Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2024
Ο "Φούρνος του Κύπρου" έχει ξεχωριστές πασχαλινές λιχουδιές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Επειδή το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με τσουρέκια και σοκολατένιες λιχουδιές, στον φούρνο που βρίσκεται στην Καλαβασό, σε ένα σταυροδρόμι που αποτελεί πλέον το σημείο όπου κάνουμε στάση για λιχουδιές, θα βρεις εξαιρετικά αρτοποιήματα και παραδοσιακά εδέσμαστα για τις ημέρες του Πάσχα.
Οι παραδοσιακές φλαούνες έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στα ράφια του, φτιαγμένες με τοπικά τυριά από την κ. Κατερίνα και με φρέσκια αναρή. Θα τις βρεις γλυκές και αλμυρές με σταφίδες αλλά και χωρίς και σίγουρα δεν θα μπορείς να μείνει στη μία μπουκιά.
Επίσης, ειδική αναφορά χρειάζεται να γίνει για τα τσουρέκια του, φτιαγμένα με τη δική τους συνταγή. Απλό και με γέμισεις αλλά και με επικάλυψη, το τσουρέκι σε οποιαδήποτε εκδοχή του είναι πάντα νοστιμότατο.
Σοκολατένια αυγά, αλλά και αυγά που είναι τυλιγμένα σε συσκευασίες δώρου, ποτήρια και λαμπάδες επίσης είναι από αυτά που ξεχωρίζουν.
Για το τραπέζι της Κυριακής υπάρχουν πολλά γλυκά που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για την ώρα του επιδόρπιου. Μιλφέιγ, γαλακτομπούρεκο, μπακλαβάς, τάρτες με φρούτα, προφιτερόλ, κοκάκια αλλά και παγωτό καθώς ο καιρός προβλέπεται άκρως ανοιξιάτικος και ζεστός.
Ο «Φούρνος του Κύπρου» θα είναι ανοιχτός κάθε ημέρα από νωρίς το πρωί έως τις 20.30 για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το Μεγάλο Σάββατο θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 18.30, την Κυριακή του Πάσχα μέχρι τις 16.00 ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα θα κλείσει στις 18.00.
(24 333168) Σταυροδρομιού 25, 7733 Καλαβασός, επ. Λάρνακας.
Facebook: Ο Φούρνος του Κύπρου
Σχετικά
Φθινόπωρο στο χωριό: 25 ταβέρνες για εκδρομές που καταλήγουν σε καλό τραπέζι
Μεζέδες, σπιτικά μαγειρευτά και κυριακάτικες σούβλες μάς δίνουν την αφορμή να αφήσουμε την πόλη και να πάρουμε τον δρόμο για την κυπριακή ύπαιθρο.
Ραφαήλ Χαίλλου: "Η Gen Z πίνει διαφορετικά και ο κόσμος του κρασιού καλείται να αλλάξει"
Ο 20χρονος που ανάλαβε τα ηνία του Wine & More μιλά στο Check In Cyprus για τη σχέση της Gen Z με το αλκοόλ, την είσοδό του στην οικογενειακή επιχείρηση στα 17 και τη σκέψη πίσω από ένα προσεγμένο εταιρικό δώρο
Αυτό το ιταλικό εστιατόριο στην Αγία Νάπα μάς δίνει έναν ακόμη λόγο να παραγγείλουμε γλυκό
Μια όμορφη πρωτοβουλία, για ένα πολύ σημαντικό σκοπό
Τα πιο ωραία κλασικά (μαγειρευτά) τα φάγαμε στης Δήμητρας
Το μαγειρείο της Λεμεσού όπου τρώμε σαν στο σπίτι μας
Chica: Η νέα άφιξη βάζει το κοτόπουλο στη σχάρα και σε αφήνει να φτιάξεις το πιάτο σου
Μαρινάδες με μεσογειακές και πικάντικες επιρροές, λαχανικά, σαλάτες και επιλογές για όλη την παρέα
Σε ποια εταιρεία περνά το γνωστό στέκι «Θαλασσάκι» της Λεμεσού;
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το παραλιακό σνακ μπαρ στην Ακτή Ολυμπίων - Η συμφωνία των €796.260 και οι όροι της πενταετούς παραχώρησης.
TasteAtlas: Τα μελομακάρονα 2α στη λίστα με τα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο
Ποια άλλα ελληνικά γλυκά ξεχώρισαν
warmth that lasts: το νέο χειμερινό μενού των wagamama ζεσταίνει τις πιο γευστικές στιγμές του χειμώνα
Αυτόν τον χειμώνα, τα wagamama σε προσκαλούν να ανακαλύψεις τη ζεστασιά που διαρκεί πέρα από την τελευταία μπουκιά.
Ο «Beefboy» επιστρέφει στο Beefbar Cyprus για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο ιδρυτής του Beefbar, Riccardo Giraudi, επιστρέφει στo AMARA για μια ξεχωριστή βραδιά, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου
Η πίττα της Σάτζιης αλλιώς: Το Katerina Bakery παρουσιάζει δύο νέες γεύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Το Katerina Bakery δίνει ένα απολαυστικό twist στην αγαπημένη πίττα της Σάτζιης με δύο νέες γευστικές προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσεις!
Το Vino Cultura γιόρτασε 20 χρόνια ιστορίας, κρασιού και φιλοξενίας
Από μια μικρή κάβα το 2006 σε έναν ξεχωριστό προορισμό για το κρασί και τη γαστρονομία στη Λευκωσία.
KUZUBA: Μια διαφορετική ματιά στη μεσογειακή κουζίνα
Για ακόμη μία χρονιά, το KUZUBA είναι υποψήφιο στα Cyprus Eating Awards, στην κατηγορία Μεσογειακή Κουζίνα