Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2015
"Η ομορφιά του λευκαδικού τοπίου είναι διττή. Φέρει την αυτόδηλη ομορφιά του νησιού, της γης που περιβάλλεται από θάλασσα, την αλλεπάλληλη διαδοχή του πράσινου και του γαλάζιου. Ενέχει, όμως, σαν αρχέγονο ένστικτο, και μιαν άλλη, άδηλη· την χθόνια δύναμή του. Η σχέση του ανθρώπου με τον φυσικό του χώρο, προδιαγεγγραμένη σχεδόν από την στιγμή που τέθηκε, μοιάζει εδώ να μην έχει ήδη κριθεί, να μην έχει καταλήξει. Χωρίς καμία υπόνοια μάχης, η γη ασκεί την ισχύ της σε ο,τιδήποτε την ακουμπά. Με τα εγγενή στοιχεία της σε επιστράτευση, το χώμα, τα φυτά, την υγρασία ή την ξηρασία της, υποττάσει, απορροφά και ενσωματώνει την όποια ήσσονα παρέμβαση. Αναπνέοντας τον δικό της χρόνο, σε κάθε εκπνοή υπερισχύει. Το τοπίο αποσύρεται την νύχτα, περιβάλλεται και μεταλλάσεται στους ήχους της - του γκιώνη που καλεί τον χαμένο του αδερφό, του δυνατού πατήματος της αγελάδας στα ξερόχορτα, της κουκουβάγιας που δοκιμάζει τις κραυγές της- για να ενσαρκωθεί ξανά μέσα στο φως· και να τελέσει το νικηφόρο έργο του."
-
Is Not Gallery
23 Δεκεμβρίου - 09 Ιανουαρίου 2016
Σχετικά
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου με τίτλο «Συνθήκη» στον Στρόβολο
Στο κέντρο της νέας του δουλειάς βρίσκεται ο άνθρωπος και οι συνθήκες που δημιουργεί μέσα στον χώρο
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Electric Dreams: Η έκθεση που πρέπει να επισκεφθείς τις γιορτές στη Λευκωσία
Η νέα ομαδική έκθεση που θα φιλοξενήσει η Isnotgallery συνεχίζει και διευρύνει τον διάλογο που άνοιξε το καλοκαίρι με την έκθεση «Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί»
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani
Claytopia Ceramic Festival: Ένα απόγευμα αφιερωμένο στην κεραμική
Μια ολόκληρη μέρα γεμάτη έμπνευση, παιδικές δραστηριότητες, ζεστό κρασί, νόστιμο φαγητό και μουσική
Νέα προσωρινή έκθεση «Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το αρχείο που ήταν στην κατοχή Τουρκοκύπριου παραδόθηκε στον εικαστικό και συλλέκτη Χαράλαμπο Σεργίου.
«Papiers: Fountain of Desires»: Έργα σε χαρτί 17 καλλιτεχνών, στην Isnotgallery
Καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και εικαστικών προσεγγίσεων, επιμένουν στο χαρτί ως πεδίο πειραματισμού και έκφρασης
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί την έκθεση “Retrospect-Me” του Άριστου Χριστοφόρου
Το ξενοδοχείο στηρίζει τη σύγχρονη εγχωρία τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία