Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 παρεΐστικες ταβέρνες με νόστιμους μεζέδες και ζωντανή μουσική

Διασκεδάζουμε σε φιλόξενα στέκια που μας θυμίζουν κάτι από τα παλιά

Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2022

Οι ταβέρνες με μουσικούλα και νόστιμα πιάτα στο τραπέζι είναι οι χώροι διασκέδασης, που πάντα θα αγαπούμε και θα προτιμούμε για έξοδο με την οικογένεια και την παρέα. Έχουν εκείνο τον... παραδοσιακό χαρακτήρα και μια μαγκιά, που τα καθιστά αγαπημένα στέκια για διασκεδάσεις και να γιορτάσεις με τους ανθρώπους σου.

IMG_1928.JPG


Αρετή
Μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Λεμεσού, στο χωριό Φασούλα, θα βρεις την ταβέρνα Αρετή και την πιο ζεστή υποδοχή σε ένα πανέμορφο χώρο. Εκεί, θα ζήσεις το «κυπριακό φίλεμα» δίπλα στη ζεστασιά του τζακιού, που θα σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή που τόσο μας έχει λείψει. Θα γευτείς τα πιο εύγευστα ορεκτικά, τους σπιτικούς κυπριακούς μεζέδες και τα φημισμένα μας πιάτα, κότσι και γουρουνιά.

IMG_1929.JPG

Η ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, αλλά και Κυριακή μεσημέρι, έρχεται για να ολοκληρώσει την κυπριακή φιλοξενία κάνοντας την «Αρετή» ιδανικό προορισμό για φαγητό και διασκέδαση. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ταβέρνας έχει διαμορφωθεί με πολλούς εξαιρετικούς καλλιτέχνες!

(97808218) Οδός Γιαννάκη Αεροπόρου 5 Φασούλα Λεμεσός. Π-Σ 20:00 00:30 και K 13:00 18:00.

New Photosouvlakiopwspalia.jpg


Για σουβλάκι όπως παλιά

Όλοι μας λέμε συχνά πάμε για μεζέδες! Δικαιωματικά είναι ένα από τα πιο πεντανόστιμα φαγητά που εμείς στην Κύπρο αγαπάμε. Στην ταβέρνα «Για σουβλάκι όπως παλιά» θα γευτείς τους καλύτερους μεζέδες, όπως κότσι με πατάτες στο φούρνο, κολοκυθάκια με σος από άνηθο, μαζί με πεντανόστιμες σπιτικές συνταγές σαν αυτές που τρώγαμε όταν ήμασταν εμείς παιδιά…Όλα με την αυθεντική κυπριακή ποιότητα και γεύση που δημιουργούν στιγμές νοσταλγίας του παρελθόντος…όπως παλιά!

image001 (1).png

Τα καλά γλέντια, το αυθεντικό φαγητό και όλα αυτά τα «παλιά» αλλά και ποιοτικά που για όλους είναι αλλιώς, βρίσκονται σε αυτή την ταβέρνα και είναι πλέον δεδομένα. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι ο πελάτης θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος, θα λατρέψει το «νέο... που είναι ωραίο», θα συνδυάσει φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Με απλά λόγια, ο απόλυτος προορισμός με όλα αυτά μαζί, είναι σε αυτή την ταβέρνα. Έτσι, μέσα από τις μουσικές διαδρομές που προσφέρει κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο "ετοιμάζει ταξίδι μοναχά για πάρτυ μας"!

(22311181) Μαχαιρά 1, Στρόβολος 2049. Δ-Σ 12:00 – 22:30.

56119584_2363146433730381_7127782395633205248_n.jpg


Καρβουνοτσιμπήματα
Ένα όμορφα διακοσμημένο ταβερνάκι, στην καρδιά της πρωτεύουσας με νόστιμο φαγητό και καλή διασκέδαση ικανοποιεί κάθε γούστο και κάθε τσέπη. Η μεγάλη ποικιλία σε πιάτα που προσφέρει το ταβερνάκι Καρβουνοτσιμπήματα, μαζί με τη ζεστή φιλοξενία και την εξυπηρέτηση που θα σου προσφέρει το προσωπικό είναι εκπληκτική. Ο χώρος της ταβέρνας είναι ατμοσφαιρικός και σε εμπνέει να περάσεις όμορφα και συνθέτει το κατάλληλο περιβάλλον για να περάσεις ένα χαλαρό μεσημεριανό ή ένα αξέχαστο βραδάκι με την παρέα σου.

