Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023
Μετά τις δύο παραστάσεις στο χωριό, η μία εκ των οποίων στο πλαίσιο του 36ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ, η θεατρική ομάδα της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία της και στη Λευκωσία.
Η παράσταση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Σωματείο Ladies Circle No1, Nicosia», θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στον Αρχάγγελο.
Σημείωμα Σκηνοθέτη:
Ο Χρυσόστομος και η Ρούλλα. Ένα ζευγάρι μυθοπλασίας που μπορεί να βρίσκεται ανάμεσά μας. Συγγραφέας ο Χρυσόστομος, ανέμελη πλούσια «νοικοκυρά» η Ρούλλα, ευχαριστημένη με την ανέμελη ζωή που κάνει παρέα με τη φίλη της, Πέτρα, αλλά ταυτόχρονα ενοχλημένη από τους μπελάδες που θα μπουν στη ζωή της.
Οι ξαδέλφες του άντρα της που πρέπει να φιλοξενεί στο σπίτι της για λίγο καιρό, ένα εκκεντρικό μέντιουμ που καλεί ένα βράδυ ο σύζυγός της στο σπίτι και... το ενοχλητικό φάντασμα της Ελβίρας, της πρώην συζύγου του Χρυσόστομου. Τότε όλα παίρνουν την κάτω βόλτα.
Μια κωμωδία γραμμένη από μένα, ειδικά για τα μέτρα της θεατρικής μας ομάδας, βασισμένη σαν αρχική ιδέα στη μαύρη κωμωδία του Άγγλου συγγραφέα Νόελ Κάουαρντ, «Το Πονηρό Πνεύμα», που γράφτηκε μέσα σε 5 μέρες την άνοιξη του 1941. Το έργο έσπασε ρεκόρ παραστάσεων στο West End, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές, υποκρινόμενος πως όλα παν καλά, όλα είναι όπως πριν.
Αυτό είχαν ανάγκη να πιστεύουν σε μια περίοδο πολέμου. Από τη μία πόνος και καταστροφή και από την άλλη η αιώνια φόρα του ανθρώπου προς τα εμπρός. Κάτι αντίστοιχο πιστεύουν και οι ήρωες του Νοέλ Κάουαρντ στο Πονηρό Πνεύμα. Ότι όλα είναι καλά!
Στη δική μας περίπτωση οι ήρωες του έργου μας τα βλέπουν όλα κακά! Όλα λάθος! Ούλλα λάθος! Στην ουσία όμως έχουν την ίδια ανάγκη -να ξεχαστούν από τα πραγματικά τους προβλήματα, ενασχολούμενοι με κάτι διαφορετικό που θα τους δώσει δύναμη να ανταπεξέλθουν. Αυτό χρειαζόμαστε να πιστεύουμε κι εμείς 80 χρόνια μετά! Έχουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε πάση θυσία, παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είτε προσωπικά, είτε σαν κοινωνία, είτε σε παγκόσμια κλίμακα. Η ζωή μας συνεχίζεται! Δεν σταματάει ποτέ! Ό,τι κι αν συμβεί! Πάντα με γέλιο και θετικό πνεύμα!
Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στις θέσεις σας και αφήστε ό,τι σας προβληματίζει πίσω και γελάστε με την καρδιά σας τα επόμενα 80 λεπτά. Όλα είναι καλά. Ούλλα καλα!
Ευχαριστώ την ομάδα για τις θυσίες που έκανε για να ανεβεί αυτή η παράσταση. Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης (Σκηνοθέτης)
>> Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, Αίθουσα Εκδηλώσεων Εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Αρχάγγελος, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος €10 (δωρεάν για παιδιά κάτω των 12).
Σχετικά
Δωδέκατη νύχτα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Η διασκευή του Owen Horsley παντρεύει τη θλίψη και τη χαρά σε μια κωμική και αλλόκοτη δημιουργία
«Οι 12 ένορκοι»: Η μακροβιότερη θεατρική παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο
Ένα θεατρικό έργο που τα τελευταία 11 χρόνια έχει sold out παραστάσεις
Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ ζωντανεύει επί σκηνής
Μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας
«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη»: Ένα έργο με την μορφή μητέρας του Διονύσιου Σολωμού από το Θέατρο Λέξη
Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη
Αναβάλλονται οι παραστάσεις του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό»
Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ζητήσουν ακύρωση των εισιτηρίων τους και επιστροφή χρημάτων
"Η γυναίκα που αγάπησα": Ένα έργο που αναζητά απαντήσεις μέσα από έναν εσωτερικό διάλογο της ηρωίδας
Θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο της Κύπριας συγγραφέως Μαρίας Ιωάννου
Τα "Χίλια χέρια" της Στέλλας Βοσκαρίδου έκαναν πρεμιέρα στον ΘΟΚ
Η Πειραματική Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει τα Χίλια χέρια της Στέλλας Βοσκαρίδου, σε σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Η Φάλαινα»: Ρεκόρ προπώλησης και επιπλέον παράσταση στη Λευκωσία
Η παράσταση, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, έρχεται Κύπρο
Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards
Το Paddington και το Into the Woods προηγούνται στις φετινές υποψηφιότητες των Olivier Awards, σε μια λίστα που φέρνει δίπλα δίπλα το λαϊκό θέαμα, το θεατρικό κύρος και μεγάλα ονόματα όπως η Cate Blanchett, ο Tom Hiddleston και ο Bryan Cranston.
«Boeing Boeing»: Η απόλυτη κωμωδία παρεξηγήσεων προσγειώνεται στο Θέατρο Ένα
Η θρυλική κωμωδία της δεκαετίας του ’60, γεμάτη ρυθμό, ανατροπές και ασταμάτητο γέλιο, επιστρέφει στη σκηνή με νέα ενέργεια και εκρηκτικές ερμηνείες
H «Φάλαινα», το μεγάλο θεατρικό κατόρθωμα του Πυγμαλιώνα Δαδακαρίδη, έρχεται Κύπρο
Η sold-out παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο.