα βλέπουμε ταινίες ακούγοντας το κύμα
Το Starlit Screens ανακοίνωσε την επιστροφή του!

Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ του «Jurassic World:Rebirth»
Το έβδομο μέρος του επιτυχημένου franchise, πιάνει το νήμα της ιστορίας πέντε χρόνια αργότερα, από εκεί που το είχε αφήσει το «Jurassic World:Dominion».