Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 10+2 events που δεν πρέπει να χάσεις τον φετινό Οκτώβριο

Tα τα πιο σημαντικά events που θα λάβουν χώρα στο νησί μας

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2022

Παραστάσεις, βραβεία, parties, φεστιβάλ, εκθέσεις και συναυλίες είναι τα πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτόν τον Οκτώβριο στην Κύπρο.

Σε όλα τα πιο κάτω σημείωσε και τα παραδοσιακά φεστιβάλ, που μας δίνου την ευκαιρία να επισκέφθούμε τα χωριά μας.


mf2022970.jpg

Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς
Τα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς, είναι ένας θεσμός που εδώ και 17 χρόνια αναδεικνύει, τιμά και επιβραβεύει τις γυναίκες της Κύπρου. Την προσφορά, την αφοσίωση, την καινοτομία, την εφευρετικότητα, το ταλέντο και όλα όσα συνθέτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα μίας γυναίκας. Μια γυναίκα που για όλους εμάς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και μας δίνει φως στη ζωή. Τα βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς 2022, που παρουσιάζει η Estée Lauder, επιστρέφουν στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022. Πρόκειται για μια τελετή βραβεύσεων που στόχο έχει την ανάδειξη και την επιβράβευση των Κυπρίων γυναικών που τόλμησαν και πέτυχαν, που έγιναν πηγή έμπνευσης και άνοιξαν δρόμους, η κάθε μία στον τομέα της. Παρουσιάστρια της βραδιάς η μοναδική Μαρία Μπεκατώρου και Guest star ο Γιώργος Σαμπάνης. Επί σκηνής, η Παυλίνα Βουλγαράκη και η ταλαντούχα Σοφία Πατσαλίδου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς έχει αναλάβει ο χαρισματικός Γιώργος Λύρας.
>> Τρίτη 11 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.


πορεια.png

Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες 2022
Μετά από δύο χρόνια, επιστρέφει στις 8 Οκτωβρίου με φυσική παρουσία η πορεία με τις ροζ φιγούρες, με τη φετινή διοργάνωση να έχει ως σύμβολο το λουλούδι του λωτού, που στη μυθολογία θεωρείται ο καρπός της λήθης. H Πορεία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Επιτρόπου της ΕΕ, για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου, η οποία θα παρευρεθεί και θα πορευθεί με συμμετέχοντες. Σημείο εκκίνησης της φετινής πορείας είναι ο χώρος στάθμευσης απέναντι από την ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5.45μμ και θα κατευθυνθεί προς τα κεντρικά γραφεία της Astro Bank που είναι και ο Στρατηγικός Συνεργάτης της Πορείας. Εκεί θα γίνει μια σύντομη στάση και στη συνέχεια η πορεία θα κατευθυνθεί προς την Πλατεία Ελευθερίας όπου θα ακολουθήσει σύντομη τελετή. Η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8μμ.
>> Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., Λευκωσία, 17.45.

παφοσ.jpg

Oktoberfest
Το Aphrodite Hills Resort σε συνεργασία με τη ζυθοβιομηχανία του Μονάχου, HOFBRÄU, διοργανώνει τους αυθεντικούς εορτασμούς του Oktoberfest στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2022. Οι εορτασμοί είναι αφιερωμένοι στο ετήσιο φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου όπου γιορτάζεται η δημοφιλέστερη εξαγωγική μπίρα της Γερμανίας, HOFBRÄU. Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με το τελετουργικό άνοιγμα του πρώτου βαρελιού από τον εκπρόσωπο της αυθεντικής μπίρας, κατευθείαν από το Μοναχό. Άλλωστε, όλοι ξέρουν πως κανείς δεν σηκώνει το ποτήρι του πριν την παραδοσιακή τοποθέτηση της στρόφιγγας στο βαρέλι. Η υπαίθρια μπυραρία Beer Garden, θα γίνει το σπίτι της HOFBRÄU για 3 μέρες ενώ οι chef των εστιατορίων της Atlantica, στο Village Square, θα δημιουργήσουν την απαραίτητη ΓΕΥΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Παραδοσιακό βαυαρικό σκηνικό, μουσική και άφθονες γερμανικές λιχουδιές θα ντύσουν τη γιορτή της μπίρας.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Παρ 7, Σ 8 & Κ 9 Οκτ, Aphrodite Hills Resort, Κούκλια, Πάφος.

