Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2016
Ένα καινούριο μαγαζί άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή του ανανεωμένου Παλιού Λιμανιού Λεμεσού, σε ένα απο τα υπερυψωμένα κτίρια, με την απέραντη θέα της πόλης και της θάλασσας να βρίσκεται στα πόδια του.
Το café Diamante Blu πέρα από τον καλύτερο σε ποιότητα καφέ του γνωστού οίκου Costadoro, προσφέρει ακόμα πιάτα ιταλικής κουζίνας με πάστα, ριζότο και πίτσα, όπως επίσης και σνακ ή platters.
Το μαγαζί σού προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάξεις τη δική σου μακαρονάδα (€14) επιλέγοντας το είδος ζυμαρικού που επιθυμείς, το οποίο θα συνδυάσεις με μια από τις homemade σάλτσες και πάλι δικής σου επιλογής. Γευστικά καλή επιλογή βρήκα το ριζότο και συγκεκριμένα το ριζότο με μανιτάρια (€12) που θα καλύψει τους φανατικούς του είδους.
Αν δεν είσαι λάτρης των ζυμαρικών, μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα σάντουιτς ή το homemade burger του μενού. Δοκίμασα το Mozzaburger (€10), ζουμερό, σπιτικό μπιφτέκι γεμιστό με μοτσαρέλα και μους καρότου. Αν και το πιάτο συνοδευόταν από νόστιμες τηγανητές πατάτες και σαλάτα στο πλάι, θα προτιμούσα να ήταν περισσότερη η ποσότητα. Στο Diamante Blu μπορείς να συνδυάσεις το φαγητό ή το σνακ σου με ένα απο τα signature cocktails, εκ των οποίων επέλεξα το Αngelo BLU (€7) για να τελειώσω τη βραδιά μου, απολαμβάνοντας τη μουσική και την πανέμορφη θέα της φωτισμένης πόλης.
Όπως όλοι οι χώροι των υπερυψωμένων κτιρίων της περιοχής, έτσι και το Diamante Blu εξασφαλίζει τις προδιαγραφές προσβασιμότητας για άτομα με κινητικές δυσκολίες, με ράμπα ή ανελκυστήρα.
Σχετικά

Οι 5 Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025
Οι γευσιπλάστες από την Ελλάδα που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards

Best Chef Awards: Αυτός είναι ο καλύτερος σεφ του κόσμου
Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης του Alchemist βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards

Ζήσε τις τελευταίες μέρες δίπλα στη θάλασσα του Serena Bay
Πρόλαβε να απολαύσετε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα λίγο πριν το τέλος

Εκεί όπου η γεύση συναντά την ιστορία: Ταβέρνα Καμασιάς
Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, η οικογενειακή ταβέρνα στο Παραλίμνι προσφέρει πιάτα που έγιναν αναμνήσεις, μένοντας πιστή στην ουσία της φιλοξενίας

Το τελευταίο οφτό της σεζόν θα το απολαύσεις στου Θεοδόση
Τρεις τελευταίες βραδιές για συρτό κλέφτικο, πατάτες και πιλάφι στον ξυλόφουρνο

Η κυπριακή σεφταλιά ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα του κόσμου
Στη δεύτερη θέση της λίστας του TasteAtlas βρέθηκε το παραδοσιακό κυπριακό έδεσμα, με την Ελλάδα να κατακτά την πρωτιά χάρη στο σπετσοφάι

Το νέο, συναρπαστικά μοναδικό στο είδος του cafe λίγο έξω από τη Λευκωσία
Το νέο coffee bar σου σερβίρει καφέ σε χρωματιστά container

25 στάσεις για φθινοπωρινές εκδρομές και καλό φαγητό στην κυπριακή ύπαιθρο
Ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για να αφήσεις την πόλη και να ανηφορίσεις στα ορεινά χωριά για μεσημεριανό με σούβλες, μεζέδες και κυπριακό κρασάκι.
Το Jamie Oliver Kitchen Λεμεσού παρουσιάζει: Wine Tasting Gathering με το Οινοποιείο Zambartas
Η εκδήλωση αναδεικνύει το πάθος και την ανθεκτικότητα των τοπικών οινοποιείων

Ένα υπέροχο ταβερνάκι στη Λευκωσία, θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Πάμε να αποχαιρετήσουμε την φετινή οφτό-σεζόν

Η νέα ταβέρνα που βάζει ένα σχεδόν άγνωστο χωριό στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού
Μια παραδοσιακή ταβέρνα με "σπιθκιάσιμα" μεζεδάκια.... που φέρνει τη γεύση του τόπου μας, στο πιάτο μας

Tα Coffee Berry γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ στηρίζοντας το περιβάλλον
Έκπτωση αξίας €0.50 σε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ σε επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι