Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις τον Μάρτιο στην Κύπρο

Το Check In Cyprus σου προτείνει αυτά που δεν πρέπει να χάσεις τον πρώτο μήνα της άνοιξης

Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο Μάρτιος ημερολογιακά είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Η περίοδος που η φύση αρχίζει να μας προσφέρει απλόχερα τις πιο όμορφες εικόνες με τα λιβάδια να πρασινίζουν και τα πρώτα δέντρα να ανθίζουν. Τα αγριολούλουδα εμφανίζονται δειλά δειλά κι εμείς αναζητάμε διέξοδο από την καθημερινότητα σε όμορφες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Φέτος, ο Μάρτιος θα μας δώσει τρία τριήμερα, την Τσικνοπέμπτη στις 7 Μαρτίου, το Καρναβάλι στις 17 και την Καθαρά Δευτέρα στις 18. Ανάμεσα σε αυτά έχουμε ενδιαφέρουσες ταινίες, θεατρικές παραστάσεις από Κύπρο και Ελλάδα, συναυλίες και μουσικές παραστάσεις με αγαπημένους μας καλλιτέχνες, φεστιβάλ στο χωριό και πολλά πολλά άλλα. Εμείς επιλέξαμε την δεκάδα, εσείς συμπληρώστε τα υπόλοιπα με εκδρομές, εξορμήσεις στα χωριά, καφέδες στις πλατείες και ό,τι άλλο τραβά η ψυχή σας!

cyprus-film-days-2023iman-origina.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Η κυπριακή ταινία “Ιman” στις αίθουσες
Ο Abdallah, ένας Άραβας μουσουλμάνος πολιτικός μηχανικός, πρέπει να πάρει την ευθύνη για την κατάρρευση ενός οικισμού που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων. Η Iman κι η Leila ριζοσπαστικοποιούνται και φτάνουν στην Κύπρο σε μια μυστική αποστολή. Η Michelle, μια μοναχική έφηβη, ερωτεύεται τον Άγγελο, έναν αυταρχικό νεαρό με ρατσιστικά πιστεύω. Τρεις ιστορίες ξεδιπλώνονται παράλληλα, με ήρωες που αναζητούν τη λύτρωση από το παρελθόν, από τις ενοχές και από τη μοναξιά τους. Η κυπριακή κινηματογραφική ταινία "Iman" (που στα αραβικά σημαίνει "πίστη") σε σενάριο και σκηνοθεσία Κόριννας Αβρααμίδου και Κυριάκου Τοφαρίδη, μετά από μια φανταστική πορεία σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπου απέσπασε 16 Βραβεία (ανάμεσά τους Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ηθοποιών) καθώς και υποψηφιότητα Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας, Septimius Awards 2023, βγαίνει σε ευρεία διανομή στους κινηματογράφους, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και με αγγλικούς υποτίλους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σενάριο της ταινίας πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Έλλάδος το 2018. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Αντρέας Τσέλεπος, Stephanie Atala, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Rita Hayek, Παμπίνα Γεωργίου και ο Βαρνάβας Κυριαζής.
>> K-Cineplex Kings Avenue Mall: Καθ & ΣΚ (19:45) / K-Cineplex Mall of Cyprus: Καθ & ΣΚ (19:45) / K-Cineplex Limassol: Καθ & ΣΚ (19:45) / K-Cineplex Nicosia: Καθ & ΣΚ (19:45) / K-Cineplex Larnaka: Καθ & ΣΚ (19:45) / Rio Limassol: Καθ & ΣΚ (19:40) / Rio Premier: Καθ & ΣΚ (19:45)

iraklis.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» στην Κύπρο
Το εντυπωσιακό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» έρχεται να σε ταξιδέψει από τις 8 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, στο Nicosia Mall στη Λευκωσία. Ένα μαγευτικό ταξίδι για όλη την οικογένεια. Για μεμονωμένες επισκέψεις το Σαββατοκύριακο δεν χρειάζεται κράτηση. Πρόκειται για την υπερπαραγωγή της Eksagon Exhibitions και των Dream Workers, που προσφέρει ένα έντονα βιωματικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου!
>> Παρασκευή 8 Μαρτίου-Δευτέρα 1 Απριλίου, Nicosia Mall, Λευκωσία.

lemesos_carnival.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Λεμεσιανό Καρναβάλι 2024
Η Λεμεσός, η πόλη του κεφιού και της διασκέδασης μας προσκαλεί και φέτος στο μοναδικό της καρναβάλι για να περάσουμε μοναδικές στιγμές. Ο Δήμος Λεμεσού έχει ετοιμάσει και φέτος ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι με πολλές εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων όπως κάθε χρόνο θα είναι η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση που θα απολαύσουμε και φέτος είτε ως θεατές είτε ως συμμετέχοντες.
>> Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού καρναβαλιού ΕΔΩ

limassol_carnival.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Δωρεάν αποκριάτικα πάρτι στη Λεμεσό
Το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2024 υπόσχεται άφθονη διασκέδαση και τρελό ξεφάντωμα, φέρνοντας και φέτος κοντά σας μια πλειάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών που θα σας ξεσηκώσουν όπως μόνο η Λεμεσός ξέρει. Πολλά νέα και παλαιότερα στέκια της πόλη ετοιμάζουν ξεχωριστά πάρτι για ξεφάντωμα και διασκέδαση.
>> Όλες οι λεπτομέρεις για τα πάρτι ΕΔΩ

58337-sitesdefaultfilesagora_4_cF.2e16d0ba.fil.width-800.jpg

Η Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας επιστρέφει
Η Tοπική Aγορά Παραγωγών Λάρνακας ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί ξανά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας με ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα, που καλλιεργούνται, εκτρέφονται και πωλούνται από τους ίδιους τους παραγωγούς της! Μία υπαίθρια αγορά που μας θυμίζει κάτι από τις παλιές λαϊκές αγορές που οργανώνονταν σε διάφορες περιοχές του νησιού. Εκεί, θα βρείτε φρέσκα προϊόντα, φρούτα και λαχανικά από ντόπιους παραγωγούς, παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής όπως μέλι, παξιμάδια, αρτοποιήματα και πολλά άλλα ποιοτικά εδέσματα του τόπου μας. Η Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας επιστρέφει την Κυριακή 10 Μαρτίου στον υπαίθριο χώρο δίπλα από το οίκημα του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στο χωριό Άγιος Θεόδωρος. Η αγορά στις 11:00 θα φιλοξενήσει την αγαπημένη μας τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου η οποία θα μας φτιάξει λουκουμάδες που θα προσφέρονται στο κοινό. Παράλληλα, από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 ο ξυλόφουρνος που θα βρίσκεται εκεί θα ψήνει νόστιμες ελιωτές και χαλλουμωτές που θα φτιάχνονται επί τόπου στο εργαστήρι ζυμώματος που θα πραγματοποιηθεί. Ακόμη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ευχάριστο εργαστήρι με τίτλο "Φτιάχνουμε σπιτική μανταρινάδα" όπου θα μάθουν όλα τα μυστικά για τα εσπεριδοειδή και πώς να παρασκευάσουν αυτό το ωραίο ρόφημα σε σκουός. Μην χάσεις την προσφορά της ημέρας που είναι οι μαντόρες που θα πωλούνται προς 60 σεντ το κιλό και είναι ιδανικές για να φτιάξεις σκουός.
>> Κυριακή 10 Μαρτίου, υπαίθριος χώρος δίπλα από το Οίκημα του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας, 11:00.

giorgos_333.width-800.jpg

O Γιώργος Νταλάρας στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Το Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Δήμο Στροβόλου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων από τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής του 1974, αλλά και επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Κάθε Γυναίκα και μια Ιστορία - Γυναίκες Σύμβολα της Κύπρου» Στην εκδήλωση θα τιμηθούν γυναίκες σύμβολα της Κύπρου που με τη δράση, τον αγώνα και την αυταπάρνησή τους συνέβαλαν στον αγώνα για δικαίωση και ελευθερία, αλλά και γυναίκες που αποτελούν άγνωστες πτυχές της κυπριακής τραγωδίας. Ο καλλιτέχνης, φίλος της Κύπρου Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος είναι και επίτιμος Δημότης Στροβόλου, θα τραγουδήσει για τις γυναίκες της Κύπρου, συνοδευόμενος από το φωνητικό σύνολο Διάσταση.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου,20:00.
Εισητήρια: Δωρεάν - Απαραίτητη η εξασφάλιση δελτίου εισόδου από ticketmaster.cy και όλα τα ACS couriers,. Προπώληση εισητηρίων: www.ticketmaster.cy * Καταστήματα ACS Courier.

