Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015
«Ένας άλλος κόσμος» ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη με την υπογραφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που για άλλη μια φορά μας συναρπάζει με την νέα του ταινία. Με την τριπλή ιδιότητα του σκηνοθέτη, του σεναριογράφου και του πρωταγωνιστή, ο δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, παρευρέθηκε στην Avant Premiere της ταινίας του στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στο K Cineplex Έγκωμης την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.
«Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να βρίσκομαι και πάλι στην Κύπρο. Ελπίζω το κοινό να βιώσει έντονα συναισθήματα, η ταινία έχει και κλάμα και γέλιο, καλύπτει όλη την παλέτα συναισθημάτων. Μέσα σε ένα πολύ σκληρό κοινωνικό τοπίο δεν λείπει το χιούμορ το οποίο είναι φάρμακο στη ζωή, και ο έρωτας που παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο, εφόσον κατά τη γνώμη μου είναι ανώτερος οποιασδήποτε κατάστασης βιώνουμε εμείς οι άνθρωποι. Ελπίζω οι θεατές να ταξιδέψουν για δύο ώρες και να κατάφερα να πω όλα αυτά που ήθελα να πω, ό,τι σκέφτομαι, όλα όσα κουβαλάω μέσα μου», δήλωσε σχετικά.
ΜΜΕ και κριτικοί κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πρώτοι την ταινία που έκλεψε τις εντυπώσεις και ενθουσίασε με το προσεγμένο σενάριο, τις άρτιες τεχνικές αλλά και τις εξαιρετικές ερμηνείες του πλούσιου διεθνούς της καστ. Να σημειώσουμε πως επτά πρωταγωνιστές, από τρεις διαφορετικές χώρες, ενσαρκώνουν τους ήρωες της ταινίας, ανάμεσά τους και ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας που χάθηκε πρόσφατα και συγκίνησε το κοινό με την τελευταία ερμηνεία της ζωής του. Στην ταινία, πρωταγωνιστεί επίσης ο βραβευμένος με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου J.K. Simmons που έχει συνεργαστεί με πρωτοκλασάτους ηθοποιούς του Χόλυγουντ όπως Ben Affleck, Arnold Schwarzenegger, Adam Sandler και Hugh Grant. Το καστ ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της Ουγγαρέζας Andrea Osvart που έχει στο ενεργητικό της πολλές βραβευμένες ταινίες, του Ισραηλινού ηθοποιού Tawfeek Barhom, της πρωτοεμφανιζόμενης και πολλά υποσχόμενης Νίκης Βακάλη και της αγαπημένης ηθοποιού με τις αμέτρητες επιτυχίες σε κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο, Μαρίας Καβογιάννη.
Η ταινία αποτελεί μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε. Τρεις ιστορίες αγάπης, τρεις διαφορετικές γενιές, Έλληνες και ξένοι που φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό σε μια Ελλάδα που αλλάζει ραγδαία. Με κοινό παρονομαστή τον έρωτα, οι ήρωες της ταινίας προσπαθούν να αντεπεξέλθουν και να αντέξουν τη νέα πραγματικότητα: οικονομική κρίση, μεταναστευτικό, φασισμός.
Η ταινία προβάλλεται στα K Cineplex σε όλες τις πόλεις από 18 Δεκεμβρίου.
Σχετικά
Η Frida Kahlo και ο Diego Rivera γίνονται σειρά στο Netflix
Η νέα παραγωγή του Netflix θα βασίζεται στο μυθιστόρημα της Claire Berest και θα εστιάζει στη σχέση, τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή της Frida Kahlo και του Diego Rivera
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ του σίκουελ
«Συνήλθε. Έχουμε δουλειά να κάνουμε και με το "εμείς", εννοώ εσένα», λέει η θρυλική Miranda Priestly – Μέριλ Στριπ.
Η νέα κατηγορία που μπαίνει στα φετινά Όσκαρ και τι σημαίνει
Γιατί η Ακαδημία αποφάσισε να αναγνωρίσει θεσμικά το κάστινγκ και ποιοι διεκδικούν το πρώτο βραβείο
Η Κέιτ Γουίνσλετ στον νέο «Αρχοντα των δαχτυλιδιών»
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2027 από τη Warner Bros
Όσκαρ 2026: Ανώνυμες ψήφοι αποκαλύπτουν το φαβορί για «ταινία της χρονιάς»
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος εφαρμόστηκε μια νέα διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Ελάιτζα Γουντ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στον ρόλο του Φρόντο
Ο αγαπημένος ηθοποιός δηλώνει πως δεν θα ήθελε κανέναν άλλο να υποδυθεί τον Φρόντο και αφήνει να εννοηθεί πως μπορεί να επιστρέψει στο επερχόμενο πρίκουελ «The Hunt for Gollum».
«Πολύ πιθανό» θεωρεί ο Τζέιμς Κάμερον το 4ο «Avatar»
Η 3η ταινία σημείωσε υπολογίσιμη πτώση στα ταμεία καθιστώντας τα άλλα δύο κεφάλαια ευάλωτα στην διάθεση του στούντιο, αλλά και του ίδιου του Κάμερον.
Η Μάιλι Σάιρους επιστρέφει για να γιορτάσει τα 20 χρόνια της Χάνα Μοντάνα, δείτε το τρέιλερ για το επετειακό αφιέρωμα
Το επεισόδιο θα γυριστεί μπροστά σε ζωντανό κοινό στο στούντιο
Η μαγεία της Τίνκερ Μπελ «ζωντανεύει» ξανά σε μία νέα σειρά
Η αγαπημένη νεράιδα έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.
Ο Aρνολντ Σβαρτσενέγκερ ετοιμάζει επιστροφή στα «Predator», «Conan» και «Commando»
Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι συζητά ήδη την επιστροφή του σε τρία από τα πιο εμβληματικά franchises της καριέρας του.
Τι λένε τα προγνωστικά των Όσκαρ του 2026
Η φετινή σεζόν των βραβείων έχει ήδη καταγράψει αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκπλήξεων και στην τελική απονομή των Όσκαρ