Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2016
H γοητεία και αίγλη του θερινού κινηματογράφου φέρνει θύμισες μιας τρυφερής, απολαυστικής και νοσταλγικής εποχής, κατά την δεκαετία του 60 μέχρι το 80, όταν ο θερινός κινηματογράφος ήταν μια από τις αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες των κατοίκων της Πάφου.
To Almyra μέσα στα πλαίσια προώθησης της τέχνης, προγραμματίζει την προβολή μια σειράς από ταινίες μικρού μήκους Κυπρίων καλλιτεχνών που έχουν λάβει βραβεία από διάφορα αξιόλογα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς.
To ξενοδοχείο Almyra
Οι υπαίθριες προβολές κινηματογράφου και animation ταινίες (μικρού μήκους) θα αρχίσουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Όλες οι προβολές θα λάβουν χώρα στο Eauzone στο Almyra Spa στις 9.30μμ.
Οι προβολές ξεκινούν στις 8 Ιουλίου με μια σειρά από μικρού μήκους animation ταινίες του Χαράλαμπου Μαργαρίτη που θα συμπεριλαμβάνουν την Sonata no.2, να συνοδεύει με ζωντανή μουσική τις προβολές, και συν-δημιουργίες των καλλιτεχνών Χαράλαμπου Μαργαρίτη και Χρυσόστομου Νεοφύτου.
Ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης γεννήθηκε το 1985 στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το εθνικό Superior Καλών Τεχνών σχολείο του Παρισιού (ENSBA) το 2012. Τα έργα του επικεντρώνονται στην χαρακτική, ταινίες κινουμένων σχεδίων, σχέδιο και τη ζωγραφική. Έχει συνεργαστεί, διδάξει και παρουσιάσει τα έργα του στη Ελλάδα, Κύπρο και τη Γαλλία. Έχει συνεργαστεί και παρουσίασει τα έργα του σε διάφορα μέρη όπως το κέντρο Πομπιντού, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Stopmotion", "GraverMaintenant" στο ReuilMalmaison το 2009, και σε πολλούς άλλους διεθνείς χώρους.Μεταξύ 11-15 Ιουλίου, το Almyra προσφέρει επίσης στους πελάτες του,εργαστήρι τέχνης για παιδιά και ενήλικες, με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη Χαράλαμπο Μαργαρίτη.
Η δεύτερη προβολή θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την ταινία «Ακάμας», του σκηνοθέτη Πανίκου Χρυσάνθου. Η ταινία διαδραματίζεται τη δεκαετία μεταξύ 1950 -1970 όπου ο Τουρκοκύπριος Ομέρ και η Κύπρια Ροδού μεγαλώνουν μαζί στον Ακάμα, ερωτεύονται και αποφασίζουν να ζήσουν μαζί. Η απόφαση αυτή θα ταράξει τα νερά μια και ένας τέτοιος γάμος δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός στην ντόπια κοινωνία.
Ο Πανίκος Χρυσάνθου γεννήθηκε το 1951 στην Κυθρέα και ασχολείται με ντοκιμαντέρ και σκηνοθεσία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με δίπλωμα στη λογοτεχνία και φιλοσοφία. Εργάστηκε ως βοηθός διευθυντής και εκτελεστικός παραγωγός σε ελληνικές και κυπριακές ταινίες πριν ξεκινήσει να κάνει δικές τους ταινίες. Βραβεύτηκε με το διάσημο Abdiİpekçi βραβείο ειρήνης το 1997 για την ταινία του, «O τοίχος μας» .
Η μικρού μήκους ταινία "Άννα"
Η τρίτη προβολή, θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιουλίου, με τις δυο φορές βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους «Άννα» (2012, 22 λεπτά) και «Δεν θα γεράσουμε ποτέ» (2014, 22 λεπτά) του σκηνοθέτη Σπύρου Χαραλάμπους. Η ταινία «Αννα» αναφέρεται σε μια Φιλιππινέζα, που φροντίζει ένα ηλικιωμένο, η οποία στην προσπάθεια της να αποτρέψει την εμμονή του ηλικιωμένου με ένα ηθοποιό σαπουνόπερας θα ανακαλύψει την πικρή αλήθεια αυτής της εξάρτησης του. Η ταινία «Για πάντα νέοι» αναφέρεται στην τελευταία νύχτα ενός Αυγούστου όταν ο Νίκος θα έχει την πρώτη του ερωτική εμπειρία. Ξημερώνοντας ο Σεπτέμβρης η Μαρία θα ξεκινήσει μια νέα ζωή.
Δεν θα γεράσουμε ποτέ
Ο Σπύρος Χαραλάμπους, γεννήθηκε το 1971 στη Νότια Αφρική από Κύπριους γονείς. Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Έχει εργαστεί σε διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα και Κύπρο ενώ έχει σκηνοθετήσει για το θέατρο και την τηλεόραση. Και οι δύο πιο πάνω ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθέτησε είχαν μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει διάφορες υποψηφιότητες και βραβεία όπως του καλύτερου σκηνοθέτη 2015 στο Φεστιβάλ μικρού μήκους ταινίας στην Κύπρο, το καλύτερο σύντομο 2015 Astro βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Φρανσίσκο, καλύτερη πρωταγωνίστρια στο Λος Άντζελες 2016, καλύτερου πρωταγωνιστή στο Κλερμοντ-Φερρανρντ 2016 και άλλα.
Φωτεινές Ιστορίες
Η τέταρτη και τελευταία προβολή για το φετινό καλοκαίρι, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, με τις «Φωτεινές Ιστορίες», ένα έργο παρουσιάζει μια σειρά από διάφορα ντοκιμαντέρ μικρής διαρκείας που αναφέρονται σε ιστορίες ανθρώπων που αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στην οικονομική κρίση. Η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο Χριστόφορος Ροδίτης, σκηνοθέτης, είναι ένα ζευγάρι που ενώνει τις γνώσεις και δεξιότητές του για να προβάλουν τις πτυχές της τέχνης και της επιστήμης μαζί.
-
Almyra Hotel
08 Ιουλίου - 27 Ιουλίου 2016
Σχετικά

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο Νίκολας Κέιτζ σε τρέιλερ ταινίας τρόμου για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το "The Carpenter's Son" εμπνέεται από το απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά

4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της Κύπρου
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι απολαυστικές κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν με φρέσκες επιλογές για κάθε γούστο