Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2014
Το νέο seafood εστιατόριο το οποίο θα συζητηθεί έντονα και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ονομάζεται "La Isla" (Λα Ίλα) που στα ισπανικά σημαίνει "Το νησί". Εδώ, θα καθίσεις δίπλα στη θάλασσα απολαμβάνοντας το πρωινό σου καφεδάκι, το ελαφρύ σου μεσημεριανό ή τις φωτισμένες κοσμοπολίτικες νύκτες σου παρέα με φρέσκες gourmet θαλασσινές συνταγές. Όλα ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς! Παρκάρεις στο άνετο parking δίπλα στο εστιατόριο, κατεβαίνεις τα σκαλιά και αμέσως η ευγενική hostess του μαγαζιού σε υποδέχεται με χαμόγελο για να σε συνοδεύσει στο τραπέζι σου. Αρχικά θα εντυπωσιαστείς με τη διακόσμηση του χώρου, όπου (όπως θα αναμενόταν) το λευκό χρώμα κυριαρχεί σχεδόν παντού. Ούτε φυσικά οι θαλασσινές λεπτομέρειες λείπουν, όπως τα χοντρά, καφέ σχοινιά, που σου θυμίζουν πειρατικά πλοία! Το δε μενού του "La Isla" συμπεριλαμβάνει αρκετές επιλογές φαγητού με το 90% να είναι θαλασσινά εκτός από ένα πιάτο φτιαγμένο με κοτόπουλο, ένα πιάτο με αρνί και δύο επιλογές πιάτων με beef fillets. Εμείς προτιμήσαμε τα ψαρικά και θαλασσινά. Όταν κατέφθασε το starter μας ή μάλλον τα starters μας, καταλάβαμε πως... θα φάμε καλά! Το πόσο φρέσκια και γευστική ήταν η πιατέλα με τα 12 στρείδια που μοιραστήκαμε, πραγματικά δεν περιγράφεται. Επίσης υπέροχα ήταν και τα δύο πιάτα των ορεκτικών, τα οποία ήταν το μεν πρώτο δύο κεϊκάκια από φρέσκια καβουρόψιχα συνοδευμένα από φρέσκο σος από μάνγκο και καραμελωμένα κρεμμύδια, και το δε δεύτερο ανανάς ψημένος στο grill και από πάνω τρία καλοψημένα χτένια με μαύρο χαβιάρι. Όλα μας τα ορεκτικά ήταν πραγματικά απίθανα τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση. Όσο για τις επιλογές μας σε κυρίως πιάτα ήταν τόσο καλές που καθόλου δεν το μετανιώσαμε. Το πρώτο ήταν το Caribbean Salmon, ένας πολύ καλά ψημένος σολομός ο οποίος συνοδευόταν από σάλτσα μάνγκο, γεμιστός με καβουρόψιχα, ρύζι και λάχανο. Το δεύτερο, το οποίο ήταν και δικό μου, ήταν ένα ολόκληρο και αρκετά μεγάλο καλαμάρι στη σχάρα με τρεις όμορφες μικρές πατατούλες jacket και λαχανικά βραστά. Το τρίτο κυρίως ήταν ένα φρεσκότατο ψάρι πέρκα ψημένο σε λευκό κρασί και βότανα, φρέσκο πουρέ πατάτας και λαχανικά. Και όλα αυτά φυσικά τα συνοδεύσαμε με λευκό ξηρό οίνο. Το γεύμα μας ολοκληρώθηκε με δυο σπιτικά φρέσκα γλυκάκια. Μια υπέροχη τάρτα λεμονιού με μαρέγκα και το chocolate temptation που θα το προτιμούσα με λιγότερο berry sauce ή και καθόλου, γιατί χάσαμε λίγο την αίσθηση της σοκολάτας. Όλα ήταν πραγματικά υπέροχα. Κλείνοντας όμως θα ήθελα να σημειώσω ότι το μενού είναι απαραίτητο να είναι γραμμένο στα ελληνικά και να μην είναι μόνο στα αγγλικά, στο κάτω-κάτω είναι η επίσημη γλώσσα μας. Πάντως είμαι σίγουρος ότι το "La Isla" θα το αγαπήσεις και ναι, θα γίνει το στέκι σου.
Σχετικά

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση

Μία Τετάρτη γεμάτη μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
5 ετικέτες για να γνωρίσεις την ποικιλία και τις δυνατότητέ της

Nobu Matsuhisa: Η Κύπρος θα φιλοξενήσει για δύο μέρες τον μεγαλύτερο star chef του κόσμου
Για μία αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.