Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 καφενεδάκια για υπέροχο μαχαλεπί στο χωριό

Γιατί καλοκαίρι χωρίς μαχαλεπί δε γίνεται!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2021

Το μαχαλεπί είναι ένα από τα πλέον ιδανικά επιδόρπια για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Όντας δροσερό και ελαφρύ, αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό για γλυκό μετά από μεσημεριανό ή/και βραδινό γεύμα, αφού δε σε «βαραίνει» όπως άλλα γλυκά και κυρίως σου προσφέρει την απαραίτητη δροσιά που τόση ανάγκη έχεις αυτές τις ημέρες. 

Τι καλύτερο λοιπόν από το να γευτείς ένα τόσο καλοκαιρινό και αναζωογονητικό επιδόρπιο σε κάποιο γουστόζικο καφενεδάκι στο χωριό για να το απολαύσεις όπως του αρμόζει… με απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση;

Το μαχαλεπί – Άγιος Επιφάνειος 
Πρόκειται για ένα γραφικό καφενείο με μια υπέροχη καταπράσινη αυλή, που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξεις στο πρόγραμμά σου κατά την κυριακάτικη εξόρμησή σου στα βουνά. Το συναντάς πριν την είσοδο του χωριού  Άγιος Επιφάνιος στον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου. 

Παρόλο που δεν είναι από τα μέρη που συζητούμε συχνά, εντούτοις, είναι αγαπητό σε πολλούς! Ο λόγος; Ο λόγος δεν είναι άλλος από το δροσερό μαχαλεπί του! Το χειμώνα σερβίρει Μαχαλεπί του γαλάτου και το καλοκαίρι το κλασικό Μαχαλεπί με ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο. Επιπλέον ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη θέα του ποταμού από ψηλά, αφού βρίσκεται πάνω από τον ποταμό της «Μαρούλλενας». 

(22 634150) Άγιος Επιφάνειος, επ. Λευκωσίας.

1842 που τον τζιησβέ… στο fréddo - Φαρμακάς
Εμείς οι Κύπριοι τιμάμε αξιοπρεπέστατα τα εδέσματα του νησιού μας. Εξ ου και τους μήνες που οι θερμοκρασίες δεν σταματούν να ανεβαίνουν όλο και πιο πάνω, ψάχνουμε εκείνο το μέρος που θα μας χαρίσει την απαραίτητη δροσιά... Πόσω μάλλον αν αυτή η δροσιά έρχεται και στο πιάτο. Όπως για παράδειγμα, σερβίροντάς σου ένα απόλυτα δροσερό και γευστικό μαχαλεπί! 

Όλα αυτά λοιπόν θα τα βρεις στο νέο και πολύ ωραίο καφενείο ονόματι "1842 που τον τζιησβέ στο fréddo" το οποίο λετιούργησε πριν από μερικές μόνο ημέρες στο χωριό Φαρμακάς. Πρόκειται για ένα μοντέρνο καφενείο, που πήρε θέση στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης, το μενού του οποίου μάλιστα ανέλαβε ο μάστερ σεφ Σταυρής Γεωργίου.

Από τα χεράκια του λοιπόν, μεταξύ άλλων, θα δοκιμάσεις και νόστιμο μαχαλλεπί, συνοδευμένο με το απόλυτο καλοκαιρινό έδεσμα, το παγωτό.

(99631175) Αγίας Ειρήνης 7Α, Φαρμακάς

Ώρα για γλυκό – Πάνω Λεύκαρα
Τα Λεύκαρα δε χρειάζονται συστάσεις! Υπάρχει λοιπόν καλύτερο πράγμα από το να συνδυάσεις έναν από τους καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς για καλοκαιρινές – και όχι μόνο φυσικά – διακοπές με το πιο καλοκαιρινό γλυκό; 

Αφότου χορτάσεις βόλτες σε αυτό το υπέροχο χωρίο της Κύπρου, θα κάνεις μια στάση στο «Ώρα για γλυκό»για τον πιο… γλυκό και δροσιστικό “ανεφοδιασμό”, για να ανακτήσεις δυνάμεις και να συνεχίσεις την εξερεύνηση σου. 

Στην πανέμορφη αυλή αυτού του πετρόκτιστου καφέ – ζαχαροπλαστείου, εκτός από το υπέροχο μαχαλεπί φυσικά, θα βρεις και άλλα πεντανόστιμα γλυκά που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά για να δοκιμάζεις κάθε φορά και κάτι διαφορετικό…

(96526342) Αμμοχώστου 2Δ, Πάνω Λεύκαρα
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close