Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2016
H γοητεία και αίγλη του θερινού κινηματογράφου φέρνει θύμισες μιας τρυφερής, απολαυστικής και νοσταλγικής εποχής, κατά την δεκαετία του 60 μέχρι το 80, όταν ο θερινός κινηματογράφος ήταν μια από τις αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες των κατοίκων της Πάφου.
To Almyra μέσα στα πλαίσια προώθησης της τέχνης, προγραμματίζει την προβολή μια σειράς από ταινίες μικρού μήκους Κυπρίων καλλιτεχνών που έχουν λάβει βραβεία από διάφορα αξιόλογα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς.

To ξενοδοχείο Almyra
Οι υπαίθριες προβολές κινηματογράφου και animation ταινίες (μικρού μήκους) θα αρχίσουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Όλες οι προβολές θα λάβουν χώρα στο Eauzone στο Almyra Spa στις 9.30μμ.
Οι προβολές ξεκινούν στις 8 Ιουλίου με μια σειρά από μικρού μήκους animation ταινίες του Χαράλαμπου Μαργαρίτη που θα συμπεριλαμβάνουν την Sonata no.2, να συνοδεύει με ζωντανή μουσική τις προβολές, και συν-δημιουργίες των καλλιτεχνών Χαράλαμπου Μαργαρίτη και Χρυσόστομου Νεοφύτου.
Ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης γεννήθηκε το 1985 στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το εθνικό Superior Καλών Τεχνών σχολείο του Παρισιού (ENSBA) το 2012. Τα έργα του επικεντρώνονται στην χαρακτική, ταινίες κινουμένων σχεδίων, σχέδιο και τη ζωγραφική. Έχει συνεργαστεί, διδάξει και παρουσιάσει τα έργα του στη Ελλάδα, Κύπρο και τη Γαλλία. Έχει συνεργαστεί και παρουσίασει τα έργα του σε διάφορα μέρη όπως το κέντρο Πομπιντού, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Stopmotion", "GraverMaintenant" στο ReuilMalmaison το 2009, και σε πολλούς άλλους διεθνείς χώρους.Μεταξύ 11-15 Ιουλίου, το Almyra προσφέρει επίσης στους πελάτες του,εργαστήρι τέχνης για παιδιά και ενήλικες, με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη Χαράλαμπο Μαργαρίτη.
Η δεύτερη προβολή θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την ταινία «Ακάμας», του σκηνοθέτη Πανίκου Χρυσάνθου. Η ταινία διαδραματίζεται τη δεκαετία μεταξύ 1950 -1970 όπου ο Τουρκοκύπριος Ομέρ και η Κύπρια Ροδού μεγαλώνουν μαζί στον Ακάμα, ερωτεύονται και αποφασίζουν να ζήσουν μαζί. Η απόφαση αυτή θα ταράξει τα νερά μια και ένας τέτοιος γάμος δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός στην ντόπια κοινωνία.
Ο Πανίκος Χρυσάνθου γεννήθηκε το 1951 στην Κυθρέα και ασχολείται με ντοκιμαντέρ και σκηνοθεσία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με δίπλωμα στη λογοτεχνία και φιλοσοφία. Εργάστηκε ως βοηθός διευθυντής και εκτελεστικός παραγωγός σε ελληνικές και κυπριακές ταινίες πριν ξεκινήσει να κάνει δικές τους ταινίες. Βραβεύτηκε με το διάσημο Abdiİpekçi βραβείο ειρήνης το 1997 για την ταινία του, «O τοίχος μας» .

Η μικρού μήκους ταινία "Άννα"
Η τρίτη προβολή, θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιουλίου, με τις δυο φορές βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους «Άννα» (2012, 22 λεπτά) και «Δεν θα γεράσουμε ποτέ» (2014, 22 λεπτά) του σκηνοθέτη Σπύρου Χαραλάμπους. Η ταινία «Αννα» αναφέρεται σε μια Φιλιππινέζα, που φροντίζει ένα ηλικιωμένο, η οποία στην προσπάθεια της να αποτρέψει την εμμονή του ηλικιωμένου με ένα ηθοποιό σαπουνόπερας θα ανακαλύψει την πικρή αλήθεια αυτής της εξάρτησης του. Η ταινία «Για πάντα νέοι» αναφέρεται στην τελευταία νύχτα ενός Αυγούστου όταν ο Νίκος θα έχει την πρώτη του ερωτική εμπειρία. Ξημερώνοντας ο Σεπτέμβρης η Μαρία θα ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Δεν θα γεράσουμε ποτέ
Ο Σπύρος Χαραλάμπους, γεννήθηκε το 1971 στη Νότια Αφρική από Κύπριους γονείς. Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Έχει εργαστεί σε διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα και Κύπρο ενώ έχει σκηνοθετήσει για το θέατρο και την τηλεόραση. Και οι δύο πιο πάνω ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθέτησε είχαν μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει διάφορες υποψηφιότητες και βραβεία όπως του καλύτερου σκηνοθέτη 2015 στο Φεστιβάλ μικρού μήκους ταινίας στην Κύπρο, το καλύτερο σύντομο 2015 Astro βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Φρανσίσκο, καλύτερη πρωταγωνίστρια στο Λος Άντζελες 2016, καλύτερου πρωταγωνιστή στο Κλερμοντ-Φερρανρντ 2016 και άλλα.

