22-30 October 2022
Προσεχώς , Θέατρο

''Θησέας και Αριάδνη'': Μια φαντασμαγορική θεατρική παραγωγή

Μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2022

H Kolossaion Productions μετά τις μεγάλες επιτυχίες “ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ” και “ΑΛΑΝΤΙΝ THE SHOW” που ενθουσίασαν χιλιάδες θεατές, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

Ο «Θησέας και η Αριάδνη»,  είναι μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. 

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία - ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί.

Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια – θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα.

Οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Το έργο μιλά για τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών: από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες ανοίγουν διάλογο και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά.

Η παράσταση διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο  παράστασης  από την Ακαδημία Θεάτρου στην Αθήνα  και με το πρώτο βραβείο παιδικής παράστασης από τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.

Το κείμενο υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. 

Η σκηνοθεσία η χορογραφία  και η μουσική επιμέλεια είναι της  Σοφίας Σπυράτου.

Τα μνημειακά σκηνικά και τα κοστούμια  που θυμίζουν αντίγραφα από τοιχογραφίες έχει κάνει ο εξαιρετικός Μανόλης Παντελιδάκης 

Η μουσική είναι ένα μείγμα παραδοσιακών και έντεχνων μουσικών από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο.

Μια φαντασμαγορική υπερπαραγωγή, με ηθοποιούς, εναέριους ακροβάτες, τραγουδιστές και μουσικούς δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία - Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Κείμενο: Στρατής Πασχάλης     
Σκηνικά - Κουστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Γιώτης Κιουρτσόγλου και Μιλτιάδης Παπαστάμου με την δημιουργική σύμπραξη της μουσικής ομάδας: David Lynch, Haig Yazdjian, Γιώργος Καλούδης, Βαγγέλης Καρίπης, Φώτης Σιώτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Βοηθός χορογράφου: Άννα Μανούδη 
Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά
Παραγωγή: Kolossaion Productions

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Ατρείδου, Μάριος Ζαρδαβάς,  Θοδωρής Ησαϊλίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου,  Άννα Μανούδη, Κατερίνα Μπουτούδη - Πούντζα,  Μυρτώ Σταυρακίδου - Ζάχου,  Στρατονίκη Τζάνα,  Στράτος Τζωρτζάκης,   Ταρίκ - Δημήτρης Ελ Φλαιτι και οι εναέριοι ακροβάτες  Ιωάννα Δημητριάδου και  Daniel Arrando

Η θεατρική παράσταση «ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ» θα βρίσκεται στην Κύπρο, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022  στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού.

Εισιτήρια στο SoldOutTickets.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close