Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2024
Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες της Παραδοσιακής Μουσικής Αρετή Κετιμέ και Στέφανος Πελεκανής στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 09-11 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου.
Ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά στην Κεντρική του Πλατεία, από τις 09-11 Αυγούστου 2024, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και υπόσχεται με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει αλλά και με τις διάφορες δραστηριότητες/ χειροτεχνίες όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλπ., τα περίπτερα που θα λειτουργούν στο χώρο με γνήσια παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και εδέσματα, να χαρίσει στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες αξέχαστες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες.
Τα εγκαίνια θα τελέσει την Παρασκευή 9 Αυγούστου η ώρα 8:00 μ.μ. ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Α. Γρηγορίου και το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Έντιμης Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρίας Παναγιώτου.
Το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος της πρώτης μέρας, Παρασκευή 09 Αυγούστου, αρχίζει με την Μουσικοχορευτική Παράσταση «Του τόπου μας Πατήματα» από τον Πολιτιστικό ΄Ομιλο «Η Παράδοση» του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιοπετρίου, ακολουθούν οι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Α. Γρηγορίου και η συναυλία «Παιδεμοί του ΄Ερωτα» με τους Κύπριους Καλλιτέχνες Λίζα Θεοφάνους, Δημήτρη Μεσημέρη και Λευτέρη Πιτσιλλίδη, τους οποίους θα συνοδεύει 7μελές Μουσικό Σχήμα.
Με την Μουσικοχορευτική Παράσταση Κυπριακού Παραδοσιακού Γάμου που θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Όμιλος Ενηλίκων και Παιδιών του Δημοτικού Διαμερίσματος Σωτήρας, αρχίζει η δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ (Σάββατο 10 Αυγούστου). Ακολουθεί η συναυλία «Παράδοση ψυχής» με τους αγαπημένους καλλιτέχνες της παράδοσης Αρετή Κετιμέ και Στέφανο Πελεκανή, οι οποίοι ενώνουν τις φωνές και τις ψυχές τους δημιουργώντας μια γέφυρα που ενώνει κάθε γωνιά του ελληνικού χώρου, από την Κύπρο μέχρι την ΄Ηπειρο, από την Θράκη στην Κρήτη και από την Μικρά Ασία, τα Δωδεκάνησα, τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη, στα Επτάνησα και την Κάτω Ιταλία.
Με αφιέρωμα στην Μούσα της Κυπριακής Παράδοσης Κυριακού Πελαγία, το οποίο θα κάνουν με την Μουσικοχορευτική Παράστασή τους ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου αρχίζει η τρίτη και τελευταία ημέρα (Κυριακή 11 Αυγούστου) του 6ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων. Η βραδιά θα κλείσει με την συναυλία και Μουσικοχορευτική Παράσταση «Οι Ρίζες μας».
Η είσοδος στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων είναι ελεύθερη για το κοινό.
Δείτε online το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ
Σχετικά
Claytopia, το μοναδικό φεστιβάλ στην Κύπρο αφιερωμένο στην κεραμική, επιστρέφει
Για μία μέρα, στις 13 Δεκεμβρίου, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
Άφθονη ζιβανία, παραδοσιακή μουσική, χορός, ζεστός παλουζές, κρασί κ.ά. στην πλατεία
Το ΕΡΜΗΣ ΦΕΣΤ ΓΟΥΙΝΤΕΡ ΕΝΤΙΣΙΟΝ στήνει "Τα Καζάνια" στην καρδιά της Αραδίππου
Το φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ επιστρέφει κι απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για το 2026
Η διοργάνωση του 2026 έχω ως θεματική της το Μεταίχμιο: ανάμεσα σε κόσμους, ταυτότητες και μεταμορφώσεις
12th Cyprus Jazz & World Music Showcase 2025: Πρόγραμμα και παράλληλες εκδηλώσεις
Το φεστιβάλ παρουσιάζει μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας
Και φέτος θα πάμε στο Φεστιβάλ Σούπας (που ανακοίνωσε ημερομηνία)
Το Φεστιβάλ που έρχεται και φέτος τον Δεκέμβριο για να μας ζεστάνει
Μεσαιωνικό Φεστιβάλ με παραμύθια, γευσιγνωσία Κουμανταρίας, εργαστήρι και παραστάσεις
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το 3ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Κουρίου, που θα λάβει χώρα στο Κάστρο Κολοσσίου, με τίτλο «Η Μεγάλη Κουμανταρία της Κύπρου»
Στη Λευκωσία θα στηθεί ένα διήμερο (εναλλακτικό) Φεστιβάλ Βιβλίου
Το 1ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας είναι γεγονός
Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Λαογραφίας «βγαίνει» στους δρόμους και τις πλατείες της Πάφου
Το Δίκτυο Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος επαναδραστηριοποιείται με μια εκδήλωση πολιτισμικής αυτογνωσίας και ενδυνάμωσης
Το Larnaca "Christmas Market" 2025 επιστρέφει
Street Food, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χριστουγενιάτικα προϊόντα και πολλά αλλά, στην υπέροχη και ζέστη πλατεία Ζουχουρί, στο κέντρο της Λάρνακας
Οι αρχιμάγειρες μάς προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό Street Food Festival γεμάτο γεύσεις, μουσική και αγάπη!
Street Food Festival 2, στην πλατεία Παραλιμνίου, για καλό σκοπό
Το Διάστημα… κατεβαίνει στην πόλη!
Space Science Street Festival στη Λευκωσία – μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο Διάστημα
Ένα διήμερο Food Festival, σε έναν γιορτινό χώρο γεμάτο μουσική, δράσεις και εκπλήξεις
Πάνω από 20 διαφορετικές κουζίνες, από street food προτάσεις μέχρι fine dining, family-friendly ζώνες και δραστηριότητες για παιδιά, 2 μουσικές σκηνές με live acts και DJ sets κ.ά.