Φωτεινές Ιστορίες
Η τέταρτη και τελευταία προβολή για το φετινό καλοκαίρι, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, με τις «Φωτεινές Ιστορίες», ένα έργο παρουσιάζει μια σειρά από διάφορα ντοκιμαντέρ μικρής διαρκείας που αναφέρονται σε ιστορίες ανθρώπων που αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στην οικονομική κρίση. Η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο Χριστόφορος Ροδίτης, σκηνοθέτης, είναι ένα ζευγάρι που ενώνει τις γνώσεις και δεξιότητές του για να προβάλουν τις πτυχές της τέχνης και της επιστήμης μαζί.
-
Almyra Hotel
08 Ιουλίου - 27 Ιουλίου 2016
Σχετικά
Η Frida Kahlo και ο Diego Rivera γίνονται σειρά στο Netflix
Η νέα παραγωγή του Netflix θα βασίζεται στο μυθιστόρημα της Claire Berest και θα εστιάζει στη σχέση, τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή της Frida Kahlo και του Diego Rivera
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ του σίκουελ
«Συνήλθε. Έχουμε δουλειά να κάνουμε και με το "εμείς", εννοώ εσένα», λέει η θρυλική Miranda Priestly – Μέριλ Στριπ.
Η νέα κατηγορία που μπαίνει στα φετινά Όσκαρ και τι σημαίνει
Γιατί η Ακαδημία αποφάσισε να αναγνωρίσει θεσμικά το κάστινγκ και ποιοι διεκδικούν το πρώτο βραβείο
Η Κέιτ Γουίνσλετ στον νέο «Αρχοντα των δαχτυλιδιών»
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2027 από τη Warner Bros
Όσκαρ 2026: Ανώνυμες ψήφοι αποκαλύπτουν το φαβορί για «ταινία της χρονιάς»
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος εφαρμόστηκε μια νέα διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Ελάιτζα Γουντ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στον ρόλο του Φρόντο
Ο αγαπημένος ηθοποιός δηλώνει πως δεν θα ήθελε κανέναν άλλο να υποδυθεί τον Φρόντο και αφήνει να εννοηθεί πως μπορεί να επιστρέψει στο επερχόμενο πρίκουελ «The Hunt for Gollum».
«Πολύ πιθανό» θεωρεί ο Τζέιμς Κάμερον το 4ο «Avatar»
Η 3η ταινία σημείωσε υπολογίσιμη πτώση στα ταμεία καθιστώντας τα άλλα δύο κεφάλαια ευάλωτα στην διάθεση του στούντιο, αλλά και του ίδιου του Κάμερον.
Η Μάιλι Σάιρους επιστρέφει για να γιορτάσει τα 20 χρόνια της Χάνα Μοντάνα, δείτε το τρέιλερ για το επετειακό αφιέρωμα
Το επεισόδιο θα γυριστεί μπροστά σε ζωντανό κοινό στο στούντιο
Η μαγεία της Τίνκερ Μπελ «ζωντανεύει» ξανά σε μία νέα σειρά
Η αγαπημένη νεράιδα έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.
Ο Aρνολντ Σβαρτσενέγκερ ετοιμάζει επιστροφή στα «Predator», «Conan» και «Commando»
Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι συζητά ήδη την επιστροφή του σε τρία από τα πιο εμβληματικά franchises της καριέρας του.
Τι λένε τα προγνωστικά των Όσκαρ του 2026
Η φετινή σεζόν των βραβείων έχει ήδη καταγράψει αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκπλήξεων και στην τελική απονομή των Όσκαρ