6-7 July 2022
Μη χάσετε , Μουσική

Το Σκαλί Αγλαντζιάς θα γεμίσει με μουσικές τζαζ

Το μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ, το AglanJazz, παρουσιάζεται για 17η χρονιά από το Δήμο Αγλαντζιάς στις 6 και 7 Ιουλίου.

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2022

Το φετινό line-up είναι δυνατό και πλούσιο, με τη συμμετοχή σχημάτων και μουσικών από Κύπρο, Γαλλία, Αυστρία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει την Τετάρτη 6 Ιουλίου ο Έλληνας πιανίστας και συνθέτης Στάθης Άννινος, ο οποίος, μέσα από τον πλούσιο ήχο ενός πιάνου, και με αφορμή πρωτότυπες συνθέσεις και αγαπημένες του μουσικές, από διαφορετικά μουσικά ρεύματα, δημιουργεί ένα πρόγραμμα γεμάτο από συγγένειες και αντιθέσεις, αναδεικνύοντας, την πολύπλευρη μουσική του ιδιοσυγκρασία.

Στη συνέχεια το AglanJazz θα φιλοξενήσει το Κυπριακό Σχήμα Ermis Michail Electric World, το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές παραδοσιακής μουσικής από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.

Tο Βιενέζικο κουαρτέτο Sketchbook, θα κλείσει το πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς.  Οι τέσσερις νεαροί μουσικοί, με κοινό ενδιαφέρον για τους σύγχρονους δημιουργικούς αυτοσχέδιους ήχους, προσεγγίζουν τη τζαζ από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, η οποία μπορεί να αποδοθεί ως μετά-ροκ. 

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 7 Ιουλίου θα ανοίξει το Γαλλικό Τρίο του Nathan Mollet.  Ο νεαρός πιανίστας Nathan, με μια φρεσκάδα και φαινομενικά απλή προσέγγιση, σε συνδυασμό με σοβαρές τεχνικές δεξιότητες, εξερευνά, είτε μόνος στο πιάνο, είτε με το Trio του διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.  Οι συνθέσεις του αποκαλύπτουν ένα απαιτητικό όραμα για την τζαζ, τόσο ρυθμικά όσο και αρμονικά.

Το εξαιρετικό Τρίο Dock In Absolute από το Λουξεμβούργο φιλοξενείται για ακόμη μια φορά στη σκηνή του AglanJazz.  Το Τρίο συνδυάζει διαφορετικά στυλ προοδευτικής τζαζ, κλασικής και ροκ μουσικής, εκτελώντας τις συνθέσεις του πιανίστα. Η μουσική τους είναι ποικιλόμορφη, έντονη, πλούσια σε ανατροπές και μετατρέπεται από λυρική σε ασυγκράτητη, από άγρια σε χαριτωμένη, από βιρτουόζικη και κρυστάλλινη σε διεκδικητική και δραματική, από μαλακή και χαμηλών τόνων σε αεράτη και διαχυτική. 

Το Φεστιβάλ θα κλείσει το κυπριακό Τρίο του Οδυσσέα Τουμάζου, το οποίο ολοκλήρωσε, το 2019 την ηχογράφηση του πρώτου του στούντιο άλμπουμ “Ensticto”. Το έργο του έχει χαρακτηριστεί «πραγματικά αυθεντικό και ισχυρό, με προσωπικό ήχο μέσα σε ένα καθαρά τρίο κιθάρας». Οι συνθέσεις αποτελούν μια μοναδική μουσική τροφοδότηση που απευθύνεται σε ακροατήρια με ποικίλες μουσικές προτιμήσεις. 

Η jazz στην Κύπρο, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που συνεχώς αυξάνονται καθώς αγαπιέται όλο και από περισσότερους κύπριους και ξένους που ζουν στο νησί.

Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ πάμε Aglanjazz, στο Σκαλί Αγλαντζιάς!

Εισιτήρια/Tickets:
Είσοδος: Ανοικτή Πλατεία Δωρεάν / Αμφιθέατρο €5
Tickethour, ACS, Δημαρχείο Αγλαντζιάς 22 46 20 58

Θα πωλούνται φαγητό και ποτό.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.aglanjazz.com και στο facebook: AglanJazz 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

20:30
Ελλάδα/Greece 
Stathis Anninos, piano solo “Pathways”

Ο πιανίστας και συνθέτης Στάθης Άννινος, μέσα από τον πλούσιο ήχο ενός πιάνου και με αφορμή πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και αγαπημένες του μουσικές από διαφορετικά μουσικά Ρεύματα, δημιουργεί ένα πρόγραμμα γεμάτο από συγγένειες και αντιθέσεις αναδεικνύοντας, την πολύπλευρη μουσική του ιδιοσυγκρασία.
Η ροή της μουσικής, προκύπτει τόσο από την εκφραστική ελευθερία που τον διακρίνει, όσο και από την αγάπη του για την ποικιλόμορφη παράδοση του πιάνου, η οποία εκτείνεται από ένα ευρύ φάσμα της κλασικής και φτάνει σε αγαπημένους του πιανίστες της τζαζ (και όχι μόνο), καλύπτοντας μια τροχιά που γεφυρώνει τις μουσικές του καταβολές, αλληλοσυμπληρώνοντας αρμονικά η μία την άλλη.

