Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2025
Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Κύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη Φλέβα» προβάλλεται σε όλες τις αίθουσες της Κύπρου, από τις 27 Νοεμβρίου. Στο Πάνθεον προγραμματίζονται ειδικές προβολές στις 8μ.μ.
Ο δημιουργός του «Σπιρτόκουτου», του «Μαχαιροβγάλτη» και της «Μπαλάντας της τρύπιας καρδιάς» επιστρέφει με μια ταινία- γροθιά στο στομάχι. Ένα σύγχρονο αστικό δράμα που κόβει την ανάσα.
Σχέσεις οικογενειακές, σχέσεις οικονομικές, σχέσεις ερωτικές, σχέσεις αγάπης- μίσους, σχέσεις μεταξύ φίλων και εχθρών, σχέσεις εξουσίας, σχέσεις με τον σκοτεινό εαυτό. Πολύπλοκοι χαρακτήρες μέσα στο ασφυκτικό σήμερα σε μια σοκαριστική κινηματογραφική εμπειρία που μας αφορά όλους.
Πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Μπισμπίκης και μαζί του οι Μαρία Κεχαγιόγλου, Μπέττυ Αρβανίτη, Στάθης Σταμουλακάτος, Σοφία Κουνιά, Γιάννης Νιάρρος, Γιάννης Αναστασάκης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κλέλια Ρένεση, Αναστασία Χατζηαθανασίου, Δημήτρης Καπετανάκος, Μαρία Καλλιμάνη, Κουκαλάνι, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Η υπόθεση
Ο Θωμάς Αλεξόπουλος, ένας μεσήλικας επιχειρηματίας, πνίγεται στα λάθη και στις επιπολαιότητές του. Όταν η κόντρα του με τον τοκογλύφο της περιοχής πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, και με τον χρόνο για να σώσει το οικογενειακό του σπίτι να τελειώνει, ωθείται στα άκρα. Εκεί που κάθε ελπίδα φαίνεται να έχει χαθεί, εμφανίζεται ένα απλό, εύκολο σχέδιο της τελευταίας στιγμής. Μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι η μόνη του ευκαιρία να αποκαταστήσει τα πάντα και να βγει νικητής.
Σκηνοθετικό σημείωμα
Η «Σπασμένη Φλέβα» είναι ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο. Μια συνηθισμένη ιστορία που, στην αναπάντεχη εξέλιξή της, αποκαλύπτει τα πολλαπλά πρόσωπα και προσωπεία του ατόμου, ενώ ταυτόχρονα πραγματώνει έναν από τους χειρότερους εφιάλτες που μπορεί κάποιος να βιώσει. Βγαλμένη από τα σπλάχνα της μεγάλης παράδοσης του αρχαίου ελληνικού δράματος, η ταινία φέρνει το παρελθόν στο παρόν για να θέσει ξανά έννοιες όπως το Ήθος, η Ύβρις, το Πεπρωμένο, η Αισχύνη, η Αμετροέπεια, το Εκούσιο και Ακούσιο Έγκλημα. Φυσικά, αυτό που μένει πάντα στο τέλος αυτού του ξέφρενου ταξιδιού της ζωής δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μοναχική, τραγική φύση του ανθρώπου…
Το σενάριο συνυπογράφει ο Γιάννης Οικονομίδης με τον Βαγγέλη Μουρίκη, ενώ η διεύθυνση φωτογραφία είναι του Δημήτρη Κατσαΐτη. Η μουσική είναι του Μπάμπη Παπαδόπουλου και το τραγούδι του τέλους είναι των ΛΕΞ και Kepler is Free.
>> Πάνθεον, Κ- Σίνεπλεξ σε όλες της πόλεις, Ρίο και Rio Premiere σε Λεμεσό και Λευκωσία
Το τρέιλερ:
Σχετικά
«Faces of Death»: Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες τρόμου της χρονιάς
Ο Ντάνιελ Γκολντχάμπερ («Cam», «How to Blow Up a Pipeline») επιστρέφει με την τρίτη ταινία του, ένα φιλμ τρόμου που υπόσχεται να προκαλέσει γερές ανατριχίλες και να μην κάνει εκπτώσεις στο gore
Αυτοί θα είναι οι παρουσιαστές των Όσκαρ 2026
Τα φετινά Όσκαρ θα πραγματοποιηθούν στο Λος Άντζελες την Κυριακή 15 Μαρτίου
Κινηματογραφικές πρεμιέρες: Οι 5 νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες
Ο Bradley Cooper αναλαμβάνει και πάλι χρέη σκηνοθέτη και το αθλητικό δράμα του του Γιώργου Γεωργόπουλου έρχεται με θετικές εντυπώσεις από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!
Πρεμιέρα για την ταινία “Scream 7”
30 χρόνια μετά, το κλασικό slasher συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού!
Πρεμιέρα για την ταινία “Charlie the Wonderdog”
Μια όμορφη ιστορία για τη φιλία, την αφοσίωση και την ανακάλυψη του ήρωα που κρύβεται μέσα μας
Πρεμιέρα για την ταινία “Is This Thing On?”
Η νέα ταινία του Bradley Cooper μιλά για τη ζωή, τον γάμο και τις δεύτερες ευκαιρίες
Πρεμιέρα για την ταινία «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ»
Μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο το άθλημα του Τζούντο
"Hamnet": Νέες προβολές στον κινηματογράφο Πάνθεον Λευκωσίας
Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που ενέπνευσε τη δημιουργία του διαχρονικού αριστουργήματος του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, “Άμλετ”
Πρεμιέρα για την ταινία “La grazia”
Paolo Sorrentino και Toni Servillo επιστρέφουν με ένα πολιτικό και υπαρξιακό δράμα
«Έφυγε» ο γνωστός ηθοποιός Έρικ Ντέιν σε ηλικία 53 ετών
Η νόσος που έπασχε ο πλαστικός χειρουργός Μαρκ Σλόαν του«Grey’s Anatomy»
Μάιλι Σάιρους: Επιστρέφει ως Hannah Montana μετά από 20 χρόνια
«Αυτό το ''Hannahversary'' είναι ο δικός μου τρόπος να γιορτάσω και να ευχαριστήσω τους θαυμαστές που στάθηκαν στο πλευρό μου για 20 χρόνια», δήλωσε η βραβευμένη με Grammy ποπ σταρ.
Πίτερ Γκριν: Ο ηθοποιός του «Pulp Fiction» πέθανε σε ατύχημα με όπλο
Ο ηθοποιός είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν στα μέσα Δεκεμβρίου