geniko 2022-2023.png

Κάθε Παρασκευή βράδυ, έχει ετοιμάσει ένα υπέροχο γλέντι με ζωντανή μουσική που θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις. Η εκπληκτική φωνή της Χαράς Αρέστη και του Σοφοκλή Βαρθολομαίου είναι οι ιδανικές για να σε ταξιδέψουν στα ρεμπέτικα μουσικά μονοπάτια, ενώ κάθε Σάββατο βράδυ θα συναντήσεις και θα απολαύσεις την επίσης εξαίρετη καλλιτέχνη Λευκή Στυλιανού! Να είσαι σίγουρος ότι οι φωνές αυτές θα πλαισιώσουν και θα γεμίσουν τον χώρο με θετικά συναισθήματα και χαρούμενα πρόσωπα.
(22260017, 22260018, 99356365) Αχαιών 35, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία. Δ-Σ 12:00-15:00 – 18:30-00:00.

IMG_1944.JPG


Καπηλειό Ταβερνάκι
Το ταβερνάκι Καπηλειό στο Στρόβολο ήρθε κι έφερε μαζί του τις παλιές καλές συνήθειες του παραδοσιακού στεκιού για ψαγμένους και καλοφαγάδες που ξέρουν να κάνουν κέφι με καλή παρέα και ζωντανή ποιοτική μουσική. Η στεγασμένη καταπράσινη αυλή γεμάτη λουλούδια και δέντρα προσφέρει ένα ήρεμο και φιλόξενο περιβάλλον για την καλοκαιρινή και χειμερινή περίοδο. Το μενού περιλαμβάνει ποικιλία από εύγευστους και χορταστικούς μεζέδες φτιαγμένους με αγάπη και μεράκι από αγνά,φρέσκα υλικά. Μεζεδάκια όπως κεφαλάκι, κότσι χοιρινό με καραμελωμένα κρεμμύδια και πουργούρι, σούβλα, κοτόπουλο, καραόλους, σουβλάκια, σιεφταλιά, παϊδάκια αρνίσια είναι μερικά από τα εδέσματα που φτιάχνει η ταβέρνα για τους καλοφαγάδες που επισκέπτονται την ταβέρνα! Βέβαια, η ταβέρνα προσφέρει χορτοφαγικό και νηστίσιμο μεζέ για να μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα γούστα.

1669208397452.jpg

Το ταβερνάκι Καπηλειό ετοίμασε ένα ποιοτικό ρεπερτόριο με διαχρονικά τραγούδια της παρέας. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο αν επιλέξεις να το επισκεφτείς θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις έντεχνο, ελαφρολαϊκό και αρχοντορεμπέτικο ρεπερτόριο με τους μουσικούς Νικόλα Χριστοδούλου κιθάρα-τραγούδι και Άγγελο Παπαγγελοδήμου μπουζούκι-μπαγλαμά. Επίσης, το ταβερνάκι Καπηλειό αναλαμβάνει και άλλες μέρες για πάρτι γενεθλίων, εταιρειών, μικρό αριθμό (100-130) γάμου /αρραβώνα.
(97867867) Πλατεία καλής Ελπίδος 12 Κόκκινες 2057 Στρόβολος.
Π-Σ 20:00- 00:30. Facebook: Καπηλειό Ταβερνάκι

11578FA34641433A96352FD4FBE6BEC3.jpg


Καφεστιατόριο Ορφέας
Η επιλογή που θα αγαπήσεις όποτε και αν επιλέξεις να το επισκεφτείς, καθώς ο χώρος είναι άνετος τόσο στο εξωτερικό του όσο και στο εσωτερικό του και σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα. Ο χώρος είναι ιδανικός για διασκέδαση αν θέλεις να τον επισκεφτείς με μικρή ή μεγάλη παρέα. Το εξαιρετικό προσωπικό το οποίο βρίσκεται εκεί θα σε καλωσορίσει με το πιο θερμό χαμόγελο και την αμεσότητα που χρειάζεται έτσι ώστε να σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Το φαγητό που προσφέρει το καφεστιατόριο Ορφέας είναι μια ποικιλία κρύων και ζεστών ορεκτικών όπως κολοκυθοκεφτέδες, σαλιγκάρια, στραπατσάδα, κολοκυθάκια με αυγό, φέτα σαγανάκι καθώς και ποικιλία σχάρας με χοιρινό κρασάτο μαριναρισμένο με χωριάτικο κρασί, σπιτικές σεφταλίες, χοιρινό σουβλάκι, μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο σουβλάκι είναι μερικά από αυτές που μπορείς να γευτείς εκεί. Φυσικά, στο τέλος θα ολοκληρώσεις το γεύμα σου με σπιτικό μπακλαβά με αμύγδαλα και χαλεπιανό!

EA6EBA196B194F1294E518E8A2D5A65C.jpg

Οι έντεχνες και ρεμπέτικες ελληνικές βραδιές που διοργανώνονται στον χώρο είναι η καλύτερη επιλογή για να δημιουργήσουν ένα όμορφο και διασκεδαστικό κλίμα για τους παρευρισκόμενους. Γι αυτό σού λέμε ότι αυτή η επιλογή είναι μια από τις καλύτερες που θα μπορούσες να έχεις για να απολαύσεις το φαγητό και το ποτό σου μαζί με την παρέα σου. Η ζωντανή μουσική θα σε συντροφεύσει κάθε Σάββατο με τον Αντρέα Ελεσνιτσάλη και Ραφαέλλο Αγαπίου στις 21:00 το βράδυ.

DELIVERY/TAKE AWAY/DINE IN.

(22430524) Λεωφόρος Αθήνας 23, 1017, Χρυσαλινιώτισσα. Τρ-Σ 18:00-00:00.

image001.png


Μεζεδοπαγίδα
Ο ορισμός της αυθεντικής παραδοσιακής ταβέρνας! Ο χώρος, το φαγητό που σερβίρεται αλλά και η μουσική που έρχεται να πλαισιώσει όλα τα προηγούμενα, συνθέτουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα για όλους τους επισκέπτες. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην ταβέρνα Μεζεδοπαγίδα είναι αυτό που αναζητάς για τις πιο ιδιαίτερες σου βραδιές με την αγαπημένη σου παρέα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ είναι η καλύτερη επιλογή στην επαρχία Λεμεσού για να απολαύσεις και να απογειώσεις τα βράδια σου με ωραία ακούσματα και πλούσιους μεζέδες.

image002.jpg

Όσον αφορά τη διασκέδαση μην ανησυχείς, η ζωντανή μουσική θα πλαισιώσει το γεύμα σου με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Θα απολαύσεις ελαφρό-λαϊκά τραγούδια από εκλεκτούς καλλιτέχνες. Ονομαστικά στο μπουζούκι ο Αλέξανδρος Γεωργίου, στα ντραμς Τάσος Χαραλαμπίδης και στο αρμόνιο o Σπύρος Θεράποντος- ενώ στο τραγούδι θα απολαύσεις τη φωνή του Σταύρου Μπάλογλου, του Νεκτάριου Τορναρίδη και της Έλενας Νεοφυτίδου.
(99999090) Ειρήνης 111 Λεμεσός, περιοχή καθολικής 3041. Π-Σ 20:30 – 2:00.

οδόφραγμα φωτογραφία χώρου.jpg


Οδόφραγμα
Μια πολύ αγαπημένη ταβέρνα στο κέντρο της πρωτεύουσας, στον Άγιο Δομέτιο. Με έναν όμορφο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο ειδικά διαμορφωμένο για υπέροχες βραδιές γεμάτες καλό φαγητό και καλή μουσική. Το νέο ανανεωμένο μενού για μεζέδες περιλαμβάνει πεντανόστιμες Ροδίτικες επιλογές δια χειρός του chef Παύλου Ξανθόπουλου όπως πιτταρούδια, σουτζουκάκια, στραπατσάδα, σαλιγκάρια στην Τσούκα, φέτα φακελωμένη, ψαρονέφρι, κουνέλι τσουδιστό. Ενώ, αν επιλέξεις να το επισκεφτείς Κυριακή μεσημέρι τότε στο μενού προστίθεται εξαιρετική σούβλα.

Picture1οδοφραγμαμουσικη.png

Βέβαια, παρέα με το φαγητό σου θα έχεις την τύχη να απολαύσεις μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην ταβέρνα μέσα από τη ζωντανή μουσική που έχουν ετοιμάσει οι καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής, κάθε Πέμπτη με τη Μέλανη Τσιβιτανίδου και τον Σοφοκλή Βαρθολομαίο, κάθε Παρασκευή με τη Σκεύη Κουλουμπρή και τη Μέλανη Τσιβιτανίδου , κάθε Σάββατο βράδυ με τους Νίκο Χριστοδουλίδη (Αλόχα) και Μύρια Βασιλείου πλαισιωμένους από τον Σάββα Χριστοφίδη στο μπουζούκι και Κούλλη Κυριάκου στην κιθάρα και κάθε Κυριακή μεσημέρι ζωντανή μουσική με το Σάββα Γρηγορίου. Γι' αυτό μην το χάσεις κάνε την κράτησή σου για να απολαύσεις μουσική και φαγητό πρώτης ποιότητας!

