Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2024
Την είδηση έκανε γνωστή προ ολίγου το ΡΙΚ ανακοινώνοντας ότι αποχαιρετά «τον αξέχαστο θετράνθρωπο που το τηλεοπτικό κοινό του ΡΙΚ, αγάπησε πολύ μέσα από τη δημοφιλέστατη σειρα “Ιστορίες του χωρκού”».
Ο ηθοποιός έλαβε μέρος σε πολλές παραγωγές του ΡΙΚ άφηνοντας το στίγμα του τόσο στις θεατρικές όσο και στις τηλεοπτικές παραγωγές. Η Διοίκηση και Διεύθυνση εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Επιπλέον η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου αναφέρει σε αναρτησή της: Με θλίψη ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού Δημήτρη Σάββα. Ο ηθοποιός έλαβε μέρος σε πολλές παραγωγές, αφήνοντας το στίγμα του τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και στις τηλεοπτικές σειρές. Πληροφορίες για την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα.
Ο Δημήτρης Σάββα γεννήθηκε το 1933 στον Καραβά της Κερύνειας. Έκανε το θεατρικό ντεμπούτο του με τον ΟΘΑΚ (Οργανισμός Θεατρικής Ανάπτυξης Κύπρου) στο έργο «Ο θάνατος του Δάντων», σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη, με τον ρόλο του Δήμιου. Ο Δημήτρης Σάββα εκτός από την υποκριτική ασχολήθηκε επαγγελματικά και με τη ζωγραφική και το 1971 με την ίδρυση του ΘΟΚ προσλαμβάνεται ως μόνιμος ζωγράφος αλλά συμμετείχε και σαν ηθοποιός σε παραστάσεις. Συνεργάστηκε με τον ΟΘΑΚ, τον ΘΟΚ, κυπριακούς θιάσους, έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες. Στη «Χαρούμενη Κυριακή» συμμετείχε ως συγγραφέας στα κείμενα.
Σχετικά

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

Αλλαγή ημερομηνίας της παράστασης του Ζαχαρία Ζαννέττου
Η παράσταση "Δοκιμή Υλικού" του Ζαχαρία Ζανέττου μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία

Θανάσης Νάκος: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός σε ηλικία 79 ετών
Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Ο ΘΟΚ δίνει τη δυνατότητα σε όσους θεατές επιθυμούν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους για τις επόμενες παραστάσεις του
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες

Σημαντική παρουσία ΘΟΚ στην Αβινιόν
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συμμετείχε στο φετινό Φεστιβάλ της Αβινιόν, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά φεστιβάλ διεθνώς

Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος φιλόσοφος, Κλείτος Ιωαννίδης
Από τον Μουτουλλά στα ανώτερα πανεπιστήμια

Κανονικά oι δύο παραστάσεις του Τάκη Ζαχαράτου στην Κύπρο
Η ανακοίνωση της P.P. Petrides Events LTD

Τα Θεατρικά Εργαστήρια της ΕΘΑΛ επιστρέφουν και περιμένουν μικρούς και μεγάλους!
Θεατρικά Εργαστήρια ΕΘΑΛ: ένας κόσμος δημιουργίας και έκφρασης στη Λεμεσό

H "Carmen" θα μαγέψει το κοινό σε δύο υπέροχες παραστάσεις, δίπλα στη θάλασσα
150 χρόνια μετά, η "Carmen" συνεχίζει να μαγεύει και να συναρπάζει

Εικόνες από τις πρόβες της παράστασης «ζ – η – θ, ο Ξένος» που έρχεται στην Κύπρο
Μια επιστροφή στις ραψωδίες της Οδύσσειας μέσα από το βλέμμα του Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε συμπαραγωγή ΚΘΒΕ-ΘΟΚ