Εδώ οι υπόλοιπες μουσικές παραστάσεις και live του Μάρτη

gerasimos.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.width-800.png

Ο Αμπιγιέρ, περιοδεία στην Κύπρο
Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, έρχεται στην Κύπρο για λίγες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο. Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο ρόλο του Σερ, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του Νόρμαν (αμπιγιέρ), η Στέλλα Καζάζη στο ρόλο της Λαίδης συναντώνται στην σκηνή των θεάτρων εδώ στην Κύπρο, πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό θίασο (Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Κοράκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Γιώργος Γιατζιτζάκης,, Ορφέας Τσαρέκας και ο Ανδρέας Δανιήλ). Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στέλλα Καζάζη, Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Κοράκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Γιώργος Γιατζιτζάκης,, Ορφέας Τσαρέκας και ο Ανδρέας Δανιήλ
>> Παραστάσεις: Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30 / Πέμπτη 21 Μαρτίου, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, 20.30 / Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παττίχειο Δημοτικο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy

Εδώ οι υπόλοιπες θεατρικές παραστάσεις που θα έχουμε τον Μάρτιο

mantarinia.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Μανταρινιού στη Διερώνα
Το 2018 για πρώτη χρονιά το χωριό Διερώνα της επαρχίας Λεμεσού μας προσκάλεσε να απολαύσουμε τα φημισμένα μανταρίνια της περιοχής, και όχι μόνο, καθώς και να διασκεδάσουμε στο 1ο Φεστιβάλ Μανταρινιού. Έκτοτε η γιορτή καθιερώθηκε, προσελκύοντας μάλιστα πλήθος κόσμου! Φέτος, τον Μάρτιο αναμένουμε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας και τον Περιφερειακό Σύλλογο Γυναικών να ετοιμάσουν πλούσιο πρόγραμμα, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, αγορά με παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και δωρεάν ζιβανία μανταρινιού. Κι αυτό γιατί το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας μαζί με τον Περιφερειακό Σύλλογο Γυναικών και Νέων Ημιορεινής Λεμεσού και όλα τα οργανωμένα σύνολα ΔΙΕΡΩΝΑΣ, διοργανώνουν το 4ον Φεστιβάλ Μανταρινιού το σαββατοκύριακο 23-24/3/2024.
>> Σάββατο 23-Κυριακή 24, Διερώνα, Λεμεσός.

SALONIKI.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.width-800.jpg

Η Μιμή Ντενίση στην Κύπρο
Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η Μιμή Ντενίση παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, για 10 παραστάσεις, και μας ξεναγεί στην ιστορία της οικογένειας Μπαλτατζή, αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Η Φιλιώ Μπαλτατζή Αρχόντισα της Σμύρνης με ό,τι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει. Σίγουρα όχι η ζεστή αγκαλιά της νέας πατρίδας όπως περίμεναν. Σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον Μικρασιάτες, Πόντιοι και ντόποιοι αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Παράλληλα η σπουδαία και ευημερούσα εβραική κοινότητα θυμίζει τη Σμύρνη. Όσο οι πρόσφυγες ανεβαίνουν τόσο η εβραική κοινότητα κινδυνεύει. Ο φασισμός που πλήττει την Ευρώπη πλησιάζει και τότε η ζωή αλλάζει για όλους. Ένα έργο γεμάτο σασπένς, αγωνία, συναίσθημα, έρωτες, καταστροφές και θριάμβους! Με πολλούς και σημαντικούς ρόλους. Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση και αλφαβητικά παίζουν οι Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Κουρή, Μέμος Μπεγνής, Όλγα Πολίτου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μαρία Φιλίππου.
>> Από 19-28 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

nikosss.width-800.jpg

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στο Monte Caputo
Ο καλύτερος λαϊκός τραγουδιστής, Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση σε ένα ξεχωριστά διαμορφωμένο Monte Caputo με την υπογραφή του όμιλου Breeze.Με τις πρόσφατες ραδιοφωνικές επιτυχίες του να έχουν γίνει τα απόλυτα hits, αλλά και τα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια απ’ την προσωπική του δισκογραφία, ο Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται για να μας διασκεδάσει αλλά και να μας ταξιδέψει με τις εξαιρετικές ερμηνείες του. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00
>> Κυριακή 31 Μαρτίου, Monte Caputo, 23:00. Πληρ.70005868

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close