Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Αυτό είναι το πρόγραμμα για το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2024

Μόλις ανακοινώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024

Ο Δήμος Λεμεσού, διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων για τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της Λεμεσού.

Δείτε τις εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού! Πάμε για να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη μοναδική γιορτή όπως η Λεμεσός ξέρει να γιορτάζει!


Το καρναβάλι Λεμεσού θα διαρκέσει από τις 7-17 Μαρτίου 2024.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024
7.30 μ.μ. Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια
(οδός Βασιλίσσης Καρλόττας 7 & Ελένης Παλαιολογίνας)
Η Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια φιλοξενεί για 17η συνεχή χρονιά έκθεση μάσκας με θέμα «Το καρναβάλι είναι χρώμα! Χρώμα στη ζωή! Χρώμα στην τέχνη!» της Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου.

Τα εγκαίνια  της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7 Μαρτίου 2024
11.00
π.μ.
Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας). 

1.30 μ.μ.
Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με DJ μέχρι τις 5.00 μ.μ.

6.00 μ.μ. Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων  (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2024». Συμμετέχουν η παιδική χορωδία και η μικτή χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

6.00 μ.μ. Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.

 «The latin way of pop» Η pop και soul μουσική μασκαρεύονται και χορεύουν σε ρυθμούς από την Κούβα μέχρι και την Βραζιλία. Marguerita Freeks- τραγούδι, Γιώργος Μορφίτης- πιάνο και ενορχηστρώσεις, Αντρέας Ροδοσθένους- ηλεκτρικό μπάσο, Οδυσσέας Τουμάζου- κιθάρα, Ανδρέας Στεφάνου- τύμπανα, Ρόδος Παναγιώτου- κρουστά.

7.00 μ.μ. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Βασιλική οικογένεια, τη  Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, , τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού ξεκινούν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, σε πομπή και θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Προπορεύονται οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου και οι Κανταδόροι Αρίονες.

7.30 μ.μ. Η Βασίλισσα της Λεμεσού, το κόσμημα της Μεσογείου εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία της για να ακολουθήσει η τελετή στέψης.

Ακολουθεί ένα καρναβαλίστικο πάρτι με τραγούδι και χορό από το αγαπημένο σε όλους Πασχάλη, με τραγούδια από τις δεκαετίες 60ς, 70ς, 80ς, 90ς μέχρι και σήμερα  

Εδώ Λεμεσός! Κοπιάστε όλοι μεταμφιεσμένοι!

Τα άρματα των κανταδόρων καθώς και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού μαζί με τις ομάδες μαζορέττων θα παρελάσουν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο μέχρι το τέρμα της οδού Ανεξαρτησίας. 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024
Βραδιά Κανταδόρων

7.00 μ.μ. Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού

Διαδρομή: Εκκίνηση από το Κανάλι 6 στην Οδό Ειρήνης και κατάληξη στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων, η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού, οι Κανταδόροι Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ, το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον» και η χορωδία «Μουσικές περιπλανήσεις».

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024
10.30 π.μ. Ελληνική Τράπεζα (
οδός Γλάδστωνος)  
Το τρενάκι του Δήμου θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά στις 10.30π.μ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.

3.00 μ.μ. Τα μέλη του Ποδηλατικού Όμιλου Λεμεσού με Καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατούν  μέσα στην πόλη.
Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

6.00 μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. (Αγίου Ανδρέου) 
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».   

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024
11.30
π.μ. Παιδική Καρναβαλίστικη παρέλαση

Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι.

Κατάληξη: Χώρος στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια “Red” (δεύτερος χώρος στάθμευσης).

Οι μικροί μας καρναβαλιστές έχουν την τιμητική τους.

Της παρέλασης θα προπορεύεται η Βασίλισσά της Λεμεσού, το κόσμημα της Μεσογείου, με το εντυπωσιακό της άρμα. Συμμετέχουν οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

6.30 μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το Πέραμα
Τραγουδούν για σας οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, α. Γιώργο Γιωργαλλέτο. Θα τιμηθούν για την προσφορά τους στους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου, παλιοί κανταδόροι.

