News , Guide

Νέα μέτρα: Οι σκέψεις για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2020

Αύριο, Παρασκευή (26/11), αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα αποφασίσει η Κυβέρνηση για αναχαίτιση αλλά παράλληλα και σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας στην χώρα μας, ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων.

Πολλές είναι οι προτάσεις που τέθηκαν στον τραπέζι από την επιδημιολογική ομάδα, με κάποιες να αφορούν και μέτρα που επηρεάζουν τις σχολικές μονάδες.

Ήδη στο προηγούμενο πακέτο μέτρων αποφασίστηκε εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μαθητές των Λυκείων Λεμεσού και Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η επιδημιολογική ομάδα έχει προτείνει τα Λύκεια να κλείσουν νωρίτερα σε όλη την Κύπρο, ενώ υπάρχει πιθανότητα το μέτρο να παραμείνει σε ισχύ σε Λεμεσό και να επεκταθεί μόνο στη Λευκωσία.

Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο πρόεδρος των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, Θέμης Πολυβίου, είπε πως οι καθηγητές είναι έτοιμοι όποια και να είναι η απόφαση να την αποδεκτούν.

Επιπλέον, η επιδημιολογική ομάδα πρότεινε το κλείσιμο των σχολείων μια βδομάδα νωρίτερα από την καθορισμένη για τις διακοπές Χριστουγέννων ώστε να μειωθεί η πιθανότητα διασποράς του ιού, με το Υπουργείο να έχει ήδη σχεδιασμούς για επέκταση της σχολικής χρονιάς.

«Με τη νέα νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή η ύλη που διδάσκεται στην εξ αποστάσεως αφορά την εξεταστέα ύλη των μαθητών. Φέτος αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνου σχολικές εκδρομές, δεν θα γίνουν Ομίλοι και ο υπουργός Παιδείας έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία με την οποία αναστέλλεται  η Ημέρα του Εκπαιδευτικού και τα παιδιά θα είναι στο σχολείο εκείνες τις δύο ημέρες», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Σημειώνεται πως, όλα τα μέτρα δεν έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής και αναμένεται να «κλειδώσουν» οριστικά αύριο μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close