Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2025
Ένα γρήγορο search στο διαδίκτυο το αποδεικνύει. Εκατοντάδες χρήστες εμφανίζονται σε βίντεο περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να δοκιμάσουν το γλύκισμα λάβα κι ύστερα το βαθμολογούν.
Ο λόγος για τη viral λάβα φιστικιού του Gellissimo Biscoto το οποίο «άνοιξε» τα φτερά και μετά από μια επιτυχημένη πορεία πολλών ετών στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα και στην Κύπρο.
Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Steve Τούμπας, ο άνθρωπος πίσω από το γλύκισμα της λάβας φιστικιού που τρεντάρει στο TikTok.
Πρόκειται για το πρώτο Gellissimo Biscoto που ανοίγει στο νησί μας, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τον γνωστό Τικ Τόκερ θα είναι ολοκληρωμένο, διαθέτοντας όλο το μενού: από brunch και κυρίως πιάτα μέχρι όλες τις lava γεύσεις και τα παγωτά.
Ένα στολίδι του brand, όπως ο ίδιος ανέφερε, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 20 Ιουνίου στην πολυσύχναστη λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία.
Από το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής λοιπόν η Κύπρος απολαμβάνει την πιο διάσημη λάβα φιστικιού στο πρώτο, ολοκαίνουριο κατάστημα της αλυσίδας!
@steve.toumpas 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΑΒΑ COCO 🥥🥥🥥 #asmr #foodtok #foodlover #coconut #lavafistikiou #gellissimobiscoto #fy #φοργιουπειτζ #φοργιου #gelato ♬ πρωτότυπος ήχος - Steve.89_
Σύμφωνα με το tastevoice... ΤΌλα ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο μικρό, οικογενειακό παγωτατζίδικο Gelissimo Biscoto της Προξένου Κορομηλά. Το viral γλύκισμα δημιουργήθηκε με τυχαίο τρόπο, όπως μας λέει ο άνθρωπος πίσω από αυτό, Steve Τούμπας: «Στο μαγαζί είχαμε καλό παγωτό βανίλια, φιστίκι, καθώς και πάστα φιστικιού, αλλά μέχρι εκεί. Ο αδερφός μου μια μέρα μου έδωσε να δοκιμάσω πραλίνα φιστικιού, κι ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με αυτό το οποίο γεύτηκα, που είπα “πρέπει να το δοκιμάσουν όλοι!” Έφτιαξα την πρώτη λάβα –το όνομα εμπνεύστηκα εκείνη τη στιγμή επειδή έκανε καύσωνα έξω, χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα–, πόσταρα και ένα σχετικό βίντεο στο ΤικΤοκ, έκανε χιλιάδες προβολές, και την άλλη μέρα, είδαμε έξω από το μαγαζί μας ουρές που περίμεναν για να το δοκιμάσουν. Δεν μπορώ ούτε εγώ ο ίδιος να εξηγήσω πώς έγινε όλο αυτό το hype. Μάλλον έχει να κάνει με τη μεγάλη δύναμη των social media σε συνδυασμό με ένα πεντανόστιμο προϊόν. Έκτοτε με αποκαλούν “ο Λάβας”»!
Το ντελίριο που προκάλεσε η γεύση της Lava στους απανταχού γλυκατζήδες ήταν τέτοιο που ο Steve Τούμπας άνοιξε κατάστημα στην Πλάκα (Άστιγγος 11) με μότο «Athens is Lava», αλλά και στα Φηρά της Σαντορίνης, με τους τουρίστες να ενθουσιάζονται.
Τι ακριβώς είναι η λάβα φυστικιού;
Στην πραγματικότητα πρόκειται για (πολύ νόστιμο) παγωτό βανίλια που βουλιάζει σε ζεστούτσικη πραλίνα φιστικιού με χαρακτηριστικό έντονο πράσινο χρώμα, και ύστερα, μαζί με crispy toppings στην κορυφή, σερβίρεται σε χαμηλό γυάλινο ποτήρι.
Η λαχταριστή πραλίνα φιστικιού μπορεί να συνοδεύσει pancakes, βάφλες, αλλά και να αποτελέσει το βασικό συστατικό ενός ακόμα viral γλυκίσματος, που κάνει αυτό το διάστημα τον γύρο του TikTok, τη «Σοκολάτα του Ντουμπάι».
Μια δεύτερη εκδοχή της κλασικής λάβας, είναι η λάβα Speculus, με την προσθήκη μπισκότου κανέλας, και πάλι έμπνευση του Steve.
@steve.toumpas 📍Λευκωσια Σταύρου 76 ! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Ιουνίου Το πρώτο gellissimo στη Κύπρο μου 🤎🤎🤎 #gellissimobiscoto #lavafistikiou #cyprus #opening #fyp #foodlover #foodtok #brunch ♬ πρωτότυπος ήχος - Steve.89_
Σχετικά
Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα πάρκα της Λευκωσίας... με άρωμα καφέ
Δύο πάρκα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση, χαλάρωση και καφέ
Το Olio (από το Σάββατο) μπαίνει... σε νέα εποχή!
Το Olio υπόσχεται ένα μοναδικό dining experience... με νέο μενού υπογεγραμμένο από τον σεφ Νίκο Ψηλό, νέα εικόνα και ελληνικούς ρυθμούς
Ανοίγει σήμερα το νέο, πολυαναμενόμενο all day στέκι της Στασικράτους
Μια φρέσκια άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας φέρνει μαζί της εκλεκτό καφέ, μεσογειακές γεύσεις, after work drinks και lounge βραδιές με κρασί και signature cocktails
Το Φαρμακείον της Φανερωμένης είναι η νέα… “θεραπευτική” στάση για καφέ και ποτό στην πόλη
Ένα νέο café bar με ιστορία, έρχεται να δώσει στην περιοχή της Φανερωμένης γεύση, άρωμα και νέα αίσθηση!
Μάθαμε πότε ανοίγει το Khora, το νέο ελληνικό εστιατόριο της πρωτεύουσας
Το νέο εστιατόριο της Λευκωσίας, δέχεται ήδη κρατήσεις
Pinolo: Επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά το Pasta Week!
Από 20 έως 26 Οκτωβρίου, το αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο Pinolo, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με ένα sharing menu που σε ταξιδεύει στην καρδιά της Ιταλίας!
Πομιλορού: Η νέα γευστική «απογείωση» στην πόλη!
Το νέο ψητοπωλείο–μαγειρείο φέρνει τις παραδοσιακές συνταγές στην πόρτα σου μέσω Foody — ζεστές, αυθεντικές και φτιαγμένες με μεράκι.
Ο διάσημος Ιταλός σεφ και κριτής του MasterChef Italia, Giorgio Locatelli, έρχεται Κύπρο για τη γιορτή της Λευκής Τρούφας
Μαζί του και ο προμηθευτής τρούφας του σεφ, Carlo Caporicci, που θα μοιραστεί τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις τραπέζι στους 7 Λινούς
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις κι εντυπώσεις από ένα χώρο που έχει καταφέρει να γίνει το πιο πολυσυζητημένο τραπέζι της επαρχίας Λεμεσου
25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού
Οι πιο λαμπερές νέες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου
Fine dining εμπειρίες, casual concepts, αυθεντικές κουζίνες και δυνατά ονόματα αλλάζουν το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.
Πρώτες εικόνες από το Khora, το ολοκαίνουριο εστιατόριο της Λευκωσίας
Πότε αναμένεται το opening της νέας άφιξης