Χαρουπόμυλος Λανίτη
Ο  Χαρουπόμυλος Λανίτη στολίζεται καρναβαλίστικα.

Έκθεση γελοιογραφίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν» και έκθεση φωτογραφίας από την ΦΕΚ Τμήμα Λεμεσού.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 18 Μαρτίου 2024.

8.30 μ.μ.   Μπέσσυ Αργυράκη – Σοφία Αρβανίτη με 5μελές σχήμα.
Η αιώνια έφηβη Μπέσσυ, η τραγουδίστρια της χαράς αλλά και της ποιότητας, συναντά την εκρηκτική και πανέμορφη Σοφία που μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς σας υπόσχονται μια υπέροχη ξεχωριστή μουσική βραδιά, γεμάτη ρυθμό χορό και μεγάλες επιτυχίες.

Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024
8.30 μ.μ. Χαρουπόμυλος Λανίτη   

«Let me Entertain you» με τον Δώρο Δημοσθένους, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στον πιάνο και μια εκρηκτική εξαμελή μπάντα, υπόσχονται μια βραδιά αξέχαστη με το κέφι και τον αυθορμητισμό μιας εποχής ξεχασμένης, για να μας θυμίσει πως το τραγούδι και ο χορός είναι ο πιο ωραίος τρόπος διασκέδασης.

Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

Τρίτη  12 Μαρτίου 2024
8.00
μ.μ. Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Lemesos Media Group διοργανώνουν τη νυχτερινή παρέλαση της Πελλόμασκας.  Της παρέλασης θα προπορεύεται η βασίλισσα του Καρναβαλιού, η Βασιλική Οικογένεια και οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών.
Εκκίνηση: Αρχή της οδού Αγκύρας (μπροστά από το τζαμί)
Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

8.30 μ.μ. «Ο χορός της Τρίτης», Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου
Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι σε ένα αλλιώτικο μουσικό πρόγραμμα με ρετρό διάθεση. Το συγκρότημα  Time Surfers θα μας παρασύρει και θα μας ξεσηκώσει σε ένα ρετρό πάρτι με ξένα και ελληνικά τραγούδια.

Το  καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίζεται με μουσική και χορό με τον DJ Mad Max.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024
8.30 μ.μ. Ανδρική Τετραφωνία Λεμεσού

Χαρουπόμυλος Λανίτη

Ο χώρος διαμορφώνεται σε μουσική σκηνή με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού σε παλιές καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια, αναπολώντας τις όμορφες ρομαντικές εποχές.

Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024
8.00
μ.μ. ΒΡΑΔΙΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΔΑΡΑΤΗ

Εκκίνηση: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)

Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο «Φίλοι του Λεμεσιανού Καρναβαλιού» διοργανώνουν και φέτος τη Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη με το σλόγκαν «Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα».  Συμμετέχει η ομάδα Κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Θα προπορεύεται η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού.

8.30 μ.μ. «Ο Χορός της Πέμπτης», Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου
Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί στο μεγάλο χορό της Πέμπτης για να τραγουδήσουμε  και να χορέψουμε παρέα με το σχήμα Ευριδίκη- Μπλε Duets και εξαμελή μπάντα. Ένα πρόγραμμα με ελληνικά και αγγλικά τραγούδια, εκρηκτικό, γεμάτο ρυθμό, ένταση και ηλεκτρισμό με ντουέτα έκπληξη και φυσικά μεγάλες επιτυχίες.

Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίζεται με μουσική και χορό από τον DJ Bereck.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024
7.00μ.μ. Παιδικές Χορωδίες – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Καντάδες και  καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία των Ονείρων, τη Χορωδία του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες Αγίας Φύλας, την Παιδική Χορωδία Μελωδίες και Χρώματα , την Ορχήστρα Ωδείου Ελικώνας, οι Performers by Vassiliki Antoniou, την Παιδική Χορωδία, το Moυσικό Εργαστήρι της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή, η Παιδική χορωδία Cantus του Οργανισμού Cantus Choral Music Centre Αγγελίνα Νικολαΐδου και η Νεανική Ορχήστρα και Παιδική Χορωδία Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου.