βιβλιο.jpg

7ο Nicosia Book Fest
Το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας ανακοινώνει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του 7oυ Nicosia Book Fest. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 13-14-15-16 Οκτωβρίου 2022 στο Πάρκο Ακρόπολης. Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπωλεία, ενώσεις συγγραφέων, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, ξένα πολιτιστικά ιδρύματα και πρεσβείες, θα παρουσιαστούν δεκάδες συγγραφείς από Κύπρο και εξωτερικό στις διάφορες σκηνές παρουσιάσεων – λογοτεχνική και παιδική – θα γίνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Πεμ 13, Παρ 14, Σ 15 & Κ 16 Οκτωβρίου, Πάρκο Ακρόπολης, Λευκωσία.


seaside.jpg

Seaside Street Food Festival
Το παραθαλάσσιο Seaside Street Festival, επιλέγει την πόλη της Λεμεσού, για να προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές στους επισκέπτες του! Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, θα βρίσκονται δεκάδες εκθέτες, παρουσιάζοντας νοστιμιές κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας αλλά και από διάφορες χώρες του κόσμου. Η διοργάνωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική με DJs και πολλές άλλες εκπλήξεις.
>> Παρ 21-Κ 23 Οκτ, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού.


μπιρες.jpg

7ο October Test
To 7ο October Test έρχεται ανανεωμένο και εντυπωσιακότερο. Στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου στο Moondog’s Bar & Grill και Rabbithop απολαμβάνουμε μπίρες στο μεγαλύτερο event μπίρας! Πιο συγκεκριμένα, στο μεγαλύτερο event μπύρας στο νησί ετοιμάζεται να ανοίξει για άλλη μια χρονιά τα βαρέλια του. Το Moondog’s Bar & Grill και το «αδελφάκι» του Rabbitihop διοργανώνουν και φέτος το October Test που αναμένεται μεγαλύτερο από ποτέ. Μέσα σε 3 μέρες, 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε 250 διαφορετικές μπύρες από όλο τον κόσμο, αναμεσά τους και 50 craft μπύρες που μπορείτε να βρείτε στο Rabbithop και συνάμα να τις βαθμολογήσετε. Djs και local bands θα μας ανεβάσουν τους ρυθμούς και μαζί με burgers και hot dogs θα συνθέσουν ένα μαγικό τριήμερο. Η είσοδος είναι €25 με πρόσβαση και στους δύο χώρους. Προπώληση εισιτηρίων στο Moondog’s Bar & Grill και στο Rabbitop.
>> Tρ 18, Tετ 19 & Πεμ 20 Οκτ, Moondog’s Bar & Grill, Λευκωσία. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 7000 6300.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 15 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Οκτώβριο

fes.jpg

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Μετά από δύο χρόνια με περιορισμούς στον αριθμό θεατών και προσκεκλημένων, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επανέρχεται αισιόδοξα και δυναμικά με την δωδέκατη έκδοσή του. Η φεστιβαλική εβδομάδα ξεκινά αυτό το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο Θέατρο Ριάλτο, με την τελετή έναρξης που θα περιλαμβάνει ένα οπτικοαουστικό θέαμα, το οποίο έχει δημιουργήσει ειδικά για το Φεστιβάλ ο συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής και digital artist, Παντελής Διαμαντίδης. Αμέσως μετά, ακολουθούν οι πρώτες προβολές του διαγωνιστικού τμήματος, με ταινίες της εγχώριας και διεθνούς παραγωγής. Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαρία να παρακολουθήσει συναρπαστικές ταινίες μικρού μήκους από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πέντε πρωτότυπες θεματικές εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν παράλληλα με το κυρίως διαγωνιστικό του πρόγραμμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://www.isffc.com.cy/home. Οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών.
>> Σ 8-Παρ 14 Οκτ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων εκ των προτέρων.​ Πληρ. 77777745.

isnotgallery.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg


INLAND
Μετά την ομαδική έκθεση «ISLAND» που παρουσιάστηκε στο εμβληματικό ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2022, η Isnotgallery διοργανώνει και παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «INLAND», την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 19:30. Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «INLAND» περιλαμβάνει μια σύνθεση εικαστικών, εκ των οποίων οι περισσότεροι είχαν παρουσιάσει μέρος της δουλειάς τους στην έκθεση «ISLAND» στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο. Μαζί με κάποιες νέες προσθήκες, η έκθεση «INLAND» θα παρουσιάσει εγκαταστάσεις, σύγχρονα ζωγραφικά έργα, φωτογραφία, κεραμικά έργα και γλυπτά από ένα σύνολο 16 σύγχρονων καλλιτεχνών. Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «INLAND» αποσκοπεί να παρουσιάσει τη συνέχεια της έκθεσης «ISLAND» που παρουσιάστηκε στο κοινό της Πάφου και του ξενοδοχείου Almyra, να μεταφέρει μνήμες και θύμησες από τον ήλιο και την αλμύρα του καλοκαιριού. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες και τα έργα που έχουν επιλεγεί, και θα παρουσιαστούν ως μια ευρύτερη εγκατάσταση στον χώρο της Isnotgallery, γίνονται μέσο επικοινωνίας, έκφρασης και αναζήτησης: μια εγκατάσταση ως χώρος θύμησης και συνάντησης. Παράλληλα, οι καλλιτέχνες που επιστρέφουν, παρουσιάζουν κάποια έργα που ήδη παρουσιάστηκαν στην έκθεση «ISLAND» αλλά και κάποια νέα, τα οποία «συνομιλούν» με την ιδέα της νέας έκθεσης. Η σειρά των δυο εκθέσεων «ISLAND» και «INLAND» λειτουργεί ως μια περιήγηση, μια περιδιάβαση από τα παραθαλάσσια στα ενδότερα, από την ελαφρότητα του καλοκαιριού στην στρυφνότητα και σοβαρότητα του φθινοπώρου που όμως φέρει, ταυτόχρονα, τη θύμηση των καλοκαιρινών μηνών.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> 14 Οκτ – 12 Νοε, Isnotgallery, Λευκωσία.

