Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φάγαμε πραγματικά καλό στέικ, σε ένα εστιατόριο με μοναδική θέα

Φάγαμε στο The Steak House και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2020

H βραβευμένη πρεσβεία των εκλεκτών φιλέτων και των φρέσκων οστρακοειδών, δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και επανέρχεται δυναμικά.

Το χρυσό αγαλματίδιο στην είσοδό του, που σηματοδοτεί τη διεθνή βράβευση του εστιατορίου, σίγουρα θα προϊδεάσει και τη δική σου παρέα. Οι μεγάλες σου προσδοκίες, φυσικά, δεν θα αργήσουν να εκπληρωθούν, γιατί με το που θα ανέβεις τα σκουρόχρωμα, μαρμάρινά του σκαλιά, θα βρεθείς σε ένα χώρο μεταξύ της θάλασσας και του ουρανού, του γαλάζιου και των αστεριών, του μεταμοντέρνου και του ρομαντικού.

Ένα απαστράπτον κατάλυμα που υπερίπταται του πλήρως αναδομημένου Παλαιού λιμανιού Λεμεσού, προσφέροντας σε κάθε ένα θαμώνα της ευάερης βεράντας και του φουτουριστικού ενδοχώρου, πανέμορφα θαλασσινά πλάνα, αλλά και υπέροχα φόντα από τη φωτισμένη πόλη των ουρανοξυστών και των ελλιμενισμένων πολυτελών γιοτ.

Η συνάντηση των πέντε μας, έγινε σε ένα από τα όμορφα στρωμένα τραπέζια του εσωτερικού χώρου και γιορτάστηκε δεόντως με ένα βραβευμένο, από το γραφικό Όμοδος ξυνιστέρι, που κέρδισε αμέσως τον ουρανίσκο με τα αρώματα από λευκολούλλουδα και εσπεριδοειδή.

Ο υποδειγματικός στην εξυπηρέτηση διευθυντής του εστιατορίου Terry και η άξια επαίνου, ομάδα του, πέρασαν και από το δικό μας τραπέζι για να μας επιδείξουν και αποδείξουν την πρωτοκλασάτη ποιότητα των βοδινών τους κοπών, παρουσιάζοντάς μας μέσα σε πολυτελείς κασετίνες όλη την γκάμα της παγκοσμίου εμβέλειας, φιλέτων.

Η ναυαρχίδα εξ αυτών, η περιβόητη ράτσα wagye, κατέφτασε σε ξεχωριστή θήκη, μόνη και περήφανη, με τον ευγενέστατο σερβιτόρο να μας επεξηγεί τα πάντα, από την εκτροφή και τη διατροφή του ζώου, τα ποσοστά λίπους, μέχρι και το ιδανικό ψήσιμο και τη συνδυαστικότητά του με τα ερυθρά κρασιά. Τα ενυδρεία με φρέσκα στρείδια, μας έκλεισαν το μάτι, για αυτό και είπαμε το πρώτο "ναι" σε μια σαρκώδη εξάδα από Fine de Claire στρείδια, που έφτασαν όμορφα βαλμένα σε εντυπωσιακό σερβίτσιο, συνδυασμένα με λεμόνι και καλοφτιαγμένο mignonette. ,

H signature μεσογειακή σαλάτα με ποικιλία τραγανών λαχανικών, κριθαροκούλουρο και κυβάκια αναρής, δροσιστική και ανάλαφρη, προηγήθηκε του ελαφρά ψημένου βοδινού tataki, που μας ταξίδεψε σε Ασία μεριά με τις διακριτικές νότες από τεριγιάκι και δίχρωμο σουσάμι.

Παραμένουμε στη γαστρονομική Ασία, υποδεχόμενοι το κριτσανιστό καλαμαράκι, που βαφτίστηκε με sweet chili sauce, τελειώνοντας το ορεκτικό μας ταξίδι με λεπτοκομμένο, αμερικάνικο βοδινό καρπάτσιο, που συνδυάστηκε ιδανικά με φύλλα ρόκας, παρμεζάνα και λάδι τρούφας. Η μουσική, απαλή και διακτινιστική, το σεληνόφως, μαγικό και ρομαντικό, χρωμάτιζε τη θάλασσα και την αποβάθρα γύρω μας με απόκοσμα χρώματα, με εμάς να αποσπούμε την προσοχή μας για να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία μετάγγισης του χιλιανού, από την περιοχή Colchagua, οίνου του 2016, που με τις βελούδινες νότες του Syrah και του Carmenere κέρδισε από την πρώτη στιγμή τον ουρανίσκο μας.

Το Black Angus αμερικανικό φιλέτο των 250g και το από την ίδια προέλευση, rib eye των 300g, κόπηκαν όμορφα μπροστά μας α λα ταλιάτα από τον επιδέξιο σερβιτόρο μας και σερβιρίστηκαν στο πιάτο μας συνδυασμένα με τηγανητές κυπριακές πατάτες, στικ γλυκοπατάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και άριστα ψημένα λαχανικά ατμού.

Οι signature μπερνέζ και pepper, σάλτσες, πλάι στη μοναδική κρεμώδη σος με σπανάκι, συνόδευσαν επάξια τα άρτια ψημένα φιλέτα, που κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν γοργά από τα πιάτα μας.

Τα διθυραμβικά σχόλια που είχαν φτάσει στα αυτιά μας για το εξαίρετο από κάθε άποψη βοδινό μπέργκερ του The Steak House, δεν άργησαν να επαληθευτούν. Με όπλο την αριστεία της πρώτης ύλης, που δεν είναι άλλη από την αφρόκρεμα των βοδινών κρεατικών από τα οποία προήλθε ο κιμάς, αλλά και την απλότητα του ψωμιού και των συνοδευτικών, απολαύσαμε ένα, κατά πολλούς, μη εστιατορικό πιάτο, στον ίδιο βαθμό που απολαύσαμε τα υπόλοιπα πιάτα που είχαμε επιλέξει.

Τα καλύτερα σχόλια  και ειδικά από την Pescatarian συνδαιτυμόνα μας, εκφράστηκαν και για τον ελαφρά σοταρισμένο σολομό, που κατάφερε κατά το ψήσιμό του, να κρατήσει στην καρδιά του όλα του τα υγρά, κάνοντας ένα υπέροχο συνδυασμό με το δίχρωμο ρύζι και το ταρτάρ από κοκκινογούλια.

Η επάνοδος του υπεύθυνου για το τραπέζι μας, σερβιτόρου με ένα εντυπωσιακό δίσκο με 4+1 προτάσεις για γλυκά και η ενδελεχής περιγραφή τους, τσίγκλησε την επιθυμία ολονών για τον καθιερωμένο γλυκοαλχημιστικό επίλογο. Πάβλοβα με μούρα, κρέμα και σος από φρούτα του δάσους, εξαρτησιογόνα τάρτα λεμονιού και σφαίρα σοκολάτας, οι βασικοί λόγοι που κανείς μας δεν κοίταξε για ώρα πολλή την αέναη κίνηση των δειχτών του ρολογιού μας. Μια όμορφη οινογαστρονομική εμπειρία, σε ένα χώρο ρομαντικό και πρωτίστως, μη αντιγράψιμο, που σίγουρα πρέπει κι εσύ να ζήσεις με τους αγαπημένους φίλους και συνεργάτες.          


    

Λογαριασμός (5 άτομα)
6 Στρείδια Fine De Claire                                        €24
1 Μεσογειακή σαλάτα                                              €12.50
1 Καλαμαράκι με γλυκοκαυτερή σος                       €12.50
1 Βοδινό καρπάτσιο                                                €17
1 Βοδινό τατάκι                                                       €14
1 Black Angus φιλέτο                                              €43
1 Black Angus rib eye                                             €37.50
1 Μπέργκερ                                                            €20
1 Σολομός                                                               €23
1 Πάβλοβα                                                              €6.90
1 Τάρτα λεμονιού                                                    €6.90
1 Σφαίρα σοκολάτας                                               €6.90
1 Φιάλη Ξυνιστέρι                                                   €30
1 Φιάλη Syrah – Carmenere                                   €48
2 Φιάλες νερό                                                          €8

Σύνολο                                                                    €310.20
Τιμή κατ'  άτομο                                                       €62.04

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close