Wine Guide , Εστιατόρια

Vinea Ardua - Oenus: Η συνεργασία που στοχεύει στην ανάδειξη του κυπριακού κρασιού

Στόχος πάντα η ανάδειξη εξαιρετικών κυπριακών οίνων

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2022

Ανακοινώθηκε την 1η Μαϊου 2022 η έναρξη συνεργασίας ανάμεσα σε Vinea Ardua Vineyards και στο δίκτυο διανομής κρασιών Oenus.

Η Vinea Ardua αποτελεί προσωπικό στοίχημα του οινολόγου – οινοποιού Ευάγγελου Μπακαλέξη, προς εκπλήρωση ενός προσωπικού οράματος του επιχειρηματία Δανιήλ Αναστάση, ο οποίος υποστηρίζει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Αξιοποιώντας συγκεκριμένα αμπελοτόπια του Φαρμακά και εφαρμόζοντας ιδιαίτερες μεθόδους οινοποίησης, η Vinea Ardua βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει στην κυπριακή αγορά οίνους υψηλής ποιότητας, που δικαίως κατατάσσονται στην premium κατηγορία των κρασιών του νησιού μας. Κρασιά τα οποία αναδεικνύουν την περιοχή καταγωγής τους και φέρνουν στο προσκήνιο την υποτιμημένη και παραμελημένη γηγενή ποικιλία του Μαύρου, η οποία αποτελεί την επικρατούσα ποικιλία της συγκεκριμένης περιοχής. Κύρια έκφραση των αποτελεσμάτων της προσπάθειας αυτής αποτελούν το ερυθρό ξηρό κρασί ΑΕΟΝΕΟ, το λευκό ξηρό κρασί ΕΤΕΟΝ και ένας δεύτερος ερυθρός ξηρός οίνος με την ονομασία AEPYS. Και έπεται συνέχεια...

Το δίκτυο διανομής κρασιών Oenus ιδρύθηκε το 2008 από τους οινοποιούς Κώστα Τσιάκκα, Σοφοκλή Βλασίδη και τον αείμνηστο Πάμπο Αργυρίδη, καθώς επίσης και από τους Χάρη Χαραλάμπους και Σωτήρη Παρμάτζια. Η συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη τριών επώνυμων οινοποιείων μαζί με δύο άριστους γνώστες της αγοράς του κυπριακού κρασιού ήταν... καταδικασμένη να πετύχει!

Και πράγματι, μετά από χρόνια παρουσίας και δραστηριότητας στην κυπριακή αγορά η πιο πάνω πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε εμφατικά. Το δίκτυο διανομής Oenus αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία ονόματα στον τομέα της διανομής κυπριακών ποιοτικών οίνων στον τόπο μας.

Αποστολή και όραμα της εταιρείας Oenus αποτελεί το να βοηθήσει τον καταναλωτή, τον εστιάτορα, τον ξενοδόχο, τον καβίστα και κάθε λάτρη του κρασιού γενικότερα, να αγαπήσει το κυπριακό κρασί και να αντιληφθεί τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει και το σύγχρονο πρόσωπο που έχει αποκτήσει.

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι η συνεργασία ανάμεσα σε Vinea Ardua και Oenus θα αποτελέσει ένα ακόμη ορόσημο στη θετική πορεία των δύο συμβαλλόμενων μερών και στην κοινή τους προσπάθεια για ανάδειξη εξαιρετικών κυπριακών οίνων.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close