Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015
Μια ιδιαίτερη συνάντηση σημαντικών καλλιτεχνών που στόχο έχει να αναδείξει με ένα ευρηματικό τρόπο πως η ποίηση της δημιουργίας και του ευφάνταστου εικαστικού πειραματισμού βρίσκεται σε κάθε μορφής ύλης που μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης μέσα στα χέρια των δημιουργών. Μικρά γλυπτά από διάφορα και διαφορετικά υλικά επιθυμούν την προσοχή του θεατή προσφέροντάς του ένα μοναδικό ταξίδι που ζωντανεύει τις αισθήσεις και τις νοητικές διεργασίες. Σ’ ένα τεχνολογικά εξαρτημένο κόσμο όπου ο υλισμός αποτελεί πια αξία, η ύλη ο κατ’ εξοχήν διαχρονικός φορέας πολιτισμού, δείχνει και το άλλο της πρόσωπο που βρίσκεται κρυμμένο στα γνωστά- άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής, δημιουργικής διάστασης της ανθρώπινης φύσης και ύπαρξης. Αυτή είναι λοιπόν και η προσδοκία της έκθεσης αυτής στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος. Μια απόδραση στον μαγικό χώρο της δημιουργίας προς αναζήτηση μιας άλλης νοητικής κατεύθυνσης που οδηγεί στην ανατροπή του δεδομένου και προσδίδει ποιητική διάσταση στην ύλη.
Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι: Θεόδουλος Γρηγορίου, Νίκος Κουρούσιης, Μελίτα Κούτα, Κίκο Λανίτης, Λία Λαπίθη, Μαρία Λιανού, Ελέν Μπλακ και Έφη Σπύρου.
-
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος
21 Ιανουαρίου - 21 Φεβρουαρίου 2015
Σχετικά

“Ίχνη Αναμνήσεων”: Έκθεση ζωγραφικής της Λάρας Βενιαμίν
Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν παρουσιάζει την 3η ατομική της έκθεση στην γκαλερύ Αποκάλυψη στη Λευκωσία

«Διάφανη Γλυπτική»: Μία ιδιαίτερη έκθεση με γλυπτά από χυτό γυαλί
Ο υαλουργός Σταύρος Κοφτερός στην τέταρτη ατομική του έκθεση συνεργάζεται με τον γιο του, Γιάννη Κοφτερό, καλλιτέχνη και σχεδιαστή!

Η 4η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 ανεβάζει αυλαία στη μεγαλύτερη διοργάνωσή της μέχρι σήμερα
Έξι εβδομάδες με εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια θα μεταμορφώσουν τη Λάρνακα σε πολιτιστικό κέντρο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρη Οικονόμου εγκαινιάζει την ερευνητική έκθεση «1975-1989, Λευκωσία: ΓΚΑΛΕΡΙ, vol. II»
Η αναδρομή αυτή συγκεντρώνει αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο και προφορικές μαρτυρίες γκαλεριστριών

Η τέχνη συναντά την προσφορά: Οι Έφη Κκολού και Ανθέμιδα Μελιφρονίδου στηρίζουν το Telethon
Έκθεση Ζωγραφικής “Μέσα από τα δικά μου μάτια”

Διαπλεκόμενες Συνδέσεις: Έκθεση σε δύο διαφορετικούς χώρους
Συμμετέχουν οι Mathieu Devavry, Μαρία Τριλλίδου, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και η Δάφνη Νικήτα

Αναδρομική έκθεση της Δάφνης Τριμικλινιώτη στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού
Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα από μια πορεία 70 ετών της εικαστικού

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία

«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Chroma: Η πρώτη ατομική έκθεση στην Κύπρο της Βρετανίδας εικαστικού Jessie Woodward
Έργα γεμάτα έντονα χρώματα και αφαιρετική διάθεση