μεσαιωνικο.jpg

17ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας
H μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν έφθασε και το 17ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι πλέον γεγονός και μετά από τρία ολόκληρα χρόνια πραγματοποιείται χωρίς μέτρα υγειονομικής προστασίας και περιορισμούς. Το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022, το μεγαλύτερο και μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στη χώρα μας, θα ανοίξει τις πύλες του στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας μπροστά από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι για να υποδεχθεί τις χιλιάδες κόσμου που αναμένεται ότι θα κατακλύσουν την Αγία Νάπα. Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 8.00 μ.μ. ο Υφυπουργός ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος. Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου δηλαδή, για οκτώ ημέρες, οι δημότες, οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες θα γίνουν ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, νεράϊδες, τους παραμυθένιους ήρωες καθώς και με σπουδαίους καλλιτέχνες Κύπριους και Ελλαδίτες και θα ταξιδέψουν στην εποχή του Μεσαίωνα, αποκομίζοντας μεσαιωνικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Σ 8-Σ 15 Οκτ, Αγία Νάπα. Η είσοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.


μαρινα.jpg

Limassol Boat Show
Tο Limassol Boat Show μετά από δύο χρόνια αναμονής, επιστρέφει στη Μαρίνα Λεμεσού ανανεωμένο, μεγαλύτερο και με ρεκόρ συμμετοχών. Η μεγαλύτερη έκθεση σκαφών της Ανατολικής Μεσογείου θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 16 Οκτωβρίου 2022 και αναμένεται να είναι πιο φαντασμαγορική από ποτέ. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν σε νέους εκθεσιακούς χώρους οι οποίοι θα περιέχουν όλα τα τελευταία μοντέλα του κλάδου, όπως superyachts και ρυμουλκούμενα σκάφη για όλα τα γούστα. Επιπλέον, η έκθεση χαρακτηρίζεται και ως ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, καθώς κάθε χρόνο παρουσιάζονται προϊόντα αναψυχής και κατάδυσης, εξοπλισμός για θαλάσσια sports, jet-skis, αξεσουάρ και άλλα. Νέες εκδηλώσεις και δραστηριότητες έχουν ενταχθεί στο τριήμερο πρόγραμμα της έκθεσης, όπως επίσης έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για δύο φαντασμαγορικές επιδείξεις μόδας από καταξιωμένους σχεδιαστές του νησιού, σε ένα θεαματικό σκηνικό τοποθετημένο κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα της Μεσογείου. Εξίσου σημαντικό είναι το διεθνές συνέδριο με θέμα τη βιωσιμότητα των superyachts, το οποίο θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο και θα προσελκύσει σημαντικά και μεγάλα ονόματα του κλάδου.
>> Παρ 14-Κ 16 Οκτ, Μαρίνα Λεμεσού. Για περισσότερες πληροφορίες στο https://limassolboatshow.com/ ή στο 25 577 750.


τάκης.jpg

Τάκης Ζαχαράτος
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το TELETHON ξεκίνησε τη διοργάνωση της μεγάλης του συναυλίας που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό σόου με τον χαρισματικό performer Τάκη Ζαχαράτο και την ομάδα των καλλιτεχνών του. Η παράσταση φέρει τίτλο “Strangers in the Night”, και γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό μας θεσμό. Στην παράσταση ο μοναδικός Τάκης Ζαχαράτος, με την ερμηνευτική του άνεση, θα υποδυθεί μια σειρά από διάσημους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Αναμφίβολα θα ζήσουμε μια βραδιά γεμάτη χιούμορ και λάμψη.
>> Τρίτη 25 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο TELETHON. Εισιτήρια: SoldOut Tickets.

ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ 1.jpg

Θησέας και η Αριάδνη
Ο «Θησέας και η Αριάδνη», είναι μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία - ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια – θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα. Οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ. Το έργο μιλά για τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών: από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες ανοίγουν διάλογο και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά. Η παράσταση διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο παράστασης από την Ακαδημία Θεάτρου στην Αθήνα και με το πρώτο βραβείο παιδικής παράστασης από τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Το κείμενο υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία η χορογραφία και η μουσική επιμέλεια είναι της Σοφίας Σπυράτου.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Σ 22 & Κ 23 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
>> Σ 29 & Κ 30 Οκτ, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού. Εισιτήρια στο SoldOutTickets.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close