Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κριτική: Μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, που πρέπει να ζήσεις

Polo restaurant bar: Ένας εξαιρετικός γαστρονομικός προορισμός

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2020

Στο Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό βρίσκεται το αναβαθμισμένο, υψηλής αισθητικής The Polo Bar Restaurant που προσφέρει ένα δημιουργικό μενού με διεθνή ταυτότητα, σ’ ένα εκλεπτυσμένο σκηνικό, που θα καταγραφεί και στη δική σου μακροπρόθεσμη μνήμη. 

Στη δική σου μνήμη φυσικά, αλλά και στην κάρτα μνήμης του κινητού σου τηλεφώνου θα καταγραφούν και τα εδώδιμα έργα τέχνης ενός από τους πιο ευρηματικούς και πολυτάλαντους σεφ που διαθέτει το νησί, του Χριστόδουλου Θεοφάνους, ο οποίος για ακόμη μια φορά μάγεψε υπέρμετρα τους γευστικούς μας κάλυκες, αλλά και όλες ανεξαιρέτως τις αισθήσεις. 

Το μενού του με μια πρώτη ανάγνωση σε γυροφέρνει σε διεθνή εδάφη και πελάγη, πατώντας γερά σε ευρωπαϊκά γαστρονομικά πρότυπα, χωρίς φυσικά να αφήνει σε δεύτερη μοίρα τις παρακαταθήκες της ασιατικής και λατινοαμερικάνικης κουζίνας. 
Σεβίτσε, απείρου δημιουργικής πνοής, σαλάτες και ορεκτικά μεγάλης γευστικής αξίας, προπορεύονται των βοδινών φιλέτων, των ριζότο, των χειροποίητων ραβιόλι και των ιχθυοδημιουργιών. 

Η εγνωσμένης αξίας οινοκάρτα του εστιατορίου, αποτελεί κι αυτή έναν από τους λόγους που οφείλεις να τοποθετήσεις το Polo Restaurant & Bar στη λίστα των favorite σου επιλογών, εφόσον σε αυτήν παρελαύνουν παλαιοκοσμικά και νεοκοσμικά κρασιά από τους καλύτερους αμπελώνες κάθε χώρας, πολλοί εκ των οποίων διατίθενται και σε ποτήρι. 

Τα σπιτικά βούτυρα με τρούφα και βότανα, πλάι σε πολύσπορα ψωμιά κοπής, νίκησαν το πρώτο αίσθημα της πείνας πριν φτάσει σε ορθότατη θερμοκρασία το εκ Χιλής, ήπια αρωματικό sauvignon blanc το οποίο προετοίμασε τους γευστικούς κάλυκες για το ονειρικά γευστικό, πρώτο ορεκτικό. Ο λόγος για το αριστοτεχνικά τοποθετημένο στο πιάτο ceviche από λαβράκι, που ολοκληρώθηκε στο στόμα, με την προσθήκη μικροτεμαχίων από φρέσκα εξωτικά φρούτα, emulsion από αβγοτάραχο και ανάλαφρη, δροσιστική γρανίτα από lychees. 

Ο σεφ Χριστόδουλος και η περισπούδαστη ομάδα του στην κουζίνα, κτύπησαν τα ρέστα τους και με το επόμενο πιάτο–σταθμός, που δεν ήταν άλλο από την άκρως ισορροπημένη στο στόμα, κρεμώδη τερίνα από foie gras, στην οποία συμπρωταγωνιστούν τα κοκκινογούλια, η σκόνη από πιστάτσιο, η μαρμελάδα από μούρα του δάσους και το φρυγανισμένο χειροποίητο brioche. Μια γευστική πανδαισία, με χρονοβόρο mise en place, δημιουργική πνοή και εκλεπτυσμένες πινελιές σε κάθε μια από τις επί μέρους προπαρασκευαστικές διεργασίες. 

Τα διθυραμβικά σχόλια που είχαν φτάσει στα αφτιά μου από απαιτητικούς και πολυταξιδεμένους οινογαστρονόμους, για το ριζότο θαλασσινών, δεν μου άφηναν άλλη επιλογή από το να το επιλέξω ασυζητητί. Κι ευτυχώς που το έπραξα, για να γευτώ μετά από αρκετό καιρό ένα πραγματικά al dente ριζότο με άριστα ψημένα φρέσκα μαλάκια και τραγανές γαρίδες, γευστικά ολοκληρωμένα με σαφράν και βότανα. 

Η φιλική και γεμάτη χαμόγελα εξυπηρέτηση από το προσωπικό, αλλά και η διακριτική επιστασία των πανταχού και σε όλα τα πόστα παρόντων, ιδιοκτητών του family run, boutique ξενοδοχείου, κέρδισαν κι αυτά με τη σειρά τους αρκετούς πόντους στο όλο πακέτο εστίασης, μα πολλούς περισσότερους κέρδισε η τελευταία πράξη των κυρίως πιάτων. Αυτή με βασικό συντελεστή το ιδανικά σιτεμένο και ψημένο, βοδινό φιλέτο, πλαισιωμένο με άγρια μανιτάρια, εξαίρετη στο στόμα τερίνα πατάτας, ενισχυμένη με βούτυρο κλαριφιέ, μπροκολίνι με ορθότατο δάγκωμα και κρεμμύδια μπρουλέ. 

Εξαίρετος, ο με βελούδινο Malbec, οινικός συνδυασμός που πρότεινε η ομάδα εξυπηρέτησης, όπως υπέροχος ήταν και ο γλυκοαλχημιστικός επίλογος, με απόλυτο πρωταγωνιστή, την τάρτα με τραγανά αχλάδια, κρέμα βανίλιας, καραμελωμένα φουντούκια και νότες σοκολάτας και κίτρων, η οποία δικαίωσε με το παραπάνω κάθε προσδοκία μας. 

Η ατμόσφαιρα, μαγική και δύσκολα αντιγράψιμη, κράτησε τις παρέες εκεί μέχρι αργά το βράδυ, με αυτές να πληθαίνουν με το πέρασμα της ώρας από ουκ ολίγους λάτρεις των δημιουργικών κοκτέιλ, των αρωματικών κρασιών και των εκλεκτών σαμπανιών.

Λογαριασμός (2 άτομα)
1 Φουά γκρα                                                               €20.50
1 Σεβίτσε λαβράκι                                                      €16.50
1 Ριζότο θαλασσινών                                                 €23.50
1 Βοδινό φιλέτο                                                          €40.50
1 Τάρτα αχλαδιού                                                        €9.50
3 Ποτήρια κρασί                                                          €22
Σύνολο                                                                       €132.50
Τιμή κατ’ άτομο                                                           €66.25

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close