Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2026
Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της καλοκαιρινής παραγωγής του έργου «Ίων» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου καλεί άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους/-ες δραματικών σχολών, ανεξαρτήτως ηλικίας, με πολύ καλές ικανότητες στο τραγούδι και την κίνηση. Η γνώση μουσικού οργάνου θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα και μία πρόσφατη φωτογραφία τους στο e-mail: auditions@thoc.org.cy μέχρι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026, ώρα 2 μ.μ., με την ένδειξη στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «Ακρόαση-Καλοκαιρινή παραγωγή».
Εκπρόθεσμες αποστολές βιογραφικών δεν θα γίνουν δεκτές. Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη και τη δημιουργική ομάδα της παραγωγής, με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα.
Οι ηθοποιοί που θα κληθούν στις ακροάσεις θα πρέπει να προετοιμάσουν υλικό, το οποίο θα τους σταλεί μέσω e-mail, μαζί με τις πληροφορίες για την ακριβή ημέρα, ώρα και τον χώρο της ακρόασής τους.
Η α’ φάση των ακροάσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 και το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026, και η β’ φάση την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026 και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026.
Σημειώσεις:
- Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, καθίσταται σαφές ότι δεν επιτρέπεται η παράλληλη εργοδότηση ηθοποιών σε περισσότερες από μία θεατρικές παραγωγές του, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εν λόγω παραγωγές παρουσιάζουν χρονική επικάλυψη, είτε κατά την περίοδο προβών είτε κατά την περίοδο παραστάσεων.
Η εν λόγω απαγόρευση αποσκοπεί στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των παραγωγών, στην αποτροπή σύγκρουσης υποχρεώσεων και στην προστασία της καλλιτεχνικής ποιότητας του παραγόμενου έργου. Ως «χρονική επικάλυψη» νοείται οποιαδήποτε επικάλυψη ωραρίου ή ημερομηνιών κατά τις οποίες οι υποχρεώσεις του ηθοποιού σε μια παραγωγή επηρεάζουν ή παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη συμμετοχή του σε άλλη.
- Προβλεπόμενη περίοδος εργοδότησης: μέσα Απριλίου 2026 – Ιούλιος 2026, τέλη Αυγούστου 2026 – αρχές Σεπτεμβρίου 2026.
Σχετικά
Δωδέκατη νύχτα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Η διασκευή του Owen Horsley παντρεύει τη θλίψη και τη χαρά σε μια κωμική και αλλόκοτη δημιουργία
«Οι 12 ένορκοι»: Η μακροβιότερη θεατρική παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο
Ένα θεατρικό έργο που τα τελευταία 11 χρόνια έχει sold out παραστάσεις
Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ ζωντανεύει επί σκηνής
Μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας
«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη»: Ένα έργο με την μορφή μητέρας του Διονύσιου Σολωμού από το Θέατρο Λέξη
Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη
Αναβάλλονται οι παραστάσεις του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό»
Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ζητήσουν ακύρωση των εισιτηρίων τους και επιστροφή χρημάτων
"Η γυναίκα που αγάπησα": Ένα έργο που αναζητά απαντήσεις μέσα από έναν εσωτερικό διάλογο της ηρωίδας
Θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο της Κύπριας συγγραφέως Μαρίας Ιωάννου
Τα "Χίλια χέρια" της Στέλλας Βοσκαρίδου έκαναν πρεμιέρα στον ΘΟΚ
Η Πειραματική Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει τα Χίλια χέρια της Στέλλας Βοσκαρίδου, σε σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Η Φάλαινα»: Ρεκόρ προπώλησης και επιπλέον παράσταση στη Λευκωσία
Η παράσταση, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, έρχεται Κύπρο
Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards
Το Paddington και το Into the Woods προηγούνται στις φετινές υποψηφιότητες των Olivier Awards, σε μια λίστα που φέρνει δίπλα δίπλα το λαϊκό θέαμα, το θεατρικό κύρος και μεγάλα ονόματα όπως η Cate Blanchett, ο Tom Hiddleston και ο Bryan Cranston.
«Boeing Boeing»: Η απόλυτη κωμωδία παρεξηγήσεων προσγειώνεται στο Θέατρο Ένα
Η θρυλική κωμωδία της δεκαετίας του ’60, γεμάτη ρυθμό, ανατροπές και ασταμάτητο γέλιο, επιστρέφει στη σκηνή με νέα ενέργεια και εκρηκτικές ερμηνείες
H «Φάλαινα», το μεγάλο θεατρικό κατόρθωμα του Πυγμαλιώνα Δαδακαρίδη, έρχεται Κύπρο
Η sold-out παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο.