Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2016
Τα έργα τους εστιάζουν στην εννοιολογική σημασία του φυσικού μικρόκοσμου. Μέσω της εξερεύνησης και του πειραματισμού με μεικτά υλικά (σύγχρονα μέσα σχεδίασης σε συνδυασμό με κολλάζ και ζωγραφική), οι δυο καλλιτέχνες -μετά από 4 χρόνια δουλειάς- δημιουργούν συνθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργία και την εξέλιξη της ανθρώπινης οντότητας μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Αφετηρία για τις δύο εικαστικούς αποτέλεσε η θέση του κινέζου φιλόσοφου Λάο Τσε: "Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα". Σύμφωνα με την εικαστικό, Εύη Στυλιανού, "τίποτα στη ζωή δεν μένει σταθερό. Όλα αλλάζουν με ταχύτητα φωτός, σαν το νερό που ρέει και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την πορεία του. Μέσα, λοιπόν, από αυτή την ταχύτητα πρέπει να αλλάζεις και εσύ, να προσαρμόζεσαι ανάλογα σε κάθε αλλαγή καθώς το να αντιστέκεσαι δεν σε βγάζει πουθενά, παρά μόνο μένεις στο σκοτάδι και πολεμάς σε μια άνιση μάχη, αυτή του πεπρωμένου. Σε αντίθεση με την απρόβλεπτη πορεία της ζωής, τα κοράλλια μένουν άθικτα στο πέρασμα του χρόνου και αναπλάθονται μετά την καταστροφή τους. Τα κοράλλια ως σύμβολα γονιμότητας, καλοτυχιάς, απόλυτης ομοιομορφίας και αθανασίας έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες ως φυλακτά για τα παιδιά". Από την πλευρά της, η ανερχόμενη εικαστικός Ραφαέλα Πέτρου επισημαίνει ότι "η ζωή, όπως και η φύση, είναι μια αυτόνομη και απρόβλεπτη δύναμη. Αυτή, άλλωστε, είναι και η ομορφιά της. Στα πιο απρόσμενα μέρη και στις πιο παράδοξες στιγμές ο άνθρωπος ανακαλύπτει την πραγματική ομορφιά και την ουσία της ζωής".
-
Ρόδι
09 Απριλίου - 17 Απριλίου 2016
Σχετικά
Παναγιώτης Πασάντας & Γιώργος Γεροντίδης ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις
Μια συνάντηση δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών στην γκαλερύ Αποκάλυψη
«Αγροποιητική: χώματα/ σώματα»: 50 καλλιτέχνες εξετάζουν τον όρο «τοπίο» στη μεγάλη έκθεση της Κυπριακής Προεδρίας
Σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Έλενας Πάρπα
Το NYX Hotel Limassol παρουσιάζει: «The Diverse Self: Becoming» Ατομική εικαστική έκθεση της Φωτεινής Μιχαηλίδη
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αυτή την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση του Χριστόφορου Σάββα στη Λέβέντειο Πινακοθήκη
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του καλλιτέχνη
Ο Άντρος Ρόπαλης παρουσιάζει την νέα του δουλεία με τίτλο "Στον αστερισμό του ιχθύ"
Ο αρχιτέκτονας, εικαστικός και σκηνογράφος Άντρος Ρόπαλης, εμπνέεται για ακόμα μια φορά από τους ιχθείς, που βλέπει με μια αντικομφορμιστική διάθεση
«Ground Matter»: Η νέα δουλειά της Μελίτας Κούτα φιλοξενείται στη Λευκωσία
Στην έκθεση η καλλιτέχνης μελετά μια σειρά οικιακών γεωλογικών στρωμάτων
Το Κυπριακό Μουσείο υποδέχεται την Προεδρία με ανανεωμένη έκθεση
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου με τίτλο «Συνθήκη» στον Στρόβολο
Στο κέντρο της νέας του δουλειάς βρίσκεται ο άνθρωπος και οι συνθήκες που δημιουργεί μέσα στον χώρο
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Electric Dreams: Η έκθεση που πρέπει να επισκεφθείς τις γιορτές στη Λευκωσία
Η νέα ομαδική έκθεση που θα φιλοξενήσει η Isnotgallery συνεχίζει και διευρύνει τον διάλογο που άνοιξε το καλοκαίρι με την έκθεση «Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί»
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή