Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα βραβευμένο healthy εστιατόριο στη Λευκωσία, για brunch και όχι μόνο

Το Elysian έγινεπόλος έλξης για όσουςαγαπούν το καλό φαγητό και τις"καθαρές" γεύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021

Το Elysian - Plant Based Kitchen Bar είναι το πρώτο 100% φυτικό εστιατόριο στη Λευκωσία, το οποίο αποτελεί σημείο συνάντησης όσων ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή αλλά και όσων είναι ανοιχτοί σε νέες γεύσεις και στις κουζίνες που δημιουργούνται με αγάπη. 

Αρχικά, εντύπωση θα σου προκαλέσει το όνομά του... Elysian, που θα πει θεϊκά εμπνευσμένο, όμορφο και δημιουργικό, αρμονικό και τέλειο... Μια αρχαιοελληνική λέξη, η οποία αντικατοπτρίζει απόλυτα το ύφος και το φαγητό του μαγαζιού που θα βρεις στην οδό Διαγόρου στη Λευκωσία.

Και σαν το επισκεφθείς, το βλέμμα σου θα μαγνητίσει αμέσως ο υπέροχος φωτεινός και γήινος χώρος του, με τον καταπράσινο τοίχο και τις άνετες καρέκλες του. Η δε ζεστή ατμόσφαιρά του θα σε κάνει να νιώσεις μεμιάς τόσο οικεία σαν να βρίσκεσαι σε σπίτι φίλων.

Την υπόλοιπη δουλειά την κάνει το απίστευτα νόστιμο φαγητό, το οποίο είναι φτιαγμένο με καινοτόμες φυτικές, συνταγές που φτιάχνονται αποκλειστικά στο Elysian! Και πίστεψέ με μιλάμε για φαγητό απολαυστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά! 

Αρκετά από τα προϊόντα που σερβίρονται και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του Elysian είναι βιολογικά, ενώ η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στις συσκευασίες, μιας και χρησιμοποιούνται μόνο βιοδιασπώμενα υλικά, όπως καλαμάκια, ποτήρια κ.ά.

Αρκεί να σου πούμε ότι πρόσφατα έχει λάβει τη διάκριση Plant Based Restaurant of the Year από τα Prestige Awards, τα οποία επιβαβεύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στον τομέα τους.

Εμπνευστές του εγχειρήματος είναι οι Γιώργος και Αριάδνη Αδαμίδου, οι οποίοι ξεκίνησαν και οι ίδιοι το ταξίδι της χορτοφαγίας πριν από περίπου 5 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη του κόσμου ανακαλύπτοντας τα πιο περίεργα, ωραία και νόστιμα σημεία κάθε χώρας για να απολαύσει το γεύμα του κάποιος χορτοφάγος χωρίς να στερείται και έχοντας αμέτρητες επιλογές.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του "Elysian", ενός μαγαζιού με υπέροχες μυρωδιές και πολλή αγάπη, που ήρθε για να προσφέρει χορτοφαγικό φαγητό (σε χορτοφάγους και μη), σερβίροντας γεύσεις μεσογειακές, με υγιεινές αλλά και “junk” επιλόγες, με πρώτες ύλες που προμηθεύεται από ντόπιους παραγωγούς, καθώς επίσης και φρεσκοζυμωμένο ψωμί.

Δοκίμασε οπωσδήποτε....
Άχισε τη μέρα σου με brunch, επιλέγοντας τα πιο αφράτα και υγιεινά pancakes, τα οποία θα συνοδεύσεις με μυρωδάτο καφέ. Αν όμως, θέλεις κάτι πολύ καλό, τότε προτείνουμε την Ομελέτα tofu με φρέσκα κολοκυθάκια, ντομάτες, σπιτική «φέτα» και τηγανίτες με σάλτσα Elysian…. μια απίστευτη ιδέα που θα απογειώσει το brunch σου! Άσε που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεις τα συγκεκριμένα pancakes και να πιστέψεις ότι είναι τόσο υγιεινά και χωρίς ίχνος ζωικά προϊόντα.

Από το μενού είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μερικά πιάτα, αλλά τα δικά μας αγαπημένα είναι το πολύ νόστιμο Signature Burger, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σου, το BBQ Pulled Jackfruit, αλλά και το Better than Chicken Gyro, που είναι πραγματικά πολύ καλύτερο από οτιδήποτε ζωικό έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Αξίζει επίσης να γευτείς τη μοναδική Mexican Salad and Scrambled Tofu.

Τέλος, μην παραλείψεις να περάσεις από δω ή να παραγγείλεις για το σπίτι ένα smoothie, έναν φρέσκο χυμό ή έναν καφέ Hausbrandt», με παράδοση στον ιταλικό καφέ 120 ετών, που προσφέρεται καθ' όλη την ημέρα.

Δες όλο το μενού και δώσε την παραγγελία σου μέσω τηλεφώνου, στο 22-004343 και απευθείας μέσω του elysian.com.cy.

(22004343) Διαγόρου 15, Λευκωσία. 
Website: elysian.com.cy 
Facebookelysianplantbased
Ιnstagramelysianplantbased 
TikTokelysianplantbased

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close