Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022
Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παιδική παράσταση «Ο Πρίγκιπας Βάτραχος» που πραγματοποίησε στις 4 Δεκεμβρίου, η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή επανέρχεται στο Θέατρο Ριάλτο στις 22 Δεκεμβρίου, με μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση στην οποία συμμετέχουν μια πλειάδα αξιόλογων καλλιτεχνών.
Πρόκειται για μια θεματική συναυλία με δραματοποιημένο μέρος με αποσπάσματα από τις οπερέτες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη `«Η Κόρη της Καταιγίδος», «Πικ Νικ» «Θέλω να δω τον Πάπα» και «Βαφτιστικό», των οποίων η πλοκή αναζητεί μια διέξοδο και λίγο κέφι στη ζοφερή καθημερινότητα μας.
Σκηνοθεσία, διασκευή Σεναρίου: Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου
Μουσική επιμέλεια, ενορχήστρωση για μικρό μουσικό σύνολο: Μιχάλης Γρηγορίου
Σολίστ: Έλλη Αλωνεύτου, Μαρίζα Αναστασιάδη, Μάριος Ανδρέου, Αντρέας Aροδίτης, Στέλιος Γεωργίου
Συμμετέχει η Χορωδία της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή και οι μουσικοί: Κορίνα Βασιλείου (πιάνο), Δώρος Ζήσιμος (βιολοντσέλο), Νίκος Παντέχης (ακορντεόν), Βαρβάρα Λουκά (βιολί).
Ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της Ελληνικής Οπερέτας, έχει συνθέσει ογδόντα περίπου οπερέτες, αρκετές όπερες αλλά και μουσικά θέματα για τις επιθεωρήσεις των Αλέκου Σακελλάριου και Δημήτρη Γιανουκάκη. Οι μουσικές του συνθέσεις υπήρξαν τόσο δημοφιλείς, που στην πορεία οι στίχοι κάποιων από τα έργα του άλλαξαν και μετατράπηκαν εκ νέου σε επιτυχίες από την Σοφία Βέμπο. Η πολυσχιδής προσφορά και η 50χρονη μουσική του παρουσία, χαρακτηριζόταν από αισιοδοξία, λυρισμό και βαθιά αγάπη για την μουσική.
Η Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου σπούδασε μονωδία με τη Βαρβάρα Γκαβάκου (δίπλωμα 2003), ενώ είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως τραγουδίστρια συμμετείχε σε παραγωγές της Όπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης, ενώ από το 1993 μέχρι το 2008 υπήρξε μέλος της Χορωδίας «Μακεδονία» υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου. Ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2001/06) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (2007/12). Για την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει σκηνοθετήσει τον μουσικό μονόλογο Η μάντισσα του Ανρί Σωγκέ, καθώς και τις όπερες Ένας άντρας για όλες, του Μπαλντασσάρε Γκαλούππι και Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ («Όπερα της βαλίτσας»). Το 2016 σκηνοθέτησε την όπερα Σκιπίωνας του Χαίντελ στο Φεστιβάλ Χαίντελ (Γερμανία).Για την Εναλλακτική Σκηνή σκηνοθέτησε το 2020 δύο όπερες του Χάρη Βρόντου. Ως δραματουργός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Αρνώ Μπερνάρ στις παραγωγές Ναμπούκκο (Βερόνα, 2017) και Το κορίτσι της Δύσης (Θέατρο Μαριίνσκι, 2019) και Αλέξανδρο Ευκλείδη στην παραγωγή Οι Γάμοι του Φίγκαρο (Ε.Λ.Σ., 2019).
Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι κάτοχος του πτυχίου «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή (Κλασική) Μουσική και καλλιτεχνικό αντικείμενο το πιάνο, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο Ωδείο Νικόλαος Μάτζαρος στην Αθήνα. Εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει πιάνο σε ιδιωτική σχολή στη Λεμεσό και στα μουσικά σχολεία της Κύπρου. Διετέλεσε βοηθός Μαέστρου της Αντρικής Τετραφωνίας Λεμεσού, ενώ διευθύνει την ομάδα κανταδόρων της ΕΔΟΝ Λεμεσού. Από το 2017 διευθύνει επίσης το αντρικό φωνητικό σύνολο «Ίλαντρον», το οποίο ερμηνεύει κυρίως τετράφωνες εναρμονίσεις από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου. Από το 2020 διευθύνει τη Μικτή Χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο Νέων της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή.
Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφυπουργείου Πολιτισμού
Θέατρο Ριάλτο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
Εισιτήρια: €10 / 8
E-ticket: www.rialto.com.cy
Tαμείο: 77 77 77 45
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 90’ πριν την έναρξη της παράστασης)
-
Θέατρο Ριάλτο
22 Δεκεμβρίου 2022
Σχετικά
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου
Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53 παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Άλιστερ ΜακΝτάουαλ «All of It».
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση
18 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο
Από αρχαίο δράμα και βραβευμένες διεθνείς παραγωγές μέχρι σύγχρονα κυπριακά έργα, δυνατούς μονολόγους και απολαυστικές κωμωδίες
Πάφος: Προετοιμασίες για «Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Μεσαιωνικό Κάστρο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη φετινή διοργάνωση του Pafos Aphrodite Festival