Είσοδος €5

9.00 μ.μ. Χαρουπόμυλος Λανίτη
Ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα, με ελληνικά και ξένα τραγούδια που έχουν σχέση με το καρναβάλι, με το δεκαμελές μουσικό σχήμα του Κωνσταντίνου Ζορπά.  Η  ΄Έλενα Παπαπαναγιώτου, ο Γιώργος Σταματάρης, ο Γιώργος Καλοπαίδης και ο Γιώργος Ιωάννου μας παρασέρνουν σε μια βραδιά γεμάτη ρυθμό και διασκέδαση.
Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

8:30 μ.μ. Πλατεία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ΤΕΠΑΚ

“THE BIG STREET PARTY CARNIVAL EDITION Vol.8”
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΚΛΙΚ FM και CHOICE FM   διοργανώνουν για 8η συνεχόμενη χρονιά το καρναβαλίστικο  BIG STREET PARTY.

Μουσική από διακεκριμένους DJ, shows και άλλες εκπλήξεις.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
10.30
π.μ. Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος)
Το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά στις 10.30π.μ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στο χώρο.

3.00 μ.μ. Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη. Θα ξεκινήσουν από το χώρο στάθμευσης Εναερίου με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

7.00 μ.μ. Κανταδόροι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου
Τραγουδούν  οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού», η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων, το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον»  και η χορωδία «Μουσικές περιπλανήσεις».

Από τις 6.30 μ.μ. θα τραγουδούν η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις με το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά και η ομάδα Κανταδόρων των επιμορφωτικών Κέντρων Λεμεσού.

Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί να τραγουδήσετε και να χορέψετε με τους Κανταδόρους.

9.00 μ.μ. Χαρουπόμυλος Λανίτη
«Στην ντισκοτέκ την παλιά»- μουσική παράσταση με ελληνικά τραγούδια από αγαπήθηκαν στις ντισκοτέκ των 60ς-80ς

Με τους Άντρια Αγγελή, Άννα Βιλανίδη, Βύρωνας Γιώρκας, Σωτήρης Κωνσταντή, Ανδρέας Πρωτοπαπάς, Άντρια Σουρουλλά
Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024
Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση

Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’

Εκκίνηση: Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου

Κατάληξη: Φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways)

1.00 μ.μ. Της παρέλασης θα προηγηθούν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, οι Κανταδόροι, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Παρέλαση με επικεφαλής τη Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, το κόσμημα της Μεσογείου και τη συνοδεία της, με άρματα και ομάδες πεζών.

Τα εντυπωσιακά άρματα του Δήμου Λεμεσού θα εμπλουτίσουν την φετινή παρέλαση.

9.00 μ.μ. Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός – Πλατεία Παλιού Λιμανιού
Αποχαιρετούμε το Λεμεσιανό καρναβάλι με Πανηγυρικό υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό, μασκαρεμένους με DJ τον Πανίκο Καρπέτα σε ένα απόλυτα καρναβαλίστικο πρόγραμμα γεμάτο κέφι, ρυθμό και χορό.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Διαδικασία διάθεσης εισιτηρίων ελευθέρας εισόδου για το Χαρουπόμυλο Λανίτη

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού που θα πραγματοποιηθούν στο Χαρουπόμυλο Λανίτη είναι δωρεάν για το κοινό.

Η διαδικασία εξασφάλισης προσκλήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά, είτε μέσω την ιστοσελίδας www.ticketmaster.cy , είτε από το ταμείο του Παττιχείου Δημοτικού θεάτρου, είτε από τα καταστήματα της ACS Courier.

Η εξασφάλιση των  προσκλήσεων θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος αριθμός που θα μπορεί ένα άτομο να κρατήσει εισιτήριο είναι 4.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.
Για πληροφορίες: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού
Τηλ. 25745919

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Την Τσικνοπέμπτη 07/03/2024, χρησιμοποιήστε τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και τους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην επίχωση, στη Σπύρου Αραούζου και στην οδό Αγκύρας.   

KARNABALI.png

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close