(99657270) Ανδρέα Κάρυου ,Άγιος Δομέτιος (Δίπλα στο Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου). Τ-Σ 19:00- 00:00 K-12:00- 16:30.
Facebook: Odofragma-Traditional Tavern

IMG_20221122_082812.jpg

Πλάκα
Παραδοσιακή ταβέρνα με ιστορία από το 1969. Ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσεις την πλούσια κυπριακή κουζίνα που αποτυπώνει το μεράκι για νόστιμο φαγητό. Ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξεις να επισκεφτείς την ταβέρνα θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς πιάτα με πρώτες ύλες στις εποχές, γι' αυτό και το μενού της ταβέρνας ανανεώνεται συνεχώς. Με προσεγμένη ποιότητα υλικών, σε μια ήσυχη γειτονιά, με όμορφη αυλή, καλές τιμές, φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση σίγουρα θα απολαύσεις την κάθε σου στιγμή.

FB_IMG_1669097992958.jpg

Η ζωντανή μουσική που θα απολαύσεις στην ταβέρνα σου υπόσχεται να περάσεις μια ωραία βραδιά με ποιοτικό φαγητό και ποιοτική μουσική. Κάθε Παρασκευή θα συναντήσεις τον Πόλυ Χρυσάνθου στην κιθάρα και τον Σάββα Ιωάννου στο μπουζούκι και θα σε ταξιδεύσουν στον μοντέρνο και το έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Το Σάββατο, στο μουσικό σχήμα θα απολαύσεις τον Λεόντιο Γεωργίου στο πιάνο, και τον Γιώργο Φλωρίδη στο μπουζούκι σε διαχρονικές μουσικές διαδρομές.

(22352898) 6-8 Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III, Έγκωμη, Λευκωσία. Τρ-Σ 19:00 23:00.

received_328159784837913.png


Στενορύμι
Η ταβέρνα Στενορύμι βρίσκεται στην πρωτεύουσα μας και πιο συγκεκριμένα στην Αγλατζιά. Αποτελεί μια από τις πιο καλές επιλογές για όσους επιλέγουν να γευτούν νόστιμους κρεατομεζέδες και να απολαύσουν παραδοσιακό φαγητό σε ένα οικείο περιβάλλον. Η επιλογή γευστικού φαγητού, του κατάλληλου ποτού, καλής παρέας και live μουσικής θα σε αφήσει ευχαριστημένο. Είμαστε σίγουροι πως θα θέλεις να το επισκέπτεσαι ακόμα πιο συχνά χειμώνα καλοκαίρι.

FB_IMG_1668672828600.jpg

Το μουσικό σχήμα της ταβέρνας απαρτίζεται από τους εξαιρετικούς μουσικούς, Στελλάρα και Ευθυμάκη οι οποίοι έχουν ετοιμάσει ένα ωραίο λαϊκό πρόγραμμα το οποίο θα απολαμβάνεις κάθε Παρασκευή. Ακόμα, κάθε Σάββατο βράδυ θα συναντήσεις τους Σερσέ λα Φαμ με ένα Ρεμπέτικο πρόγραμμα που υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-23.00.

IMG_1930.JPG


Στροφή στη Γεύση
Αν ψάχνεις ένα ήσυχο και παραδοσιακό περιβάλλον στο οποίο μπορείς να απολαύσεις νόστιμα κυπριακά φαγητά και εδέσματα, τότε αυτό το ταβερνάκι είναι μια ιδανική επιλογή για σένα! Με τη ζεστασιά από το τζάκι, καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, μπορείς να απολαύσεις πλούσιους μεζέδες! Η ταβέρνα «Στροφή Στη Γεύση» σερβίρει κάθε Κυριακή παραδοσιακή σούβλα μαζί με όλα τα μαγειρευτά που μπορείς να φανταστείς για ένα χορταστικό τραπέζι.

IMG_1932.JPG

Με το πλούσιο μενού που ετοιμάζει το προσωπικό της ταβέρνας, η βραδιά σας θα ολοκληρωθεί με ποιοτική μουσική από εκλεκτούς καλλιτέχνες που έχουν ετοιμάσει ένα μουσικό πρόγραμμα που θα σε ενθουσιάσει. Κάθε Σάββατο βράδυ, στις 20:00 ο Ανδρός Ψαρούδης μαζί με τον Σοφοκλή Κυριακού θα σε μεταφέρουν σε ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι, ενώ κάθε Κυριακή μεσημέρι, το μουσικό πρόγραμμα ξεκινά στις 13:30 με τους Μαρίνο Αγαπίου, Γιώργο Ανδρέου και τον Κωσταντίνο Θεοδώρου.

(25421221) Θάνου Κλεοβούλου 5, Μανδριά, Λεμεσός. Τρ-Σ 12.00-23.00 Κυρ 12:00-18:00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close