21:30
Κύπρος/Cyprus
Electric World

Συνδυάζοντας παραδοσιακές μελωδίες από τη μουσική κληρονομιά της Κύπρου και των γειτονικών περιοχών με στοιχεία της σύγχρονης δυτικής μουσικής, ο Ερμής Μιχαήλ και η μπάντα του προσεγγίζουν με φρεσκάδα και πρωτοτυπία γνώριμα μουσικά θέματα της Μεσογείου. Το Ermis Michail Electric World θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές παραδοσιακής μουσικής από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες. Mε μουσικό υπόβαθρο την τζαζ, το σχήμα διατηρεί ανοικτούς τους ορίζοντές του, ενώ πειραματίζεται με διαφορετικά ηχοχρώματα που συνδυάζουν στοιχεία της σύγχρονης δυτικής μουσικής με μουσικές του κόσμου. Η μπάντα προσεγγίζει τις συνθέσεις της μέσω αυτοσχεδιασμού, συνδυάζοντας πετάλια εφέ με ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα, δημιουργώντας έτσι μία ατμοσφαιρική, έντονη και γεμάτη ενέργεια διάθεση.

22:30
Αυστρία/Austria
Sketchbook Quartet

Tο Κουαρτέτο, με έδρα τη Βιέννη, αποτελείται από τέσσερις νεαρούς μουσικούς με κοινό ενδιαφέρον για τους σύγχρονους δημιουργικούς αυτοσχέδιους ήχους. Η ανορθόδοξη ενορχήστρωση και οι περίτεχνες συνθέσεις, σε συνδυασμό με το πάθος και τον ενθουσιασμό τους εγγυώνται ένα φρέσκο, νεανικό και παλλόμενο ήχο. Το κουαρτέτο προσεγγίζει τη τζαζ από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, η οποία μπορεί να αποδοθεί ως μετά-ροκ. Η μουσική έχει να κάνει με τη διάθεση και την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ένταση που αυξάνεται συνεχώς, μέχρι τελικά να φτάσει σε κορύφωση με μια μεγάλη έκρηξη. 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

20:30
Γαλλία/France
Nathan Mollet Trio

Οι συνθέσεις του αποκαλύπτουν ένα απαιτητικό όραμα για την τζαζ, τόσο ρυθμικά όσο και αρμονικά, καθώς οι αισθητικές επιλογές του νεαρού μουσικού επιδεικνύουν μια εξαιρετικά ώριμη προσωπικότητα.  Μέσα από τη βαθιά ενασχόληση του με την τζαζ, από πολύ μικρή ηλικία, απέκτησε μια ισχυρή αντίληψη για την ίδια τη φύση της τζαζ. Οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των μελών του γκρουπ είναι εμφανείς στη σκηνή και μεταδίδονται μέσα από τη μουσική. Μια φρεσκάδα και φαινομενικά απλή προσέγγιση, σε συνδυασμό με σοβαρές τεχνικές δεξιότητες, επιτρέπουν στον Nathan να αφεθεί πραγματικά και να εξερευνήσει διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, είτε μόνος στο πιάνο, είτε σε μια προσωπική σύνθεση με το Trio.  

21:30
Λουξεμβούργο/Luxembourg
Dock in Absolut

Το Τρίο συνδυάζει διαφορετικά στυλ προοδευτικής τζαζ, κλασικής και ροκ μουσικής, εκτελώντας τις συνθέσεις του πιανίστα. Η μουσική τους είναι ποικιλόμορφη, έντονη, πλούσια σε ανατροπές και μετατρέπεται από λυρική σε ασυγκράτητη, από άγρια σε χαριτωμένη, από βιρτουόζικη και κρυστάλλινη σε διεκδικητική και δραματική, από μαλακή και χαμηλών τόνων σε αεράτη και διαχυτική. Το Dock In Absolute αποδεικνύει ότι η τζαζ έχει χιλιάδες ιστορίες να διηγηθεί και συνεπώς θα πρέπει να αφήνεται απόλυτα ελεύθερη. 
Το Τρίο κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 2017, με την εταιρεία CAM JAZZ και το δεύτερο στο 2019. Το τρίτο προγραμματίζεται για το 2023. 


22:30
Κύπρος/Cyprus
Odysseas Toumazou Trio

Το Odysseas Toumazou Trio είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο, βασισμένο στον κιθαρίστα και συνθέτη Οδυσσέα Τουμάζου. Το 2019 ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του πρώτου του στούντιο άλμπουμ “Ensticto”. Το έργο του έχει χαρακτηριστεί «πραγματικά αυθεντικό και ισχυρό, με προσωπικό ήχο μέσα σε ένα καθαρά τρίο κιθάρας». Οι συνθέσεις αποτελούν μια μοναδική μουσική τροφοδότηση που απευθύνεται σε ακροατήρια με ποικίλες μουσικές προτιμήσεις. Κεντρικό στοιχείο στη μουσική του Οδυσσέα αποτελεί ο αυτοσχεδιασμός. Αυτό επιτρέπει στο περιβάλλοντα χώρο και στο ακροατήριο να επηρεάσουν ανεπαίσθητα την κατεύθυνση της μουσικής, τον ήχο και, συνεπώς, το ίδιο το ταξίδι στο οποίο καλείται να επιβιβαστεί μαζί τους ο κάθε ακροατής. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.
Εισιτήρια εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close