Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2016
Μετά το αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, το Θερινό Ριάλτο συνεργάζεται με το 1ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας (FeCHA) και παρουσιάζει τις ταινίες 'Αργία' (Feriado) από το Εκουαδόρ, 'Χωρίς Όνομα' (ΝΝ) από το Περού και 'Η Σεξουαλική Ζωή των Φυτών' (La Vida Sexual De Las Plantas) από την Χιλή.
To αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο ξεκινά την Τρίτη 19 Ιούλιου, με την ταινία 'Αργία' (Feriado) από το Εκουαδόρ, παραγωγής 2014. Η ταινία διαδραματίζεται στο ταραχώδες Εκουαδόρ του 21ου αιώνα και επικεντρώνεται στον Juan Pablo ένα αγόρι 16 ετών που αναζητά τη σεξουαλική του ταυτότητα, εν μέσω ενός χαοτικού περιβάλλοντος.
Η δεύτερη ταινία που θα προβληθεί την Πέμπτη 21 Ιούλιου, είναι το 'Χωρίς Όνομα' (ΝΝ) το οποίο αποτέλεσε την επίσημη συμμετοχή του Περού στα 87α βραβεία Όσκαρ στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας.Το σώμα ενός άνδρα -ο οποίος είχε εξαφανιστεί κατά την περίοδο της πολιτικής βίας στο Περού- έχει εκταφεί, αλλά κανείς δεν εμφανίζεται για να το περισυλλέξει.
Το μικρό αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο ολοκληρώνεται με την Χιλιανή ταινία παραγωγής 2015, 'Η σεξουαλική ζωή των φυτών', την Τρίτη 26 Ιουλίου.Ένας τραυματισμός στο κεφάλι προκαλεί στον αγαπημένο της νοητική στέρηση. Μετά από αυτό το ατυχές γεγονός, η Βarbara παύει να νιώθει την έλξη που είχε για αυτόν.
Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους. Εισιτήρια: €5. Πληροφορίες/κρατήσεις στο τηλ.: 77 77 77 45 και στο www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
19 Ιουλίου - 26 Ιουλίου 2016
Σχετικά

Χρυσές Σφαίρες 2026: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής
Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 θα λάβει χώρα η 83η απονομή των Χρυσών Σφαιρών στο Beverly Hilton, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το Stranger Things, η επιτυχημένη σειρά του Netflix, γίνεται animation
Η περιπέτεια συνεχίζεται για τους αγαπημένους ήρωες


Wednesday 2: Στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ teaser
Η Jenna Ortega επιστρέφει στον ρόλο της κόρης της διάσημης οικογένειας Addams

Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου: Προβολές ταινιών και συζητήσεις στο πλαίσιο της σειράς «GoetheKino»
Με τρεις ταινίες που προβληματίζουν η σειρά υπόσχεται να δώσει το έναυσμα για ουσιαστικές συζητήσεις και αναστοχασμούς

To Enola Holmes 3 έρχεται στο Netflix - Η νέα περιπέτεια της έφηβης ντετέκτιβ, αδελφής του Σέρλοκ Χολμς στη Μάλτα
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Φίλιπ Μπαραντίνι του «Adolescence»

Ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί στην επόμενη απονομή των βραβείων Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση στους κανόνες

To Adolescence είναι η 3η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix
Δες τις 10 πιο δημοφιλείς αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές

Το φινάλε του «You» και οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix
Μέχρι τις 27 Απριλίου

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου