Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2014
Βρίσκεται στην καρδιά του Στροβόλου, σε μια πολύ ευδιάκριτη και πολύβουη τοποθεσία, στεγασμένη σε ένα ανακαινισμένο σπίτι εποχής, όπου σερβίρονται ανατρεπτικές ελληνικο-κυπριακές γεύσεις. Η ρετρό διακόσμηση με minimal διάθεση είναι διάχυτη παντού. Οι ξύλινες και κοκκινωπές αποχρώσεις, διασκορπισμένες στα μικρά ενωμένα δωμάτια του σπιτιού, δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Ενώ στο εξωτερικό του, τα δέντρα σε συνδυασμό με το λευκό χαλικάκι, τις παραδοσιακές καρέκλες και τη μακρόστενη βεραντούλα αποπνέουν γραφικότητα. Το ασπρόμαυρο μενού δεν είναι μεγάλο, αλλά αρκετό για να ικανοποιήσει όλους. Από κρύα ορεκτικά θα βρεις τζατζίκι, ταχίνι, μελιτζανοσαλάτα, γιαούρτι, χτυπητή και τυροκαυτερή, ενώ από τα ζεστά υπάρχουν λαχανικά σχάρας ή σε χυλό, ραβιόλες, χαλούμι με ντομάτα σε πίτα, γεμιστά μανιτάρια και τυρομπουκιές σε κανταΐφι με μαρμελάδα ντομάτας. Οι πατατούλες με ρίγανη, με τυρί ή λεμονάτες δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κατάλογο. Από τα κρέατα υπάρχουν σουβλάκια χοιρινά ή κοτόπουλου, μπιφτέκια με κοτόπουλο, χοιρινό, βοδινό και αρνί, σεφταλιές, πανσέτα, κότσι και κοντοσούβλι, όλα με πατάτες στο φούρνο. Και για το τέλος, γλυκό της ημέρας. Το καλωσόρισμα συμπεριλαμβάνει τραγανά στικς ψωμιού με λαδορίγανη και dip από φρέσκο ελαιόλαδο με αρωματικά, ενώ το κρασί έρχεται αιφνιδιαστικά μέσα σε παλιές, χρωματιστές, μεταλλικές γαλατιέρες με πάγο. Κατά την επίσκεψή μου, από τις τρεις σαλάτες του (ελληνική, με ντομάτα ή με πράσινα λαχανικά) επέλεξα την ελληνική και έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τα πλούσια και φρέσκα υλικά της. Το ταχίνι του ήταν σπιτικό και πολύ καλά χτυπημένο, το ίδιο και η εύγευστη χτυπητή του με πιπεριά Φλωρίνης και αρωματικά. Τη μελιτζανοσαλάτα, ωστόσο, θα την προτιμούσα πιο δεμένη. Λάτρεψα όμως τα μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και γιαουρτιού, όπως επίσης και τις τυρομπουκιές κανταϊφιού, έστω και αν ήρθαν χωρίς μαρμελάδα ντομάτας. Οι φρέσκες πατατούλες με τυρί ήταν υπέροχες, το ίδιο και το μαριναρισμένο χοιρινό σουβλάκι του που ανέδυε ένα λεπτό άρωμα από κύμινο. Οι σεφταλιές πάλι δεν με ενθουσίασαν, αλλά με αντάμειψαν στο τέλος τα γλυκά του. Η σοκολατόπιτα σαν κέικ είχε ανεπαίσθητο άρωμα καρύδας, η αναρόπιτα έδενε τέλεια με το τραγανό φύλλο μπακλαβά και το ψημένο αχλάδι, ενώ το αρωματικό μπισκότο της τάρτας σε συνδυασμό με φρέσκες φράουλες και την καλοφτιαγμένη κρέμα αποτελούσαν το επιστέγασμα ενός νόστιμου επιδορπίου. Σε αυτό το μέρος λοιπόν θα φας καλά και ανατρεπτικά, αφού πίσω από την κουζίνα βρίσκεται ο Μάριος Χατζηιωσήφ και επίσης μια ολόκληρη Ομάδα Αρχιμαγείρων Κύπρου που χρησιμοποιεί το χώρο για σεμινάρια.
Σχετικά
Τάκος, φαχίτας, εντσιλάδας, μπουρίτος κ.ά. στο μεξικάνικο που κάνουμε στάση κάθε καλοκαίρι
Κάποιοι μετράνε τα καλοκαίρια σε μέρες... στον Πρωταρά τα μετράνε σε tacos, burritos και παγωμένες μαργαρίτες
12 γουστόζικα στέκια "κρυμμένα" στα δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας για στιγμές δροσιάς
Μικρές φωλίτσες για καφέ και ποτό, εκεί όπου η πρωτεύουσα έχει άλλο χαρακτήρα
Ένα εστιατόριο-καταφύγιο για το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα
Εδώ θα φας τα πιο ωραία θαλασσινά στη Λευκωσία
Kykko Bowling: Ο θρυλικός χώρος της Λευκωσίας έκανε δυναμικό comeback
Άλλαξε διαχείριση, ανακαινίστηκε και επέστρεψε πιο σύγχρονο από ποτέ, προσφέροντας παιχνίδι, φαγητό και αμέτρητες επιλογές ψυχαγωγίας για φίλους και οικογένειες
Ξεχωρίζει και πάλι το καλοκαιρινό μενού του αγαπημένου μας Τοπικά
Εποχιακά υλικά, προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς και δημιουργικοί συνδυασμοί συνθέτουν τη νέα γευστική πρόταση του δημοφιλούς εστιατορίου της Λευκωσίας
Sushi & Wine κάτω από τα αστέρια στη Στρουμπί
Mια ξεχωριστή βραδιά που συνδυάζει ποιοτικό κρασί, sushi και retro μουσική, σε ένα όμορφο οινοποιείο στο χωριό
Η νέα άφιξη είναι ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο, με μια δροσερή, καταπράσινη αυλή
Ανοίγει σήμερα επίσημα τις πόρτες του
Διπλή διάκριση για κυπριακό οινοποιείο
Διπλή διάκριση για το Οινοποιείο Βασιλικόν στον 16ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου
Αυτό είναι το νέο brunch spot στο χωριό που βάζει τα κυπριακά τυριά στο επίκεντρο
Η νέα πρόταση της Ελένης και του Χρυσοβαλάντη Κουππάρη συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις με τα πολυβραβευμένα προϊόντα του οικογενειακού γαλακτοκομείου Α.Μ. «Δρούσεια»
Vetrina: Εκεί όπου η ιταλική dolce vita συναντά τις γεύσεις της Μεσογείου
Το νέο all day dine, wine, deli & retail του The Landmark Nicosia είναι ένας χώρος που σε καλεί να τον ζήσεις από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με εκλεκτές πρώτες ύλες, πιάτα to share, signature cocktails και ένα deli γεμάτο μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς
Εκλεπτυσμένη (μεσογειακή) κουζίνα σε φουλ καλοκαιρινό σκηνικό
Επισκεφθήκαμε το ολοκαίνουργιο Amor Beach Restaurant και δοκιμάσαμε το μενού του σε ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια σκηνικά της Λεμεσού.
Τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν νέα γεύση στο NEREA
Το NEREA προσφέρει μια εμπειρία γεύσης που συνδυάζει τη θάλασσα και την τέχνη της αυθεντικής φιλοξενίας