13-23 October 2022
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Το 7ο Nicosia Book Fest ανακοίνωσε ημερομηνίες

Για τέσσερις μέρες, στο Πάρκο Ακρόπολης, το βιβλίο θα έχει την τιμητική του

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2022

Το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας ανακοινώνει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του 7oυ Nicosia Book Fest. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 13-14-15-16 Οκτωβρίου 2022 στο Πάρκο Ακρόπολης.

Το Nicosia Book Fest διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016 με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας και την αμέριστη στήριξη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, του Οργανισμού Νεολαίας και του Δήμου Στροβόλου ενώ σημαντική είναι και η στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών της ΟΠΑΠ Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και άλλων ιδιωτικών πρωτοβουλιών.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο,  εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπωλεία, ενώσεις συγγραφέων, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, ξένα πολιτιστικά ιδρύματα και πρεσβείες, θα παρουσιαστούν δεκάδες συγγραφείς από Κύπρο και εξωτερικό  στις διάφορες σκηνές παρουσιάσεων – λογοτεχνική και παιδική – θα γίνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Το Φεστιβάλ θα λειτουργήσει στις 13-14 Οκτωβρίου 2022 με Παράλληλες Δράσεις – Εργαστήρια, ενώ στις 22-23 Οκτωβρίου 2022 από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 10:00 μ.μ με το σύνολο των δράσεων του διημέρου και την ταυτόχρονη λειτουργία των περιπτέρων των συμμετεχόντων οργανισμών, εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πολλές καινοτόμες δράσεις με βασικότερη την καθιέρωση του θεσμού της «Τιμώμενης Χώρας» ένα νέο θεματικό αφιέρωμα στη λογοτεχνία συγκεκριμένης χώρας που θα τιμάται κάθε χρόνο μέσω της ένταξής της στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Για το έτος 2022, έχει επιλεγεί ως τιμώμενη η πορτογαλική λογοτεχνία με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Πορτογάλου Νομπελίστα συγγραφέα, Ζοζε Σαραμάγκου.

Το επερχόμενο φεστιβάλ αριθμεί δεκάδες παρουσιάσεις και επιμέρους δράσεις μεγαλύτερου και μικρότερου μεγέθους, καλλιτεχνικά δρώμενα (μουσικά, θεατρικά, χορευτικά, αφηγηματικά), σε συνεργασία με διάφορους πολιτιστικούς φορείς δίνοντας ώθηση σε πολλές μορφές πολιτιστικής δημιουργίας, με δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Nicosia Book Fest θα ανακοινώσει στο επόμενο διάστημα όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ αλλά και τους τρόπους συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους οργανισμούς/συγγραφείς.

Η αφίσα του φετινού φεστιβάλ φιλοτεχνήθηκε από τον Γιώργο Τσαγγάρη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου.

Το Nicosia Book Fest έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label 2022-2023. Η πιστοποίηση EFFE αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας, που απονέμεται στα αξιόλογα καλλιτεχνικά φεστιβάλ για την εργασία τους στον τομέα της τέχνης, τη συμμετοχή στην κοινότητα και το άνοιγμα ενός διεθνούς διαλόγου.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close