4 October 2023
Θέατρο , News

«Θεσμοφοριάζουσαι», στο Θεάτρο Μασκαρίνι

Από τοTeatro Angelico, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2023

Το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου της ομάδας Teatro Angelico, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνει ότι συμμετέχει στο 36ο Φεστιβάλ Παγκύπριου Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει ο Θ.Ο.Κ., με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Θεσμοφοριάζουσαι», την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στις 8:30μ.μ. στο Θέατρο Μασκαρίνι.

"Απ' τις ξετσίπωτες γυναίκες δεν υπάρχει τίποτα πιο ξετσίπωτο από... γυναίκες;!"

Πρόκειται για τη γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη με κύριο στόχο να σατιρίσει το πρόσωπο του Ευριπίδη και την αντιπάθειά του προς το γυναικείο φύλο, έτσι όπως φαίνεται από τις τραγωδίες του.

Άλλοι εισέρχονται στα "κλεφτά" κι άλλοι κρύβονται. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, με αποτέλεσμα μυστικά του γυναικείου φύλου κι όχι μόνο, να αποκαλυφθούν. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται να είναι στην τελική και όλοι μιμούνται κάτι άλλο, ενώ η αλήθεια τους είναι άλλη... (Αγάθωνας: "Όσα όμως δεν έχουμε η μίμηση τα βρίσκει"[...])

Ένα έργο που πραγματεύεται διαφορετικές οπτικές της αλήθειας! Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μυστηριακή γιορτή των γυναικών, προς τιμήν της Θεάς Δήμητρας, τα "Θεσμοφόρια". Μια γιορτή όπου συμμετείχαν αποκλειστικά έγγαμες γυναίκες κι όχι άντρες. Η τιμωρία για τους παραβάτες ήταν η τύφλωση ή ο θάνατος. Ό,τι συνέβαιναν στα Θεσμοφόρια, έμεναν και στα Θεσμοφόρια. Σιγή και Ελευθερία.

Ο Ευριπίδης, ο γνωστός ποιητής, ανησυχεί για την ζωή του, γιατί οι γυναίκες στη γιορτή των Θεσμοφορίων είναι αποφασισμένες να βρουν έναν τρόπο να τον καταστρέψουν, επειδή θεωρούν ότι τις κακολογεί στα έργα του. Μαζί με έναν γέρο συγγενή του, τον Μνησίλοχο, προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο ώστε ο κίνδυνος αυτός να αποφευχθεί. Ο μόνος τρόπος, κατά τον Ευριπίδη, είναι να εισέλθει κάποιος οικείος του ντυμένος γυναίκα, στο ναό της Δήμητρας. Μετά την αρνητική απάντηση του ποιητή Αγάθωνα, προσφέρεται ο Μνησίλοχος να τον βοηθήσει. Αφού ξυριστεί και μεταμφιεστεί σε γυναίκα... καταφέρνει και μπαίνει στο ναό. Ένας αγώνας για τον ίδιο και τον Ευριπίδη ξεκινάει... Όλη η αληθεια θα αποκαλυφθεί στην παράσταση μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Διδασκαλία - Κίνηση: Άντζελα Ριζάκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Θεατρική ομάδα
Πρωτότυπη Μουσική/Μουσική επιμέλεια: Γιάγκος Γιαγκουλλή
Επί σκηνής (με τη σειρά εμφάνισης): Γιώργος Χατζηαντώνης, Γιάγκος Γιαγκουλλή, Σόνια Λευκάτη, Γεωργία Παπαμιχαήλ, Στυλιανός Νεοκλέους, Χρυστάλλα Τσουτσούκη, Ελισάβετ Βασιλείου, Ήβη Σταυρινίδου, Σοφία Λοΐζου, Έλενα Κτίστη, Άντρεα Πασιάδου, Τζούλη Κιτρομηλίδου

Είσοδος: €10
Κρατήσεις: 99753388

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close